Vierailija

..sellainen hankkia?? Meillä on mies tosi allerginen ja lapsesta tulossa kovaa vauhtia. Ajattelin itse jo pienenä, että joskus sen hankin. Onko sen hoito kovin rankkaa? Kuinka usein se puhdistetaan jne.? Minkäkokoinen kannattaa hankkia?

Kommentit (5)

Vedenvaihdot noin 1/4 - 1/3 kerran viikossa on parasta kaloille, sillä liian suuret kertavaihdot muuttavat vesiarvoja liian paljon ja se aiheuttaa kaloille stressiä, joka taas lisää sairastumisen riskiä olennaisesti. Akvaarion hoito on nimittäin pääosin veden hoitoa, veden kemiallinen laatu, sen oikea kovuus, ph ja nitriitittömyys ovat kalojen hyvinvoinnin perusta. Samoin kuin monipuolinen ravinto.kannattaa hankkia mahdollisimman suuri akvaario, sillä se antaa enemmän hoitovirheitä anteeksi - vesiarvot muuttuvat esim. liikaruokinnan vuoksi hitaammin suuressa altaassa. Hanki siis 200 litraa tai enemmän. Erityisen tärkeää on hankkia oikeanlaisia kaloja, sellaisia, jotka sopivat asuinpaikkakuntasi veteen - esim. miljoonakalat viihtyvät yli 7 ph (8 on sopiva) vedessä, kun taas esim. neontetroille se on aivan liikaa, ja jos yhdistät niitä samaan altaaseen, toiset kituuttavat ja todennäköisesti sairastuvat.Jos hankit akvaarion, perehdy ensin kunnolla vesikemiaan (se onnistuu ilman että on koulussa ollut kiinnostunut asiasta) ja siihen, miten akvaario perustetaan oikein ja miten sitä hoidetaan. Jos et tiedä perusasioita, akvaario todennäköisesti levittyy ja kalat kituvat ja sairastuvat ja harrastus muuttuu ankeaksi.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä 128 litranen. Ja puhdistetaan n.3 viikon välein. Ruokkia tietysti tarvitsee muistaa. Mutta pärjäävät viikonlopunkin helposti yksin kotona. =) Kannattaa ensin katsoa netistä/kirjoista tietoa akvaarion perustamisesta ja hoidosta.

akvaarion hoito ei sinänsä ole kovin rankkaa mutta kyllä puhdistukseen kuitenkin menee aina aikaa jonkin verran. meillä oli reilun 300l kokoinen akvaario ja puhdistettiin se 2-3x kuukaudessa, jos on pienempi akvaario niin sitä joutuu puhdistamaan useammin kun vesi likaantuu nopeammin. puhdistamiseen kuului hiekan " imurointi" lappoletkulla, lasien putsaus levästä, suodattimen pesu ja kantojen ym. " sisustuksen" pesu, aikaa meni kahdelta ihmiseltä n. tunti muistaakseni. päivittäiseen hoitoon riitti kun ruokki kalat kerran päivässä ja noukki pois ruuanjämät ja mahdolliset kuolleet kalat.kovin pientä akvaariota ei kannata hankkia, mielestäni ei missään nimessä alle 100l kokoista. pieni akvaario tosiaan likaantuu nopeammin eikä siihen voi laittaa kuin muutaman kalan jotta niillä on tarpeeksi tilaa.me ei varmaan ainakaan lähiaikoina laiteta akvaariota uudestaan vaikka pönttö onkin vielä tallella. lapset ja mies haluaisivat tehdä siitä terraarion liskoineen, minä olen toistaiseksi laittanut hanttiin kun pelkään että ne karkaavat sieltä...

Jos hankit niin ota mahdollisimman iso, minimissään 100 litrainen. Ja perehdy ensin aiheeseen. Netistä ja kirjoista löytyy hyvin tietoa kalojen valinnoista ja akvaarion hoidosta.

Akvaario puhdistetaan kerran viikossa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat