Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

tukea kuten toimintaterapiaa. Oman lapsen motorsiet taidot ovat ikätasoa jäljessä ja käy sen vuoksi toimintaterapiassa. Minulla menee huomattavasti enemmän aikaa kuin muilla vanhemmilla esim. pyöräilyn opettamiseen ja lisäksi kuskaan kerran viikossa siihen terapiaan. Lapsi ei ole kyllä muuten normaalia lasta raskaampi hoitaa ja esim. leikki sujuu hyvin muiden lasten kanssa. Ja hoitoapua saan helposti. Mutta siis mihin sen rajan oikein vetää kenen lapsi on erityislapsi ja kenen vanhemmilla on rankkaa?

Kommentit (4)

En kyllä " peruskömpelöä" lasta ihan erityislapseksi laske, jos siihen ei liity esim. puheenkehityksen viivettä tai käyttäytymisen piirteiden erityisyyttä. Mutta sinällään kyllä kai ap:n lapsi katsotaan esim. kelan määrittelyinä erityislapseksi, koska tarvitsee ns.. tavallista lasta enemmän ohjausta ja paneutumista hoitoon ja kasvatukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kyllä mä laskisin sun lapsen erityislapseksi, vaikka hänen ongelmansa ilmeisesti (?) aika lieviä ovatkin.Myös mieheni lapset ovat olleet erityislapsina pk:ssa, mutta en jotenkin heitä kuitenkaan ajattele erityislapsina, koska he ovat kirineet ikätasoisen kehityksen kiinni. Vanhemmalla oli puheentuotto aika paljonkin jäljessä, mutta nyt täysin ikätasolla.Molemmilta poistettiin diagnoosit (puheentuoton erityisongelmat), mutta papereissahan ne säilyvät. Ja siis ne ongelmat, mitä on ollut, ovat molemmilta täysin poistuneet, joten periaatteessa koko diagnoosit voi kyseenalaistaa.Yleensähän erityislapsella ongelma muuttaa muotoaan iän mukana, ei poistu.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat