Seuraa 

Poikamme 1v. sai siis kyseisen v-pen penisilliini kuurin ja onkelma on kun se pitäisi ottaa tyhjään mahaan ja vähintään 2h ennen ruokailua! Ohjeessa sanotaan väh. 2h ruokailusta ja 2h ennen. No tuon 4h ehkä on just syömättä, mutta lääkettä pitää antaa 7,5ml kerralla joka on tosi paljon pahanmakuista nestettä noin pieneen suuhun! Enkä saa sitä annettua kun puuroon tai velliin sekoittamalla :/ Sekin menee nippa nappa alas. Nyt ois hyvät konstit kalliit. Onko jollain kokemusta? Onko lääkettä turha antaa jos ei mene tyhjään mahaan vai onko parempi, että jotenkin saa alas määrätyn määrän?

Eikä oo meidän eka kuuri, mutta eka tälläinen...

Kommentit (9)

Noppa:

Lainaus:


Esim. tuo alkuperäisen 7,5 ml mikstuuraahan on 325 mg. Senhän saa jo todella helposti palasteltua tableteista, 2/3 500 mg tabletista tai 1/3 megatabletista (1g).
Minä kun en ole mikään farmaseutti enkä tohtori... Pitää ensi kerralla " toivoa" jotain muuta lääkettä ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä 2/3 naperoista on erittäin huonoja ottamaan lääkkeitä. Nykyään pyydän lääkäriltä aina kuurin, jota otetaan mahdollisimman pieni annos mahdollisimman lyhyen ajan. Varmistan aina, että kyseessä ei ole suuriannoksinen penisilliini (meillä jäi V-Pen ottamatta, piti hakea aikoinaan uusi kuuri, joka kirjoitettiin hampaita kiristellen...)Käytössä olleet lääkitsemiskeinot: uhkailu, kiristys, lahjonta - seurauksena riemullisimmillaan oksennus ja raivo.

Nykyään vaikeastilääkittävät ovat jo 3 ja 6 -vuotiaat, joten järkeilemällä onnistuu lääkintäkin. Viimeksi tein lapselle " taikajogurttia" , jossa oli lääke, hilloa ja jogurttia. Se meni juuri ja juuri ja jopa melko sopuisasti.

Kun nuorimmainen kerran-pari oksensi koko lääkekuurinsa, sain taivuteltua lääkärin antamaan antibiootit piikkinä.Parhaiten ovat menneet tosiaan pieniannoksiset lääkkeet hillon ja jogurtin kanssa ja lahjottuna: kun lääke on otettu, saa herkun päälle. Kun kuuri on ohi, saa jotain mukavaa (kynsilakka oli nelivuotiaalle ihanuus!), kun lääkejogurttia on otettu ensimmäinen lusikallinen, äiti lukee pätkän kirjasta. Kun on otettu toinen, luetaan lisää. Aikaa se ottaa ja kysyy mielikuvitustakin!Sisua!

Meillä tyttö nyt 1v ja 7kk vanha ja sai viime viikolla V-Pen kuurin korvatulehdukseen ja nielurisatulehdukseen. Lääkettä pitäisi saada menemään 8ml kaks kertaa päivässä. Ei onnistu maidon, ei ruuan seassa maistaa sen heti. Väkisin olen yrittänyt laittaa, kaikki konstit käytettynä " nenästä kiinni lapsen on pakko nielaista" ei ole pakko meidän neidillä. En saa sitä menemään kuin ehkä millin annoksesta.

Meille sanottiin apteekista että on niin vähän merkitystä tuolla syömättä olemisella että kannattaa käyttää maalaisjärkeä noin pienen lapsen kans. Ei kuulemma vaikuta niin paljoa lääkkeen tehoon. Tiedä sitten. Kyllähän aamulla voi heräämisen jälkeen pitää ehkä pair tuntia syömättä jos antaa lääkkeen heti kun herää mutta illalla onkin vähän eri juttu. Meillä on tänään neuvolanlääkäri käynti ja aion kyllä kysyä eri lääkettä tilalle.

Kiva kun löytyi kohtalotovereita :) Voisi kyllä helpompaakin lääkettä pienille olla. Meillä ollut kyllä se periaate että lääkkeet on otettava vaikka ne maistuu pahalle. Silti tuntuu pahalle kun toinen meinaa oksentaa :( Nyt sain aamulääkkeestä puolet menemään puuron kanssa ja osan maidon seassa. Pikkutiru odottaa vielä pöydällä... Varoittelin jo mummoa kun ovat lapset viikonloppuna menossa yökylään! Meillä oli pojalla 5kk iässä kuukauden kuuri (toista lääkettä) virtsatietulehdukseen ja loppuajasta kieltäytyi iltapuuron syönnistä kun silloin yleensä lääke annettiin. Sitä olen ihmetellyt kans miksi nuo lääkkeet on niin kamalan makeita? No, koetetaan pärjätä näiden potilaiden kanssa.

käytetty V-peniä ja apteekista sanottiin ohjeeksi antaa ruokailun yhteydessä vaikka firman ohjeessa toisin lukee. Sanoivat, että teho voi VÄHÄN laskea, mutta sillä ei ole todellista merkitystä taudin kaadolle. Ja kertoivat myös, että vatsa voi tulla tosi kipeäksi pienelle, jos noudattaa ohjetta ja antaa tyhjään mahaan. Me ollaan annettu ruuan yhteydessä ja vielä lisäksi maitohappobakteerit ab-kuurien yhteydessä ja hyvin on nielutulehdus/korvat parantuneet.

voin hyvin kuvitella miten vaikeaa on tuon määrän kanssa lääkkeen antaminen.Meillä on tuskaa pelkästään 2ml annoksen kanssa (toista lääkettä)

Molemmat vanhemmat tarvitaan, toinen pitää kiinni ja toinen ruuttaa ruiskulla 1ml kerrallaan ja välillä juodaan vettä.Yritettiin sekoittaa juomaan, maistoi heti ja sylki juoman suustaan pois.
Silloin harvoin kun meillä on lapsia tarvinnut lääkitä niin olen aina palastellut heille tabletteja ja murskannut sekä sekoittanut esimerkiksi teelusikalliseen hilloa, jogurttia tms. Koskaan ei ole ollut mitään ongelmia saada lapset ottamaan lääkettä, päinvastoin lapset ovat olleet innoissaan kun kerrankin on saanut " syödä hilloa siltään" . Vaikka penisilliini maistuu pahalta niin murskattava määrä on niin pieni että maku hukkuu siihen hilloon!V-peniä ei suositella annettavaksi ruoan kanssa koska ruoka hieman vähentää lääkkeen imeytymistä. Jos ei saa muuten menemään niin sitten voi tietysti laittaa annostuksen sieltä annosrajojen yläpäästä jolloin lääkettä tulee kuitenkin nautittua riittävä määrä vaikka vähän huonommin imeytyisikin...Esim. tuo alkuperäisen 7,5 ml mikstuuraahan on 325 mg. Senhän saa jo todella helposti palasteltua tableteista, 2/3 500 mg tabletista tai 1/3 megatabletista (1g).

Nyt on kuuria kulunut jo nelisen päivää ja tuo meidän iivari kun juo vielä tuttipullostakin maitoa ja velliä niin olen saanut lääkkeet menemään. Aamupuuroon olen sekoittanut lääkkeestä puolet ja loput sitten maidon sekaan. Iltalääke peruna-porkkanavellissä joka on muutenkin makeaa. Isommilla lapsilla voi yrittää laittaa esim. nami nami vanukkaan joukkoon! Kerrankin saa syödä vanukasta!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat