Vierailija

Kotona oli äidin lisäksi 1.5v lapsi, isä oli töissä.

Sivut

Kommentit (25)

Itselläni esikoinen päälle 30h ja kuopus reilut 11h. Mietinkin tässä, että voiko tällaisella " hitaasti" synnyttäneellä olla koskaan nopeaa synnytystä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kätilöt olivat sitä mieltä, etten synnytä sinä päivänä, joten totesivat vain, että mene syömään, en mennyt menin suihkuun, suihkussa tuli vedet ja hälyytin paikalle kätilön, jolloin mua lähdettiin viemään baareilla synnärin puolelle, pääsin vaihtamaan sänkyä ja ponnistin. Jos olisin ollut kotona ja kuunnellut sitä, että pitää odotella tunti supistusten säännöllisyyttä, olisi ipana tullut kyllä kotiin.Tosiaan aina ei kerkeä.

Voihan se tulla hyvinkin nopeasti. Minun siskoni syntyi syöksyllä, äiti lähti välittömästi sairaalaan kun alkoi tuntua ja ehti viime tipassa pöydälle, kätilö koppasi tulijan yksi hanska kädessä, toista ei

ehtinyt laittaa. Toivottavasti omani ei ole niin hätäinen että pukkaa ulos kesken matkaa tai jo kotona.

selvästi nainen tilasi ambulanssin liian myöhään?

Johan hänellä oli synnytys käynnissä, kun soitti ambulanssin paikalle ja miehelleen!


Vauva vaan tuli niin nopeasti. Ja sitten kun se todella tulee niin ei siinä enää mihinkään voi lähteä, pakko vaan käydä maahan ja ottaa vastaan.

Ja ensimmäiset 10 minuuttia mietin, joko nyt alkaisi, seuraavat 10 minuuttia olin niin kipeä, etten olisi päässyt puhelimeen ja viimeiset 10 minuuttia oli tositoimia, ettei siihen olisi kerennyt puhelinta hankkia.Ja jos olisin ollut vielä kotona ja yrittänyt rauhoitella 1,5vuotiasta, niin HUH!

Mulla oli tullu muutama jokunen supistus ja lähdin sairaalaan. Tuntui siltä että vauva painautuu koko ajan alemmas niin lähdin heti. Onneksi sairaala kulman takana. Ehdin synnärin vastaanottokäytävälle ja mies joutu juokseen hoitajan paikalle. Pakko oli kiivetä käytävässä olleille paareille ja antaa muksun tulla. Aikaa kaikkinensa meni 27min.

Toivon vain ettei omalle kohdalle osuis. Esikoisen synnytys kesti 1,5tuntia ja kuopuksen puolet enemmän 3tuntia. Jos kolmas tulee yhtä nopeasti kuin eka, niin en ehdi millään sairaalaan asti vaan välillä syntyy. Kun matkaan menee noin 1,5 tuntia ja viimeksi kesti 20minsaa, ennenkuin ambulanssi tuli hakemaan.Sääliksi käy heitä jotka asuvat utsjoella ja pitää lähteä Rovaniemelle asti synnyttämään.

synnytti esikoisensa kotiin. Oli ollut lähdössä kauppaan, mutta joutui ulkona kääntymään takaisin, kun poltteli reisiä. Meni vessaan ja ihmetteli kun on maha kovalla ja alkoi tulla kramppeja mahaan. Sitten huomais, että alapäästä törröttää iso möykky ja soitti hätänumeroon. Siinä vaiheessa vasta tajusi, että synnyttää... Kun ambulanssi tuli, niin pusasi vauvan samantien eteiseen.

arki päivää täällä missä synnytyssairaala ei ole aivan vieressä. Lapsia syntyy maantiellä ambulanssissa, kotiin jne. Lähisairaaloiden synnytysosastot on lakkautettu säästöjen nimissä.

Meidän kuopus, kolmas lapsemme syntyi huhtikuussa kotiin.

Meillä on sairaalaan matkaa noin 25km.

Ja todellakin ei siinä mihinkään ehditty.

Supistellut oli puolisen tuntia, jonka jälkeen lorahti lapsivedet ja tulikin sen jälkeen supistuksia tauotta. 10 minuuttia ja tuli ponnistamisen tarve ja ei oikeestaa pahemmin tarvinnut ponnistaa, niin lapsi tuli ulos.

Anoppi oli meillä ja mies oli hakemassa naapurikaupungista lasten kanssa uusia vaunuja vauvalle.

Jossain vaiheessa oli ilmeisesti aoppi soittanut ambukanssin, kun se tuli muutama minuutti pojan syntymän jälkeen.

Sairaalassa käytiin " kääntymässä" . Illalla tulin jo kotiin vauvan kanssa.

Lapsi siis syntyi aamupäivällä klo 10.10.

Oli mennyt suihkuun samalla kun oli valmistellut sairaalaan lähtöä, yhtäkkiä vedet meni ja vauva syntyi siihen. Eipä siinä taida enää ambulanssin soittamisesta olla apua, ja tämä tapahtui Helsingissä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat