Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Hei lapsiperheet, jotka olette muuttaneet maasta toiseen. Montako kuutiota tavaraa teillä oli kuormassa? Ja mitä kaikkea siihen mahtui, otitteko esim. kaikki huonekalut mukaan? Pitäisi antaa kuljetusfirmalle joku arvio etukäteen, ja hirveän hankala on arvioida.

Kommentit (9)

Kiitos vastanneille - hajonta on vastauksissanne kyllä aikamoinen, alle kahdesta kuuteenkymmeneen kuutioon! Olemme nyt pyytäneet tarjousta 25 kuution kuormalle. Olemme nelihenkinen perhe, mutta jätämme paljon kalusteita pois matkasta, esim. haluamme ostaa uudet sängyt uuteen kotiin. Hintaan 2300 e plus alv tarjosi juuri eräs kuljetusfirma pelkkää kuljetusta (mahdollista olisi myös tilata heiltä pakkausmateriaalit, pakkausapua ja lastausapua). Niin, ja Hollannista Suomeen ollaan siis muuttamassa.Kertokaahan lisää muutto kokemuksianne!

ja kuorman koko oli 40 kuutiota. Perheemme on viisihenkinen. Tavaroista jätettiin Suomeen vain talviurheiluvälineet. Kannattaa pyytää muuttofirman edustaja arvioimaan, sillä harva pystyy maallikkona itse sanomaan montako kuutiota tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Me teimme kerettiläisen ratkaisun ja pakkasimme mukaan vain hyvälaatuisia liinavaatteita, lasten kirjoja & pelejä, joitain astioita, DVD:itä, ulkoiluvälineitä (sellaisia joita täällä on vaikea saada kuten salibandymailat) yms pientä. Laatikon koko 1.7 m3.Kalusteet jätimme pois muutosta, joitain varastoituna, loput myimme pois tai hävitimme. Täällä ostimme tarvittavat, rahaa paloi muutama tuhat euroa.Oli todella vapauttavaa päästä eroon 15 vuoden tavaroista ja aloittaa alusta! Se oli niin hulppea tunne, että väkisinkin haraan nykyisin kaikkia hankintoja vastaan: mitään ylimääräistä tähän huusholliin ei tule! :-)

mummulaan vanhojen valokuvien kanssa (aikaa ennen lapsia). Halusin kaiken mukaan, jotta on kotoinen tuntu ja samalla linjalla aijon olla tulevassakin muutossa, mutta samat huonekalut eivät varmaan tule takaisin sitten parin kolmen vuoden päästä vaan ostemma täältä uudet tai jos matkanvarrella löytyy jotain kivaa, koska muutamme aivan uuteen kotiin sitten, kun joskus taasen kotiudumme suomeen.

Hinnoista vielä, molempiin suuntiin kuului pakkaaminen, pakkausmateriaalit, lastaus, auton ajo uuteen maahan ja purkaminen sielä+pakkausmateriaalin noutaminen ja hinnat hipoi siinä 5000-7000euron välillä. Halpaa lystiähän tämä ei ole, mutta meillä ainakin miehen firma maksoi ilman mitään natinoita.

Tsemppiä vaan kaikille muuttajille!!

suomeen tullessa oli 60, eli jonkinverta kasvanut. Kauhulla odotan uutta muuttoamme ja sitä kuutio määrää eli ensi vuoden alussa olemme taasen tuonkin tiedon verran viisaampia:)

Me muutettiin periaatteella reppu ja matkalaukku - hyvin silläkin mentiin, kohdemaassa meni jonkunverran rahaa pakollisiin hankintoihin, mutta pienellä pärjättiin. Mutta nyt jos uudestaan lähtisi, niin ehkä mittakaava olisi isompi. Paljonko pitäisi varata muuttoon rahaa? Riippuu varmasti myös kohteesta, joten antakaa vähän suuntaa, minkälaisesta matkasta oli kyse.

hemma06:

Lainaus:


Halpaa lystiähän tämä ei ole, mutta meillä ainakin miehen firma maksoi ilman mitään natinoita.
Muuallakin olen ollut havaitsevinani ja tässäkin keskustelussa tulee ilmi se, että expateilla taitaa kulkea selvästi suurempia kuormia. Ja mikäs siinä on rahdatessa, kun hyvään sopimukseen kuuluu pakkaaminen + kuljetukset + muut kulut.Me teimme muuton ihan omatoimisesti ja laskun maksoin - kukas muukaan - minä. Siinä tuli jo vähän tarkemmin punnittua eri tavaroiden arvoa ja välttämättömyyttä uudessa paikassa ja kuorma jäi todella pieneksi: vähällä sitä ihminen pääsee käyntiin. Yksi ylimääräinen ilo oli se, ettei tarvinnut odotella joidenkin väliaikaisratkaisujen kanssa kuukautta kontin saapumista vaan lähdimme heti hakemaan huonekaluja.Osa kalusteista ja tavaroista on joillain sukulaisilla ja ystävillä " lainassa" tai varastoituna siltä varalta, että palataan takaisin Suomeen lähiaikoina. Niiden kanssa on hyvä sitten perustaa uutta kotia siellä. Tai jos ei tullakaan takaisin, käydään hoitelemassa varastoidut tänne tai pois ja pitäköön kamut kalusteemme.Tavaroiden kanssa meidän elämäämme helpotti se, että jo pari vuotta ennen lähtöä olimem tehneet periaatepäätöksen, vain lähdön ajankohtaa ja suuntaa haettiin myöhemmin. Tuon parin vuoden ajan investointihanat olivat kokonaan kiinni ja kun moni kaluste muutenkin oli jo vähän vanhempaa perua, ei ollut mitään paineita rahdata mitään upouutta iki-ihanaa Hästensiä pallon toiselle laidalle.

Siltä pohjalta oli itse asiassa yllättävän helppo puristaa kuorman koko < 2 m3 kokoiseksi. Suurimman työn tuotti ylimääräisen tavaran likvidointi tai hävittäminen (sitä tehtiinkin sitten monta kuukautta)...

Vietiin 5 kuutiota (hintaa jotain 1500 euroa), mukana kolmen hengen sängyt patjoineen, pari pientä huonekalua, valikoituja vaatteita ja kalliimpaa keittiökamaa.Takaisin tuli 21 kuutiota (reilu 3000 euroa), kun hyviä (käytettynä ostettuja) huonekaluja ei raskinut jättää ja uusi talo oli paljon isompi kuin se, mistä alunperin lähdettiin.Firma oli Puljula, ajavat rekoilla tuota väliä. Aika edullinen, mutta tarkat pivät joutuu sovittelemaan heidän aikatauluihinsa, kun nuo pikkukuormat menevät osana isompia lasteja. Muuten palvelussa ei ollut valittamista.

muutettiin, meitä oli kaksi aikuista ja 10kk lapsi. 15 kuutiota varattiin, 12 tuli täyteen. Kalusteita oli tosi vähän. Oli ihan mahdotonta arvioida itse, kuvailtiin firman sedälle asuntoa ja hän sitten arvioi tuon 15 ja lähelle meni.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat