Vierailija

Tuli mieleen, kun äsken joku ilmoitti alkaneensa maksamaan laskuja, kun tuli lapsilisät.Meillä lapsilisät menevät suoraan lapsen tilille. Jollei mitään ikävää tapahdu, jolloin rahoja tarvittaisiin, ne säästetään ja annetaan lapselle 21-vuotislahjaksi. Tosin pienellä ohjeistuksella :)

Sivut

Kommentit (47)

tileille. En ymmärrä, koska samaan aikaan supistetaan niin monesta muusta, luokkakokoja suurennetaan, ettei tarvi palkata opettajia niin paljon ja vanhukset istuu yksin kesäkuumalla kämpissään, kun kellään ei ole aikaa viedä ulos(täyttä totta, tiedän ammattini kautta) Mulle vastattiin silloin, että hei, etkö tajuu se on elämän realismia vaan !!!! Surullista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja se, joka kertoi veroista, on ihan oikeassa. Jo lapsilisää haettaessahan se pitäisi tajuta, että vanhemmillehan se tulee: vanhemmat sitä hakee jne.Jokainen vanhempi tietysti sitten itse päättää mihin ne menee ja kenen tilille. Mekin säästämme kaikki lapsilisät, menevät siis lasten tileille, mutta verottajan sallimissa rajoissa.

Ite taidat olla ISO urpo.Eikö rahojen lahjoitusaika ratkaise tuleeko vero vai ei.

Jos lahjoitan 18 vuoden aikana lapselleni rahaa 20400,- niin väittätkö että verottaja alkaa kyselemään mistä rahat ovat tulleet. On aivan sama nostaako lapseni nuo rahat juuri 18 v täytettyään vai ei. Lapselle saa säästää rahaa eikä verottajaa todellakaan tuollaiset pikkusummat kiinnosta.

Vielä uudestaan pitää mennä kauppaan ennen perjantaita..Jolloin siis tulee kotihoidontuki. Kun menen töihin, suunnitelmissa on, että velat (hoitovapaan aikana kertyneet visa-laskut ym osamaksut..) pois maksettuamme pistämme lapsilisät säästöön, muttemme lapsien tilille, vaan yhteiseen " reissukassaan" . On tuo 4-vuotias jo pitkään hinkunut lomalle ulkomaille, muttei rahavarat ole antaneet myöten.. =(

Sos 2.22

Lapsilisälaki 21.8.1992/796

¿ Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 § (9.7.2004/642)

Lain tarkoitus ja soveltamisala

Alle 17-vuotiaan lapsen elatusta varten maksetaan tämän

lain mukaisesti valtion varoista lapsilisää. Tämän lain soveltaminen

lapseen ratkaistaan asumiseen perustuvan sosiaaliturvalainsäädännön

soveltamisesta annetun lain (1573/1993) mukaan.Eli lapsilisää maksetaan lapsen elatusta varten.

Meillä lapsilisät menevät lasten yhteiselle tilille, josta sitten siirrän ne molempien omille tileille. Siellä ovat säästössä tulevaisuutta varten. Toimeen ollaan tultu hyvin vielä ilman noita rahoja.

en erittele rahoja mitenkään erikseen, kaikki menee siis lasten elatukseen niinkuin ne on tarkoitettukin. En usko, että lapsilisien tarkoitus on olla potti osakesäästämiseen tms. vaan arvelen, että ne on tarkoitettu lasten elatukseen alunperinkin.

eiköhän se tarkoita sitä, että teen sen lahjoituksen joka kuukausi enkä silloin, kun lapsi saa virallisesti rahaan käyttöoikeuden.On jokaisen oma asia, mihin lapsilisät käyttää, mutta itse ainakin haluan säästää lapsen tulevaisuutta varten ettei tarvitse sitten ottaa niin paljon esim. opintolainaa. Tämä on meillä ainakin prioriteettikysymys, eli säästetäänkö vähän ruoassa, bensassa ym ylimääräisissä kuluissa vai käytetäänkö rahoja, jotka olisi hyvä säästää tulevaisuuteen.Ja onhan se hyvä, että on olemassa joku tili pahan päivän varalle, eikö teillä muilla muka ole?t. yksi ei-rikas mutta säästäväinen

Laitetaan kyllä joka kuukaus lasten omille tileille kyllä rahaa ja lapsille ostetaan paljon kaikkea, eli tulee kyllä lapsilisät käytettyä lapsiin. Enkä ennen tätä AV:ta tiennyt millon ne tulee edes tilille ja minkä verran, joten sikäli meidän taloudessa ei odoteta " lapsilisäpäivää" jolloin maksellaan laskuja tai lähdetään vaikka viikonloppureissuun tms.Tosin ymmärrän kyllä, että Suomessa on paljon lapsiperheitä jotka elävät köyhyysrajalla tai paljon allekin sen ja lapsilisä on tärkeä tulo jota odotetaan kuin kuuta nousevaa.

Lukekaa kunnolla, rahat menee lapsen OMALLE TILILLE.Ja ei meilläkään hulluna tienata, itse oon hoitotuella ja miehellä keskipalkka, mutta ollaan päätetty että säästetään lapselle. Meillä ei käytetä alkoholia eikä tupakkaa eikä käydä baarissa oikeastaan koskaan, joten ihan hyvin pärjätään ja jää rahaa säästöönkin.Taitaa olla valintakysymys tämäkin monella... Ei tietty kaikilla, mutta...

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat