Vierailija

ei ole uutta. 2-vuotiaamme ajaa veljensä 12" pyörällä, joka on tosin varsin hyväkuntoinen, melkein kuin uusi. Mutta POIKIEN pyörä. Lähistöllä asuu 4-vuotias tyttö joka jaksaa muistutella ja jankuttaa koko ajan siitä että se ei ole HÄNEN pyöränsä, vaan hänen VELJENSÄ.

Ei auta vaikka kuinka selittää ja sanotaan että nyt se on Vilman pyörä. Tyttö vaan väittää vastaan että eipäs ole kun se on Valtterin. Sitten 2-vuotias lopulta saa raivarit ja tulee kamala riita. Kummallista lällättelyä.Kaiken pitäisi olla uutta, kun hänelläkin on. Lapsemme vaatteet kyllä ovat uusia mutta eivät sellaisia prinsessareleitä kuin tällä tytöllä. Syystä että ne mielestäni ovat pihaleikeissä epäkäytännöllisiä. Hän vain kehuu kuinka hänellä on kauniita vaatteita ja ihanat hiukset jne. Kotona on taidettu vähän liikaa mainostaa tuota ulkonäköä, koska on melko itseään täynnä. Vai kuuluneeko ikään? Muutenkin kiusaa pienempää lastamme heti kun aikuisten silmä välttää. Poikamme ei pikkusiskoaan kiusaa.Onko ikään kuuluvaa tuollainen?t. hölmistynyt äiti

Kommentit (17)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mun 5-vuotias tyttö rakastaa vihreää väriä, ja hoidossa häntä nuorempi taas on niin prinsessa että. Pikkusisko ihailee taas tätä tyyppiä ja on ihastunut nyt sitten röyhelöihin. Lapsilla on kyllä myös se että he kestävät muutoksia huonosti, joten jos naapurin 4-vuotias on identifioinut pyörän naapurin pojan pyöräksi, niin hänen moraalitajunsa voi olla myös se että ei sitä pyörää pojalta saa viedä. Ja tästäkös 2-vuotias kiukustuu kun hänelle on juuri ihana pyörä annettu! Ehkä naapurin tytön ei ole koskaan tarvinnut omia tavaroitaan jakaa, niin ei asiaa edes ymmärrä. Meidän pihapiirissä lapset huutelee toisilleen: Hannalla on nyt mun pyörä, tai että nää on Villen entiset housut. Pienessä taloyhtiössä kun tahtoo kaikki kiertää.

Kotona mitä ilmeisimmin panostetaan tuohon pukeutumiseen toisin kuin meillä:) Meillä vaatteet on kyllä puhtaita/ehjiä/uusina ostettu mutta ihan markettikamaa.

Toivoisin omalle tyttärelleni tulevaisuudessa vähän toisenlaista seuraa, sellaista jonka kanssa voisi leikkiä ilman jatkuvaa kilpavarustelua.ap.

Voi olla ihan sitä että tytöt ei vois muka käyttää poikien värisiä tavaroita. Meillä lapset on jostain oppinu hyvin tarkkaan mitkä on poikien leluja

Mikään muu kuin punainen, vaaleanpunainen tai kimalta vaate ei sovi päälle. Vihreäkin on poikien väri..Mallia ei todellakaan ole kotoa saanut! Itse puen päälle mitä sattuu, en meikkaa, en pahemmin hiuksia laita jne.Että taitaa vaan olla jossain geeneissä, mitä ei minulta saanut=)

Ei meillä ainakaan oma muksu 4v. eikä kaverinsa kiinnitä huomiota siihen onko uutta vai ei (sama vaatteissa ja tavaroissa). Lieneekö kotona annettu " asennekasvatusta" .Hän on PRINSESSA, eikä ole edes kotona opetettu tuohon käyttäymismalliin.Tyttärellä vaan pitää olla kaikki ihanaa ja ihkua ja niin pliideä, että hermo menee usein äidiltäkin.... poikatytöltä.Jonkin verran toteutan oman tyttäreni toiveita, mutta pihoilla, puistoissa jne en ole koskaan vielä törmännyt siihen, että lapseni haukkuisi ja pilkkaisi muita, kun niillä on poikien juttuja. (sama palaute päiväkodista)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat