Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kommentit (10)

on niin kiukkunen kun on vähänkin liian lämmin sillä, tissiä ei suostu syömään. Poika on tosi kova liikkumaan niin varmaan senkin takia tulee herkemmin kuuma, ja sitten kun on kuuma niin heiluu kahta kauheammin sen takia kun on kuuma, sitten on pää märkänä. taidan koittaa veden antamista jos auttaisi.

Olen antanut vettä ihan sen takia että oppisi juomaan nokkamukista ja tavallisesta mukista. Vastiketta kun en anna lainkaan vaan imetän. Nokkamuki on ainakin meillä todellinen kestoviihdyttäjä ja kylmä vesi on tytön mielestä ihanaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä isokokoinen poika, ikää 3,5kk ja täysimetyksellä eikä myöskään ole annettu vettä, kovilla helteillä vaan pitää olla valmis imettämään heti ja joka paikassa kun vauva haluaa (tietysti pyrin siihen muutenkin). Tästä johtuen vaunuissa on mukana aina viltti ja pari harsoa ja kerran onkin kesken vaunulenkin otettu puistossa huikat ;)Luin jostain, että pieni vauva ei tarvitse kuin maitoa, siitä on sekä ruoaksi että juomaksi!

Eli tyttö on täysimetetty 4,5kk ja tarjoan vettä pullosta pahimmilla helteillä sekä saunan yhteydessä (joku varmaan sanoo ettei näin pientä saa saunaa viedä eikä hän tietenkään siellä ylälauteella olekaan. Mutta muuten nauttii selvästi hetken lämmöstä ja kylpemisestä alalauteella.). Välttämätöntä veden anto ei toki olisi kun maidostakin saa sekä ruuan että juoman, mutta kun selvästi vaivaa vain jano esim kuumassa matkustettaessa, niin miksen tarjoisi vettä kun se kerran kelpaa! Sellaistakin tietoa täällä kuulin että vauvalle ei saisi antaa vettä koska tarvitaan myös suoloja, mutta eipä vauva sitä vettä todellakaan sellaisia määriä hörpi että suolatasapaino siitä häiriintyisi. Ja kävipä meillä kerran kuumalla niinkin, että ensin ei tissi kelvannut vaan joi 40 ml vettä jonka perään sitten söi normaalisti! Eli ei tosiaan ole vesi ruokailuja sotkenut eikä vaikuta syöttövälien pituuteen mitenkään. Ilman vettäkin syöttövälit ovat helteellä meillä normaalia pidemmät eli pienellä ei taida tulla kuumalla niinkään nälkä ja silloin tuntuukin että ihan hyvä tarjota juotavaa kuitenkin. Tissiäkin olen yrittänyt tihennetysti tarjota helteellä, mutta vauva ei silloin yhtään viihdy kuumassa sylissä imemässä.

Kuten edelliset vastaajat ovat todenneet, ei täysimetetylle vauvalle tarvitse antaa vettä edes helteellä. Vesi vie tilaa maidolta ja sotkee turhaan vauvan elimistön herkkää tasapainoa.Vettä ei tarvitse antaa myöskään sammaksen ehkäisyyn, se on vanha tieto :)Porenn, pitkän linjan imettäjä ;)

Varmaan noin parisen kuukauen ajan on annettu, Kossilla ikää nyt 5kk. Alussa se oli vain helteillä vaunulenkeillä tapana (en viittiny " vilautella" tienposkessa). Sittemmin, ku puuroa alettiin maisteleen niin vesihörppyjä on otettu päälle.

Neuvolantäti anto ohjeistusta, ett kesällä helpommin tulee sammas, joten vesihörpyt tissuttelun päälle ois suositeltavia.

Automatkoilla myös tulee annettua hörppyä ja tuttia perään niin matka jatkuu paremmin :)

Myö ollaan maisteltu vettä, vaikka mennäänkin vielä täysimetyksellä. Täysimetetty ei käsittääkseni tarvitsisi vettä laisinkaan, mutta on meillä silti pikkumääriä vettä juotu. Tänään neuvolantäti sanoi, että on ihan ok juttu totutella lasta veden " makuun" , ei huono juttu ollenkaan :)~ ♥ ~ Viipuli ja Julius, 3 kk ~ ♥ ~

tyttö 3 kk ja täysimetyksellä on. En ole antanut vettä vielä ollenkaan. Tänään neuvolassa veden annosta kysyin ja sanoi, ettei välttämättä tarvitse antaa kun on täysimetyksellä että sen pitäisi riittää. Kovilla helteillä ja lämpöisellä säällä kannattaa antaa vähän enemmän maitoa eli tarjota muutama kerta lisää maitoa vauvalle. Viime helteillä meillä ainakin tyttö itse halusi maitoa enemmän kuin muutoin

Nuorimmainen on nyt 7kk ja vettä maistellut muutaman kerran kesäkuun alussa helteellä.Edelleen juodaan pelkästään rintamaitoa kiinteiden kera.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat