Vierailija

Kun nyt vähän yli 3v tyttö ei kerta kaikkiaan osaa leikkiä toisten lasten kanssa. Vetäytyy aina muualle tai syliin tai sitten istuu vain tuijottamassa. Aikuisten kanssa leikkisi ja leikkii sitten lasten leikkejä kuten autoilla, rakentaa Legoilla yms. Tuttavapiirissämme ei ole paljoa lapsia ja kavereidne samanikäisiä hän tapaa ehkä 1-2 kertaa kuukaudessa. Yksi tuttavaperheen samanikäinen on jo hoksannut, että tyttö on ujo ja arka ja kiusaa tätä estotta. Tyttö eilenkin siellä vieraillessa itki kun poika seurasi häntä ja kiusasi.

Onko olemassa poppakonstia, vaiko vaan samanikäisten lasten haaliminen tuttavapiiriin ja kyläilemään? Raastaa sydäntä, kun ajattelen kuinka häntä tällaisena kiusataan koulussa.

Kommentit (10)

kouluikään on vielä aikaa, joten kovin pitkälle meneviä ennusteita en vielä tekisi. Pieni lapsi kehittyy kuitenkin niin huimaa vauhtia ja eiköhän se yhteisleikkikin ala kohta sujua.. ja sosiaalisuus myös. Tokihan kannattaa lasta viedä muiden lasten pariin että oppii ja tottuu.

Mutta ilman muuta voit yrittää tarjota tytöllesi turvallisia ja rauhallisia leikkitilanteita toisten lasten kanssa vaikka kutsumalla kotiinne yksitellen samanikäisiä leikkikavereita.Äärimmillään kyvyttömyys leikkiä muiden kanssa on autismin kirjoon kuuluvaa neurologista puutetta. Mutta jos siis tyttösi OSAA leikkiä vuorovaikutuksellisia leikkejä, ei tuollaisesta tarvitse olla huolissaan. Mutta tosiaan siis meitä ihmisiä on hurja kirjo: osa ei kykene ollenkaan toimimaan porukassa ja toisessa ääripäässä taas on ylisosiaalisia ja suosittuja ekstroverttejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä nyt 4-vuotis sosiaalinen poika, joka 3-vuotiaana oli tosi arka ja ujo. Yrität vain saada lapsesi tilanteisiin, joissa paljon ihmisiä, monenikäisiä. Varmaan ikään liittyvä juttu.Nyt on mulla ihan pitelemistä pojassa, kun on ihan päinvastainen :)

Pikkuveljen äippälomalla vein srk:n kerhoon ja inhosi sitä. Vieläkin muistelee kuinka kauheaa siellä oli ja olisi halunnut vain olla äidin ja pikkuveljen kanssa kotona. On nyt 8 v ja luokalla suosittu poika, jolla 4-5 hyvää kaveria, joiden kanssa on tehty yhdessä kaikenlaista. Eli ikä tuo mukanaan sen, että kaverit muuttuvat tosi tärkeiksi, tytöillä usein vain yksi paras kaveri, mutta kuitenkin...

jopa on mallissaan.. vilkkaita pitää rauhoitella ja ujoja rohkaista?

ehkä näinkin mutta näkis tarpeen puuttuu lapsen kehitykseen jos on kovin villi tai pahasti ujo. Ihan tälläinen " normaali" ujo kyllä selviää koulussa yms. Sit on tietty asia erikseen jos koulunkäynnistä ei tule mitään kun niin jännittää.

Ei minusta kaikkien tarvitse olla niin sosiaalisia, eikä kaikista tulekkaan. Tokihan kannattaa viedä ihmisten pariin ja rohkaista ettei tilanne nyt ainakaan pahene.todellakin on niin, että hänen sosiaaliset taitonsa kaipaavat tukemista eikä teillä ole lapsia missään lähipiirissä (kerta tai pari kuukaudessa on liian vähän!)

mutta ei ole saanut tilaisuutta tajuta että muut lapset ja KAVERIT ovat sitä varten. Hyväksyn sen, että hän on ujo, en ole sitä pois karsimassakaan. Haluaisin vain " kuoluttaa" häntä vähitellen leikkimään lasten kanssa, sillä on aika kova isku jos sitten tulevaisuudessa yhtäkkiä joutuu siihen tilanteeseen. Hän on vielä niin herkkä, että itkee helposti, joten siitäkös toiset saavat vielä lisää puhtia kiusata. Olin itse samanlainen lapsena enkä alua tytön kokevan samaa kovaa koulua kuin minä :(Ilmoitimme hänet syksystä seurakunnan kerhoon, joka on 1x viikossa. Hoitoon hän menee pikkuveljensä (10kk) kanssa ensi vuoden syksynä.ap

ja aika monia sen aiheuttamia käyttäytymismuotoja joutuu karsimaan lapsilta pois. Tarhassa ja koulussa niitä karsitaan todella voimallisesti.Ujoa lasta pitää ohjata ja rohkaista tilanteissa, jotka häntä jännittää. Aikuisten kanssa leikkimällä lapsi ei opi lasten kanssa toimimista, joten kyllä -ainut konsti on viedä lasta enemmän toisten lasten seuraan. Ensin pienempiin porukoihin ja siitä pikku hiljaa eteenpäin. 1-2 kertaa kuussa leikkiseuraa on liian vähän tuon ikäiselle lapselle.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat