Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 
Tarkoitus olisi Palata syksyllä työelämään, toivottavasti vain työpaikka löytyy jostain..Mitäs jos lapsi alkaa sairastamaan tarhassa niin mistä hoitaja??? isovanhemmista ei oikein apua ole...Huomenna on työhaasteattelu niin pitäisikö siellä jo kysyä että voinko olla töistä pois jos lapsi sairastaa, onko palkallinen vai palkaton vai onko näissä vaihtelevat käytännöt....

Kommentit (5)

Parhaimmat työnantajat voivat jopa järjestää hoitoapua.

Kolme palkallista päivää (max-määrä kuussa tietty?) on vakio usein, ja sen jälkeen palkatonta. Ja toivomus on varman joka paikassa, että vanhemmat vuorottelevat, jos ei ole muita hoitajia tarjolla. Meilläkään ei ole, joten esikoisen aikana olin pois vähintään viikon kuussa (sairasteli ekan puolen vuoden aikana paljon) ja päälle aina toinen viikko kun itse tulin kipeäksi ja tottakai rankemman jälkeen aina. Ikinä ennen lapsia en sairastellut juurikaan, meni pari kolme vuottakin että sairaslomapäiviä oli alle 10, ehkä 5 korkeintaan vuodessa.

lakihan on se että max 3 päivää/lapsi/sairaus saa olla pois palkallisesti töistä.

Ei toki 3 päivää/kuukausi, ainakaan oman tietämykseni mukaan.Kannattaa varautua siihen että lapsi sairastelee paljon sen jälkeen kun hoidossa on aloitettu.

Meidän muksut (kohta 3v ja 1,5v) rupesivat sairastamaan n.1kk jälkeen hoidon aloittamisesta helmikuun lopulla ja nyt vasta ovat kokonaan terveitä.

Aivan koko aikaa eivät tietysti ole olleet niin sairaita että on pitänyt olla hoidosta pois (vain pientä nuhaa, nenä vuotaa ja silleen) mutta aika paljon joka tapauksessa.Kannattaa myös löytää hyvä lääkäri joka määrää niitä toisten lääkärien mielestä " turhia" antipioottikuureja että kierteestä päästään eroon.

Eikä vaan " kannusta" äitiä sanoilla " kyllähän se on rankkaa äidille kun on 2 pientä lasta ja sairastelevat pitkään, se on nyt vaan kuitenkin kärsittävä"

(hieman harmitti)

Viikko tuon jälkeen kävimme toisella lääkärillä joka totesi pojalla keuhkoputkentulehduksen + silmätulehduksen jonka vuoksi aluksi lääkäriin menimme, saatiin bonuksena tuo keuhkis. (toki voi olla että viikkoa aikaisemmin keuhkot on olleet puhtaat...)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Työntekijällä on oikeus tilapäiseen hoitovapaaseen, kun hänen alle 10-vuotias lapsensa sairastuu äkillisesti. Hoitovapaa voi kestää enintään neljä työpäivää. Se on tarkoitettu sairaan lapsen hoitamiseksi tai hoidon järjestämiseksi. Tilapäistä hoitovapaata voi käyttää vain toinen vanhemmista kerrallaan. Myös vanhemmalla, joka ei asu lapsen kanssa samassa taloudessa, on oikeus hoitovapaaseen. Työnantaja ei ole velvollinen maksamaan palkkaa tilapäisen hoitovapaan ajalta, ellei toisin ole sovittu.Eli tosiaan se palkallinen vaiko palkaton riippuu työnantajasta.

Eli ei ole ihan pelkästään kai työnantajasta kiinni. Eiköhän oikeus selviä esim. luottamusmieheltä kysyen. Yleisesti kai palkallisena saa 2-3päivää per lapsen sairaus ja sen jälkeen palkattomana lääkärin todistuksella. Mutta vaihteluja tosiaan on.

vaikka palkallisena saisikin...Mutta kannattaa miettiä, olisko esim. MLL - hoitajaringissä sellaisia hoitotätejä (vanhempia) joita saisi sit nopeallakin varoituksella remmiin mukaan.. eli soitto MLL (tai muu välitystoimisto) ja sieltä yhteystietoja sellaisille hoitajille, jotka tekee keikkaa päivisinkin. Heidän kanssaan voi sit suoraan sopia, että voivat tulla tarvittaessa ja jos ovat vapaina niin hoitoavuksi kotiin, jos ei itse voi olla töistä poissa. Tai voihan niitä kuuluttaa vaikka kaupan ilmoitustaululla.. ' haetaan tilapäistä lastenhoitoapua päiväsaikaan' tyylisesti - saattaa joku työtön, eläkkeellä oleva tms. tarttua haasteeseen. Tai vie työttömien yhdistykselle lappu.. mielikuvitusta kehiin. Sitä on itsekin tarvittu kovasti parin vuoden aikana...Haastattelutilanteessa voit toki kysyä noita sairastamisjuttuja - todennäköisesti sinulta kysytäänkin miten olet ajatellut toimia kun lapsi sairastaa. Parempi jos työnantaja ottaa asian puheeksi etkä itse tietystikin.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat