Seuraa 

Mies otti lainavakuutuksen omaan lainaansa ja nyt oli ollut koronmääräytymispäivä ja tietty kun korot ovat nousseet, niin oli maksuaika pidentynyt. Tässä ei siis mitään yllättävää, mutta nyt tuli pankista uusi terveysselvitys, koska maksuohjelmaa on muutettu.Onkos muille tuttu ilmiö? Onko niin että ns annuiteettilainassa ei tämmöistä tule? Meillä siis molemmilla lainat tasaerälainoja, koska tykätään että on helpompi tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä.Itsellä koron määräytymispäivä tällä viikolla, joten eiköhän tuo terveysselvitys mullekin kohta postiluukusta tipahda. On kyllä melkoinen yllätys, että jos noita saa nyt joka vuosi sitten ruveta täyttelemään. Pitäisiköhän koko lainaturvavakuutus unohtaa...? Täytyy harkita.

Kommentit (3)

Meillä ei ole kummallakaan mitään suurta tai koko lainasummaakaan kattavaa lainaturvavakuutusta eikä todellakaan mitään henkivakuutuksella korvattavaa - ne on erikseen. Lainaturviin nyt vaan saa sellaisia vakuutuksen osia, joita ei saa muualta ja siksi olen tuommoisen alunperin yksinhuoltajana ottanut.Joo, mutta mies soitti sinne ja sanoivat, että aina kun laina-aika pitenee 2 vuotta (nyt oli pidentynyt 10 vuotta 1,1 prosenttiyksikön koronnousun seurauksena), niin tarvitsevat uuden terveysselvityksen. Uutta terveysselvitystä ei kuitenkaan tarvitse tehdä, jos hyväksyy sen, että lainaturva loppuu siihen mihin se on alunperin otettu. Eli jos oli vaikka 30 v laina-aika ja nyt nousi 40 vuoteen, niin ei tartte terveysselvitystä, jos suostuu siihen, että se ei sitten kata sieltä yli 30 v olevia lainoja.

Mulla oli ennen lainaturvavakuutus. Sain kuitenkin henkivakuutuksen omalta vakuutusyhtiöltäni huomattavasti edullisemmin kuin lainaturvavakuutus oli. Ehdot oli samat molemmissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuo oli siinä mielessä hyvä, että siinä näki vakuutuksen kokonaishinnan selkeästi. Ei tarvinnut kovin syvällisiä laskelmia tehdä että todettiin lainaturva naurettavan kalliiksi. Kuten joku mainitsikin tavallinen henkivakuutus maksaa murto-osan, joten ainoa syy lainaturvan ottamiseen olisi työttömyyden pelko.Tietääkseni kaikkien suurten pankkien tarjoamat lainaturvat tulevat samasta brittifirmasta. Vakuutus korvaa työttömyyden sattuessa lainanhoitokulut ainoastaan yhden vuoden ajan. Laskin että jos laitan vakuutuksen kokonaishinnan syrjään lainaa nostettaessa vaikka määräaikaistalletukseen niin sillä summalla hoitaisi lainaa melkein vuoden ajan jos työttömyys iskisi. Jos taas työtä riittää, " vakuutus" olisi tullut lähes ilmaiseksi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat