Vierailija

Ahtisaarta syytetään lahjusten otosta

26.6.2007 16:19Serbian parlamentin puhemies Oliver Dulic syyttää YK:n Kosovon erityislähettilästä Martti Ahtisaarta lahjusten otosta.Dulicin mukaan Ahtisaari on vastaanottanut lahjuksia albanialaisen järjestäytyneen rikollisuuden johtohahmolta. Vastineeksi lahjuksista Ahtisaari antaisi raportissaan tuen Kosovon itsenäistymiselle. Dulic vaatii asiasta virallista tutkintaa.Bosnialainen uutistoimisto Focus raportoi lahjusväitteistä viikonloppuna. Focuksen mukaan Saksan tiedustelupalvelu BND on paljastanut kaksi Ahtisaaren pankkitiliä, joille on siirretty kaksi miljoonaa euroa. Focus kertoi Ahtisaaren vastaanottaneen BND:n mukaan myös yli 40 miljoonaa euroa käteisenä.Focuksen mukaan BND on nauhoittanut Ahtisaaren ja nimeämättömän albaanin keskustelun, jossa osapuolet puhuivat kahden miljoonan euron siirrosta sveitsiläiseltä pankkitililtä Ahtisaaren tilille. Focuksen tietojen mukaan sveitsiläispankin tilin omistaa Kosovon albaani Exhet Boria, joka toimii korkeassa asemassa heroiinin tuontia Eurooppaan pyörittävissä rikollispiireissä.Focus kertoi BND:n hallussa olevan myös nauhoituksia, joista näkyy Kosovon albaanihallituksen auto, joka ajaa Ahtisaaren asunnolle. Autosta ojennetaan Ahtisaarelle kaksi salkkua. Focuksen mukaan BND:n agentit vahvistivat laukkujen olevan täynnä rahaa.Focuksen mukaan BND:n lahjusraportti on jo arkistoitu YK:ssa. YK ja Ahtisaari eivät ole kommentoineet asiaa millään lailla.Kosovo on Serbian autonominen maakunta, jonka asukkaista suurin osa on etnisiä albaaneja. Kosovon albaanit havittelevat täyttä itsenäisyyttä, mutta Serbia on valmis myöntymään vain autonomiaan.

STT-IS

Kommentit (8)

toivon totisesti ettei ole totta! Olen aina ihaillut Ahtisaarta. Sitä ääretöntä humaaniutta ja viisautta. En tahtoisi tämän romuttuvan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikä muuten on tuo Focus? Ikinä kuullutkaan. Bulgariassa on Focus-niminen uutistoimisto, mutta mikä on bosnialainen uutistoimisto Focus? Ettei vaan Bosnian serbialueen toimisto.Joten älkää nyt nielkö kaikkea pureksimatta. Mielenkiinnolla odotan puolueettomia selvityksiä ja raportteja ensin.

joten voitte tällä erää antaa tuon " paljastuksen" mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.Siis EI bosnialainen Focus-uutistoimisto, vaan päivälehti Fokus, joka ilmestuu Banja Lukassa, Bosnian serbialueella.PS: en toki sano, että Ahtisaari EI olisi voinut ottaa lahjuksia. Kaikki on mahdollista. Mutta tämä tieto haisee nyt niin vahvasti serbien mustamaalauskampanjalta, että...* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat