Seuraa 

Minä en. Eri päiväkodeissa on tietysti eri ratkaisuja. En tiedä kumpi huonompi versio: sulkea tarha kokonaan (ja lapset kesäksi vieraaseen päiväkotiin)vai laittaa päiväkodissa kaikki eri ikäiset lapset (yli 20kpl)samaan ryhmään.Lapseni päiväkodissa on valittu jälkimmäinen vaihtoehto, ja kaikki tuntui tapahtuvan isojen lasten ehdoilla pienempien jäädessä jalkoihin. Laiskuusko iskenyt hoitajiin, vai miksei voida kesäaikaan jakaa lapsia edes pienempien ja isompien ryhmiin. Täytynee ensi vuonna pitää osa kesästä palkattomana lomana ettei jouduta kokemaan samaa. Muuten päiväkoti ok.

Kommentit (11)

Menee viikoksi varahoitoon ryhmäperhepäiväkotiin ja odottaa sitä innolla. Ikää 3 v. Viime kesänä oli muistaakseni 3viikkoa ja tykkäs kovasti ja kyseli pitkään että koska taas pääsee.

Meillä pojat on asuinalueemme pienemmässä päiväkodissa joten kaksi kertaa suurempi pkoti on se päivystävä ja tämä pienempi on koko heinäkuun (4 viikkoa ja 2 arkipäivää) kiinni.Ymmärrän tuon ihan täysin mutta purnattavaakin on. Eli kun lomatiedot ja lapsen paikallaolo pitää ilmoittaa jo toukokuun puolessa välissä (muistaakseni) niin silloin olisi kiva tietää onko päivystävässä pkodissa yhtään tuttua aikuista paikalla. No, tuota tietoa kyselin viime keväänä ja vastaus oli että ei voida sanoa. Joten pidetiiin heinäkuu sitten koko perheen lomakuukautena.Tänä keväänä en edes kysynyt, onneks saadaan miehen kanssa pitää lomat koska itse halutaan. Mutta jos oikeesti olisi niin että lapsi olisi pakko viedä päivystävään pkotiin ni onhan se surkee paikka jättää varsinkin pieni lapsi vieraaseen paikkaan jos ei paikalla ole yhtään tuttua tätiä.Meilläkin jää se 2 arkipäivää vajausta eli joudutaan itse jo takas töihin mutta onneksi isovanhemmat lupasivat hoitaa sillä aikaa eikä tarvi viedä päivystävään pkotiin siis ollenkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun toimintaa pyöritetään mahdollisimman tehokkaasti.

Aroille ja nuoremmille lapsille varmasti stressaavaa. Ja kannattaa tosiaan tehdä kaikki mahdolliset järjestelyt sen suhteen, ettei tarvitse laittaa lasta stressaavaan varapaikkaan.

Meillä on vielä varsinainen varahoito edessä ensi viikolla, mutta suhtaudun melko luottavaisesti tilanteeseen, sillä samasta ryhmästä tulee muitakin lapsia varahoitopaikkaan ja samaan ryhmään siellä. Meillä ei ole käytännössä mahdollista koko heinäkuun lomailuun, jos vanhemmat haluaa olla lomalla myös yhdessä.

Mutta yhdistetyssä ryhmässä tyttö on kuitenkin ollut jo kesäkuun alusta asti ja siitä ei ole mitään pahaa sanottavaa, vaikka noita alle 3-vuotiaita onkin suhteessa vähempi. Ja ylipäänsä meillä tyttö on ollut 2-5 vuotiaiden ryhmässä ja me ollaan tykätty siitä. Tyttö on oppinut hurjasti isommilta (eikä juurikaan ns. pahoja tapoja), vaikka toki paras leikkikaveri on samanikäinen.

Päiväkoteihin ei juuri sijaisia palkata ja kun ainakin vielä meillä on samat lomaoikeudet kuin muillakin työntekijöillä, on tietysti järkevää pitää kesälomat silloin kun lapsiakin on vähiten hoidossa. Ja jos päiväkotiin jää 20 eri-ikäistä lasta i henkilökuntaa ole kuin 3 tai 4 riippuen lasten iästä. ja kun nämä tekevät töitä aikaisesta aamusta iltaan, ei kerrallaan ole kuin 1-2 hoitajaa paikalla. Siinä ei hirveästi ryhmää jaeta.Eli valitettavasti toiminta supistetaan heinäkuuksi minimiin. Ja sen takia haluan pitää omat lomani heinäkuussa, etten halua omia lapsia päivystystävään päiväkotiin tai vieraiden aikuisten hoidettaviksi.

Meillä lähipäiväkoti on heinäkuun kiinni, mutta silti kesäkuu menee vajaamiehityksellä (ja vajaalla lapsimäärällä) ja tällöin kaikki lapset ovat samassa yhdessä ryhmässä. Samalla työntekijät siivoavat leluja ja järjestelevät tiloja, eli tekevät paljon muutakin kuin normaalisti. Nämä poikkeusjärjestelyt siis jatkuvat 2kk päiväkodissa.Sitten kun elokuussa aloitetaan normaalia toimintaa, niin siinä alkuun on varmaan palavereja ja järjestelyjä uusien lapsien ja uuden ruokakuvion (muuttavat senkin tässä kaupungissa) ja uusien työntekijöiden kanssa (niitäkin kun on tulossa). Osa työntekijöistä taitaa vielä olla lomallakin tässä elokuun alussa. Eli oikeasti menee tuohon elokuun puoleen väliin asti että päiväkoti toimii " normaalisti" , silloin kun eskarilaiset aloittavat on oltava jo jotain kunnollista toimintaa. Siinä on sitten 2,5kk kesäaikaa jolloin on kaikkea poikkeavaa ja siitä se 1kk koko päiväkoti kiinni.Lasten kannaltahan olisi ihanteellista että saisivat olla tuon 2,5kk kestävän poikkeavan toiminnan ajan kotona lomalla, mutta harva pystyy antamaan lapsille 10viikon kesäloman. Meillä esim. on miehen kanssa yhteensäkin maksimissaan vain 8viikkoa lomaa ja kun nyt palaan hoitovapaalta töihin on sitä lomaa minulla vain 2,5viikkoa ja miehellä 4viikkoa (josta viikko on säästettävä koululaisen syyslomaan ja joululomakin pitäisi hoitaa lapsia jotenkin), eli ensi kesänä lomat ristiin tehdenkin niitä olisi maksimissaan lapsilla 5,5viikkoa. Eli ei riitä tavalliset lomat mitenkään 10 viikkoon.

Vuorotellaan miehen kanssa hoitovastuuta. Stressaavaa meille aikuisille, mutta lapsille ihanaa saada olla pitkällä lomalla, jaksavat sitten taas 9,5 kuukautta hoidossa kun saavat nyt ladata akkunsa ja elää oman rytminsä mukaisesti.

meillä on mennyt kauhean hyvin. Täällä on se vaihtoehto käytössä, että lapset siirrettiin vieraaseen päiväkotiin. Se olisi voinut olla pelottavaa, mutta koska mukana meni tuttuja tätejä ja lapsia, ei ainakaan meidän kaksivuotias ole pelästynyt vaan päinvastoin innoissaan.Mutta kyllähän tietysti tuollainen vaihdos on pienelle rankka. Siksipä mekin otamme pojan pois päiväkodista heinäkuuksi, vaikka ensimmäisen viikon joudummekin itse olemaan töissä. Onneksi pojan mummi, rakas ihana äitini, tuli taas apuun ja lupasi hoitaa poikaa yhden viikon.Kuten edellinen kirjoittaja totesi, taatusti ei ole laiskuudesta kiinni se, miten kesäjärjestelyt päiväkodeissa hoidetaan, vaan ihan rahasta. Kyllä minun mielestäni päiväkodin tädit ovat työlleen omistautuneita, vaikkei sitä heille aina kovin helpoksi tehdäkään.

Tosiaan heinäkuu olaan kiinni ja kesäkuussa siivotaan, mutta toisaalta myös kesäkuussa ulkoillaan paljon, käydään retkillä kun lapsia vähemmän jne. Eli on se kesä aina ihan erilaista ja kevyempää hoidossa oloa lapsillekin kuin talvella, jolloin aikaa menee ihan hirveästi perushoitoon, pukemiseen, kuravaatteisiin jne.Me ollaan miehen kanssa jo pitkään pidetty loma eriaikaan, nyt aitiyslomalla ollaan yhtäaikaa, mutta ei muuten pysty pienten koululaisten arkea järjestämään kesällä. Eli näin saadaan lapsille 8 viikkoa lomaa. Eihän siinä paljon reissailla, mutta ei auta.

Jännityksellä odotan, miten sujuu. Ainakin osa hoitajista ja lapsista on kyllä onneksi tuttuja, mutta ko. ryhmään tulee varahoitolapsia myös toisesta pk:sta, joten vastaavasti vieraitakin on. Onneksi meidän lapset on samassa ryhmässä varapk:ssa (omassa eriryhmissä), joten uskoisin sen helpottavan.

Meillä oma pk on kiinni juhannuksesta elokuun alkuun, eli viisi viikkoa. Omista lomistani jouduin vääntämään kättä lapsettoman työkaverin kanssa, lopputulos että saan olla lomalla pk:n loma-ajasta peräti 2 viikkoa :-(. Kyllä harmittaa, vaikka ymmärrän tietysti senkin, ettei lapseton työkaverikaan halua aina olla se joka joustaa. Sääliksi vaan käy lapsia. Miehellä ei tänä kesänä ole lomaa kuin muutamia päiviä silloin tällöin, max ehkä viikon saa järjestettyä. Tänä vuonna lasten oli siis pakko mennä varapk:iin. Yhteensäkin lapset saavat lomaa vain sen 4 viikkoa, mitä minullakin on.

Minusta olisi aivan ihanaa, jos lapset voisivat olla koko kesän kotona, vuorotellen isän ja äidin kanssa, mutta meidän perheessä se ei tule koskaan olemaan mahdollista. Aika mahtavat lomat on, jos kymmenen viikkoa onnistutte järjestämään.

Onneksi on isovanhemmat, heidän avullaan esim. tämä ensimmäinen varahoitoviikko on vain 2 päivää. Kauhistuttaa jo valmiiksi se, kun esikoinen menee kouluun, kuinka ihmeessä hoito sitten järjestetään?

Minulle kesäloman pitäminen ei ole mikään ilmoitusasia " pidän sitten heinäkuussa kesälomaa" vaan lomat järjestellään monien toiveiden ja tarpeiden mukaan tasapuolisesti.

mutta koska suurin osa kuitenkin on - on järkevää laittaa tädit samaan aikaan lomalle! JA osalla tädeistähän on kunnallisen järjestelmän mukaan jo todella pitkä tuo lomaoikeus eli 36+9 vuorovakutta vuodesssa ja jos niitä on useampia sämassa päiväkodissa tai vieläpä ryhmässä, on siinä johtajalla totisesti miettimistä miten lomat pidetään niin, että päiväkoti ei joudu toimimaan alimiehityksellä jo lähtökohtaisesti! Eli minä kannatan juuri tätä, että heinäkuut päiväkodit kiinni ja lapset muina kesäviikkoina myös yhdistettyihin ryhmiin, että saadaan edes se 9kk vuodessa lapsille perusryhmät kuntoon!Eli oikeasti näin saadaan asiat hoidettua parhaiten. On tietysti ikävää olla juuri se perhe, jonka lapsi tarvitsee päivähoitoa silloin, kun resurssit on vähimmät. Ja aika usein nuo pienet näyttävät nauttivan siitä, kun saavat olla isompien lasten leikeissä ja seurassa mukana! Ja useimmat tädit kyllä mielellään sylittävät pieniä ja isommat kokee siinä jäävänsä jalkohin. Mutta myönnän kyllä, että itse järjestän omat lomat päiväkodin loma-ajoiksi, enkä vie lapsia varahoitoon.Omassa päiväkodissani häiritsee tässä kesäkuun hoidossa (heinäkuun päiväkoti on kiinni ja perhe siksi lomailee) lähinnä se, että kesäkuun ajan tädit hoidon ohessa joutuvat valmistelemaan päiväkodin siivousta ja syksyn ryhmien alkua: lelut siivotaan ja pestään, kaapit siivotaan ja pestään, kaikki paikat putsataan ja puunataan... lapset sit leikkii tämän siivousrumban keskellä. Tätien huomio on siivouksessa ehkä enempi kuin lapsissa. Toisaalta sitähän se on oleminen kotonakin usein - äiti ja isä touhuaa kotihommia ja lapset hoituu siinä sivussa ;-). Tosin tässä tapauksessa maksan kuitenkin lasten hoidosta, enkä säilytyksestä mielestäni.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat