Vierailija

Kommentit (10)

mut erottelen edelleen lapsen ruoan ennen suolan ja mausteiden lisäämistä. Grillattu on ny kesällä paljon ja en anna lapselle muuta kuin grillattuja kasviksia ku muut popsitaan marinoituja pihvejä ja makkaroita.

Mausteita käytän muutenkin kohtuudella, joten en ota vauvan ruokia erikseen ennen maustamista vaan laitan mielummin omaani enemmän kun se on siinä lautasella.Ensimmäinen lapseni alkoi syömään meidän ruokaamme noin 14kk vanhana, olin vähän varovainen aloituksessa silloin. Toinen lapsemme söi 1v täyttäessään vain samoja ruokia kuin me muutkin ja tämä kolmas on nyt hieman alle 1v alkanut syömään muun perheen ruokia. Muussaan vielä jonkun verran ruokaa haarukalla ja teen siitä esim. maidon kanssa hieman " vetisempää" kuin muilla, hampaita kun ei ole vielä kovin montaa... :-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikkien lasten on syytä vältellä liian suolaisia ruokia. Samoin bentsoehappoa ja nitriittiä sisältävien elintarvikkeiden syömistä on syytä rajoittaa. Bentsoehappoahan on mm. lasten tiiviste- ja pillimehuissa, nitriittiä useimmissa leikkeleissä ja makkaroissa.Piltti-sivuilta: " Käytännössä bentsoehapon ja nitriitin saanti voi ylittää suositellut arvot. Bentsoehappoa lapset saavat eniten mehujuomista ja nitriittiä makkaroista ja lihaleikkeleistä. Näitä tuotteita ei ole hyvä käyttää päivittäin."

2,5-vuotias syö niitä jo täysillä.

Mutta jos meillä on ruokana jauhelihakeittoa, nakkikastiketta, makaronilootaa tms niin 1v syö sitä myös.

Meillä ei varmasti suostuta syömään jos ei maistu yhtään miltään. Valkosipulia pitää ainakin olla :) Sitä lisäsin aikanaan soseisiinkin, nyt on purkkiruoka aika harvoin käytössä. Suolaa ei käytetä ollenkaan ruuanlaitossa.

Laitetaan ruoka niin että saadaan pienen annos otettua ennen suolaamista. Jos on jotain kovin maustettua tai vaikeasti syötävää ruokaa, otetaan 1v:lle oma ruoka.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat