Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Ajateltiin kokeilla pikkuhiljaa olla ilman vaippaa, kun tyttö on tykännyt istua pienennysrenkaalla pytyllä ja tehnyt sinne sekä kakat että pissat. Pari päivää ollaan nyt testattu, päikkärit ja yöunet edelleen vaipoissa. Eilen tuli kahdet pissat housuun, tänään kahdet. Tytöstä se tuntuu epämukavalta, mutta ei hän oikein osaa etukäteen kertoa, että pissa on tulossa - kakasta hän sen sijaan osasi varoittaa etukäteen, ja ehdimme pytylle. Olemme istuttaneet pytyllä tai potalla säännöllisesti ja muistutelleet säännöllisin väliajoin, että jos pissattaa, täytyy kertoa etukäteen. Joillain näistä pissattamiskerroista pissat on tehty, mutta jo vajaan puolen tunnin päästä tyttö saattaa pissata housuunsa; pissaa tuntuu tulevan aika usein verrattuna poikaamme, ja niin kai sitä sanotaan, että tytöt pissaavat usein ja pieniä määriä poikiin verrattuna.Onko teillä vastaavanlaisia kokemuksia ja jatkoitteko yrityksiä vai siirryittekö suosiolla vaippoihin takaisin ja odotitte jonkin aikaa, kunnes lapsi oli kypsempi asiaan. Kuulostaako siis, että olemme etuajassa vaipattomuuden kanssa? Mitään stressiä emme asiasta ole ottaneet emmekä ota, joten jos ei nyt, niin sitten myöhemmin uusi yritys.

Kommentit (4)

Meillä sattuu vieläkin vahinkoja kun tytöllä on housut jalassa, ei tokikaan joka päivä ja ikää on jo 2v9kk.

Mutta, jos tyttö saa juosta ilman housuja, niin ehtii aina potalle /pytylle.

Siis ainakin sisällä kannattaa kokeilla antaa olla pelkässä mekossa/hameessa ja jos on oma piha niin sielläkin.

Ja meillä tytölle pitää aina sanoa, että menee pissalle ennen ulosmenoa. Kysymysmuotoa on turha edes kokeilla, sillä pissahätä ei ole iknä, jos kysyy vaikka olisi jo ihan jalat ristissä :)

viikko-kaksi on meillä mennyt, joillain tutuilla kuukausikin että on tullut se päiväkuivuus.Eli vaippa pois hereillä ollessa (pidempi autoilu, pidemmälle menevät ulkoilut, unet jne vaipassa) sekä ulkona pihalla että sisällä.. Potalle menemisestä kannattaa muistuttaa eli käytte potalla yhdessä aina ennen ulos lähtöä, ennen ruokaa, ruoan jälkeen, sisälle tullessa, ennen päiväunta jne. Vaikka sieltä ei sit tulisi mitään. ja kun tulee, niin isot kehut ja isille näyttämiset ;-)).Ulkona puskapissatus käyttöön. Pari päivää ei vielä välttämättä auta niin, että lapsi oppisi itse ilmoittamaan että pissattaa, mutta voi se käydä jo niinkin. Meillä kuopus oppi parissa päivässä koko jutun, mutta hän aloittikin vaipattomuuden ihan omasta aloitteestaan eli valmius lieni silloin suurempi. Mitä vähemmän voitte pitää vaippaa sen parempi, vaikka sitä housupyykkiä tulisikin. Ja kesällä voi olla ihan pyllysiltään sekä sisällä että ulkona!Ja joka kerta kun tulee pissat lattialle tai housuun, niin vaatteet vaihtoon tai lattian pyyhkiminen ilman kummempia torumisia tms. kommentteja. Korkeintaan ' oho, kastuiko housut, vaihdetaanpas' tms. Eli ei liikaa painetta lapselle asiasta.Matkoille kannattaa sit ottaa mukaan potta autoon - ratasreissuille varahousut mukaan! Onnea vaipattomuuteen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kuulostaa tutulta, me laitettiin vaippa uudelleen ja puolen vuoden päästä tilanne oli aivan toinen.

Vaipat jäi muistaakseni viikossa kahdessa pois.Kun aluksi yritettiin vaipattomuutta neiti oli vähän alle 2v ja kun vaipat jäi pois 2,5vSilloin meillä käytiin aina kakalla potalla mutta pissaa ei muistanut ilmoittaa ei vaikka kyseltiin jatkuvasti.

ja muutama viikko sitten aloitettiin vaipaton kausi (unilla ja reissuissa vaippa). Ekat pari kolme päivää tuntui toivottomalta, pissat tuli housuun useita kertoja päivässä. Sitten vähitellen vahingot väheni ja nyt varmaan jo reilu viikko ollaan päästy kuivina. Potalla täytyy käyttää usein, nyt osaa jo myös ilmaista itsekin jos on hätä. Kertoo myös kaupassa, että täytyy päästä pissalle, vaikka onkin vaippa housuissa. Ulkoillessa oikein hinkuu jo pusikkoon pissalle, kun kerran sinne pääsi :) Kakkailu alkoi myös onnistua, nyt jo oikein odottaa, milloin on ' kakka-aika' (=tekee yleensä aina samaan aikaan päivästä). Tsemppiä harjoitteluun!!!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat