Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

lomaa kertynyt kuukauden verran. Ja sitten olla palaamatta lomalta?

Kommentit (10)

mutta työnantajasi voi myös katsoa, että läsnäolosi (esim. jatkajaa ja tiedonsiirtoa ajatellen) on niin tärkeää, että määrää sinut töihin ja maksaa lomasi rahana ulos.

Jos listaan on merkitty loma silloin ja silloin, se myös on silloin jollei työntekijä itse suostu sitä muuttamaan. Hätätapauksena ei voi pitää toisen henkilön perehdyttämistä, koska työpaikalla sen perehdyttämisen voi joku muukin tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voit ap olla myös menemättä töihin ja pahin rike siitä on, että joudut maksamaan kuukauden palkkasi verran siitä työnantajalle korvausta. Eli jos rahaa vaan riittää, niin lomasi saat varmasti.

juristin vastaus...jos lomasi on sovittu/määrätty alkavaksi tiettynä aikana, se kuluu päällekkäin irtisanomisaikasi kanssa.Lomaltapaluurahan/lomarahan maksaminen perustuu työehtosopimukseen tai yrityksen käytäntöön. Voi olla ettei teillä sellaista ole ollenkaan. Jos on, voi olla että sen saamisen edellytys on että palaa lomalta töihin. Joillakin aloilla sen saa vaikkei palaa töihin. Sen saaminen riippuu siis sinuun sovellettavasta työehtosopimuksesta ja yrityksen käytännöstä. Kysäisepäs työpaikan luottamushenkilöltä jos sellaita on, tai oman liittosi toimitsijalta, jos liittoon kuulut, tai joltain muulta johon luotat. Ehkä suoraan esimieheltäsi, jos kerta jo irtisanouduit. Kaikki esimiehet ei aina tiedä, joten jos et ole vastaukseen tyytyväinen tarkista vielä jostain.Onnea uudelle työlle..??Nykyinen työnantaja soveltanee YTN:n sopparia, joka seinällä näyttää roikkuvan. Firma on alle 10 hlöä ja käytännöt aika villit, joten täytynee soittaa huomenna oman liittoni lakimiehelle ja pyytää mustaa valkoisella ennenkuin irtisanon itseni. Uuden duunin aloitan joka tapauksessa elokuun alussa. Taisi jäädä mainitsematta, että irtisanomisaika on 1 kk ja lomaa kertynyt saman verran. Lomat merkkasin lomalistaan n. 1-2 kk sitten, eikä listoihin ole tehty mitään muutoksia työnantajan tai itseni toimesta.

Työnantajallakin on sentään jotain oikeuksia, vaikka nykyään monet luulee, että vain heillä on oikeuksia ja työnantajalla vain velvollisuuksia. Jos loman peruu myöhemmin kuin kaksiviikkoa ennen aiotun loman alkua, työnantaja joutuu korvaamaan mahdolliset lomamatkan peruuntumisesta aiheutuvat kustannukset.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat