Vierailija

Olisiko teillä antaa hyviä vinkkejä millaisia joulukortteja voisi askarrella yhdessä 4-vuotiaan kanssa? Ei mitään vaikeita, vaan sellaisia joihin lapsi pystyisi osallistumaan. Teemme kortteja useampia kymmeniä, joten mallin olisi oltava yksinkertainen. Viime jouluna askartelimme kortteja leimasimen kanssa.

Sivut

Kommentit (19)

Raaka peruna halki, ja piirrä siihen vaikka piparkakun muotoinen kuva. Koverra pikkupuukolla reunoja siten että keskelle jää muutaman millin koholleen pipari.Ruskealla askartelumaalilla mustalle korttipohjalle piparit "paistumaan", ja jos lapsi innostuu, niin piparit voi koristella valkoisilla villalanganpätkillä liimaten tai piirtämällä valkoisella tussilla koristeet.

Perunaleimasimiin voi laittaa vaikka kuusen kuvan ja sitten leimata vihreän kuusen joka korttiin ja koristella ne silkkipaperinpaloilla ja hileillä.

Kiitos nro 9 (olikohan ysi?), luulen että lähetämme tänä jouluna pipareita. Ideasi vaikutti hauskalta. Lisääkin askarteluideoita saa toki laittaa. -ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

hieman kolmiulotteisemman vaikutelman. Ne puukaulimet voi laittaa varovasti saksilla tai pikkusahalla pituussuunnassa puoliksi (jos ovat sellaisia "kokonaisia"), jolloin ne on helpompi liimata eikä tarvitse ostaa niin monta.Lainaus:

Tällä tavalla voi myös tehdä sommitelman, jossa se arkki josta piparit leikattiin on ikään kuin taikina, josta on muotilla otettu pellille pipareita. Askartelukaupoista saa myös pieniä puisia kaulimia liimattavaksi...

kaksivuotiaan kanssa niin, että otin kädestä pahvimallineen, jolla tein itse ne loput 19 korttia.Lapsi oli onnessaan kun sai askarrella. Eli tuhersi siinä vieressä omia juttujaan huovan (lakit), saksien ja liiman kanssa.

Tällä tavalla voi myös tehdä sommitelman, jossa se arkki josta piparit leikattiin on ikään kuin taikina, josta on muotilla otettu pellille pipareita. Askartelukaupoista saa myös pieniä puisia kaulimia liimattavaksi...

En tosin tiedä onnistuuko 2 vuotiaalta vielä. Mutta isommalta lapselta ainakin. Itse etsin sieltä jo isänpäiväkortin aihetta.

Käykääpäs kurkkaamassa !!

Meillä on tehty ihan pienimpien kanssa perunaleimasimin, ja leikkuutaitojen karttuessa on tehty ruskeasta askarteluhuovasta noita pipareita paistumaan.

Vaaleanruskeasta askarteluhuovasta voi tehdä myös aidonnäköisiä joulutorttuja kortteihin. Akryyliväri on hyvää ja peittää ihan ongelmitta mustankin pohjan. Iholle sotkeutunut väri kannattaa pestä suht nopeasti kuitenkin pois.Taikataikinasta voi myös oikealla piparimuotilla leipoa pipareita, ja koristeltu piparipossu kortissa on oikein kivan näköinen.Taitellusta valkoisesta paperista voi leikata pieniä lumihiutaleita jotka liimaa vaaleansiniseen korttipohjaan.Kun kartongista leikkaa kaksi palloa ja koristelee ne erilaisin raidoin ja hilein, saa näyttävät joulukuusenpallot. Liimaa ne korttipohjalle eri korkeudelle ja piirrä kultatussilla ripustusnarut korttipohjan yläreunaan asti.

Kymppi - piparien ehdottaja

Ainakin Tiimarista saa (halpoja) akryylivärejä, ja ovat hyvin peittäviä. Mustalle tosin en ole koskaan kokeillut, mutta luulisin että peittää siinäkin tarpeeksi. Voihan noi piparit leikata ruskeasta pahvistakin, mutta lapselta niiden leikkaaminen ei taida onnistua.

Noita kämmenen kuvista tai sormenpäistä tehtyjä tonttuja on meillä suvun kesken kulkenut jo aika monena jouluna, joten jotakin muuta voisi olla. Kiiltokuvien (tai muiden kuvien) liimailu on ihan hyvä juttuNeloselle terveisiä, että useampi kymmenen korttia valmistui pojan kanssa viime vuonnakin. Ei me niitä kaikkia yhtenä iltana liukuhihnalla tehdä, mutta vähän kerrallaan. Jouluunkin on vielä aikaa. -ap

Tällä tavalla voi myös tehdä sommitelman, jossa se arkki josta piparit leikattiin on ikään kuin taikina, josta on muotilla otettu pellille pipareita. Askartelukaupoista saa myös pieniä puisia kaulimia liimattavaksi...Lainaus:

Voihan noi piparit leikata ruskeasta pahvistakin, mutta lapselta niiden leikkaaminen ei taida onnistua.

Varmaan kannattaa varautua siihen, että kiinnostus loppuu joka tapauksessa muutaman kortin jälkeen ja sitten väännät itse ne loput kolmekymmentä lapsellisella ajatuksella mutta ilman sitä lapsen käden jälkeää... trakoitus ei ole vinoilla, vaan näen jo sieluni silmin itseni 4-vuotiaan kanssa tekemässä hirveää läjää kortteja. Ainakaan meidän neljävuotias ei ole oikein sarjatuotantoihmisiä... =)Ehkä voisi suunnitella jonkun jutun, jonka lapsi voi tehdä isovanhemmille ja kummeille, ja askarrella loput suosiolla itse.Mutta joku tuollainen leimausjuttu varmaan on lapsen kanssa järkevin. Toisena mieleen tuli liimaa ja roiskeita -tyyppinen askartelu. Kerhossa tekivät tänään pöllön, jonka vatsaan levitettiin liimaa ja siihen painettiin auringonkukan siemeniä. Se oli tosi hauskan näköinen - saiskohan tuosta ideasta viritettyä jotain jouluista?

Poika painoi sormiväreillä viisi punaista peukun jälkeä valkoiseen korttikartonkiin. Sitten leikattiin punaisesta askarteluhuovasta tonttulakkeja ja liimattiin ne hieman ylemmäs peukun jäljestä. tonttulakkin ja peukun jäljen väliin piirsimme mustalla tussilla naamat.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat