Vierailija

Suututtaa sellaset älykääpiöt, jotka ottaa oikeudekseen arvostella äidin töihin menemistä äitiysloman jälkeen!

Sivut

Kommentit (71)

Mutta sen sanon, ettei me pärjättäis, se on taivahan tosi! Ei vaikka miten järjesteltäis. Jos joku maksaa meidän laskut, niin sitten. Mutta kukapa alkais toisten laskuja maksamaan.ap

Vierailija:

Lainaus:


Ketään ei voi velvoittaa palaamaan töihin heti ä-loman jälkeen. Pienemmilläkin tuloilla elää, kun osaa " nipistää" oikeista paikoista. Meitä on perheessä 6 henkilöä ja nytkin olen kuopuksen kanssa hoitovapaalla. Asumme omistusasunnossa, tilaa ei liikaa ole, mutta toimeen tullaan ihan hyvin. Asuntolainatkaan eivät siis ole paisuneet järjettömän suuriksi. Ruokaa tehdään itse, valmiita pöperöitä ei ison perheen kannata ostaa, säästämme myös aikamoisen pitkän pennin jo lasten hoitomaksuissa :)Eli en usko, että kellään normaaliperheellä talous voi kaatua hoitovapaaseen! Oma mieheni on ihan tavallinen duunari ja silti me elämme ihan kohtuullisesti.
Vierailija:

Lainaus:


Taloudellisesti kaikilla on mahdollista

On kenellä tahansa mahdollista jäädä hoitovapaalle, kyse on vain siitä miten paljosta rahasta on valmis luopumaan lapsen hoidon takia. Minimihoitorahoillakin pärjää, tästä on todisteena moooonta äitiä. Tosin köyhää äitiä, mutta silti.

Sosiaalitoimistosta saa rahaa tuon minimielintason verran, sillä rahalla ON mahdollista pärjätä ja saada ruokaa ja kaikki välttämätön. Jos taas vaatimustaso on että kuussa pitää saada kolmelle ihmiselle jo pelkkiin ruokiin 1000e jne, niin silloin harva jää hoitovapaalle, vaikka siihen ON mahdollisuus taloudellisesti. Kukaan ei jää täysin pennittömäksi hoitovapaalla, minimirahat vähintäänkin saa jokainen hoitovapaalainen.
Kaikilla EI OLE taloudellisesti mahdollista jäädä kotiin. Tämä on fakta. Jos muuta väittää, niin elää jossain mielikuvitusmaailmassa.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jotka vinkuu että mun pitäis laittaa lapseni (1v ja 3v) päiväkotiin.

Minä haluan hoitaa lapseni kotona ja minulla on siihen mahdollisuus. En ymmärrä mikä siinä niin vaikeaa joillekin on. Muutamat tuttavat muistavat aina jankuttaa sitä päiväkotimantraansa kun satutaan tapaamaan :(Taitaa olla niin, että ihan sama miten teet niin aina löytyy arvostelijoita. Tämä nyt vaan on niitä äitiyden varjopuolia.

käytetään tekosyynä oikeuttamaan työhönpaluu lapsen ollessa todella nuori, jolloin oma koti olisi vielä se paras paikka lapselle. Todellisuudessa on kyse siitä, että ei suostuta yhtään tinkimään elintasosta (me esim. myytiin auto pois ja maksettiin lainasta vain korot) jotta voitaisiin hoitaa lasta kotona. Todella harvalla on oikeasti siitä kyse, että ruoka loppuisi kotona jos ei mene töihin...

Vierailija:

Lainaus:

Onko pakko asua ylikalliilla pk-seudulla? Muuttakaa maalle tai vaikka Tamperelle, elämä täällä on huomattavasti halvempaa.
Tämä on kyllä niin idioottimainen kommentti, ettei tosikaan. KYLLÄ, on pakko asua ylikalliilla pk-seudulla. Katsos, kun tässä maassa ei tietyt asiat toimi, jos niitä ei hoideta täältä pk-seudulta käsin. Meillä on kummallakin täällä työt, mitä ei voi muilla paikkakunnilla tehdä.

Vierailija:

Lainaus:


Sairaus olisi ainoa poikkeus. Yhteiskunta on mennyt sairaaksi, kun ihmiset eivät enää hoida omia lapsiaan ja lapsi viettää valveillaoloajastaan yli puolet jossain päiväkodissa.
Ei kuule riittäisi tässä yhteiskunnassa rahaa lapsilisiin, äitiyspäivärahoihin, kotihoidontukiin, yms. No, onneksi sentään it-miljönäärejä riittää joka mammalle, niin ei tarvitse elintasosta karsia.

Vierailija:

Lainaus:


enkä väittänyt että KAIKKI näin tekisivät, vaan iso osa ainakin täällä pk-seudulla nähtävistä tapauksista on oikeasti tajuttoman rikkaita ja silti vedotaan rahaan kun palataan töihin. --> pohjimmiltaan kyse siitä ettei suostuta yhtään tinkimään elintasosta.
Puhut pk-seudun rikkaista. No, haloo!! Täällä asuu ihan tavallisia keskituloisiakin, joiden on pakko mennä töihin, jotta voisi ylläpitää edes normaalia elämää perheelleen. Kun on, katsos, pakko asua jossakin, on pakko ostaa vaatteita ja ruokaa, autokin on meidän perheessä välttämätön. Lisäksi meillä on kouluikäinen lapsi, joka harrastaa suht hintavaa harrastusta ja on siinä ikäryhmänsä lahjakkaimpia. Pitäisikö meidän ottaa hänet harrastuksistaan pois seuraaviksi kolmeksi vuodeksi, jotta minä tai isä voisi olla lapsen kanssa kotona? Luuletko, että lapsi ymmärtäisi, jos sanoisimme, että nyt äidin pitää jäädä kotiin pikkuveljen kanssa ja sinun pitää lopettaa harrastuksesi. Kunnioitan sen verran sisarusten välistä rakkautta, että näin en tee.Anteeksi vain, mutta tällaiset päätökset tehdään KOKO PERHEEN hyvinvoinnin kannalta, ei kenenkään yksittäisen ihmisen kannalta.Teilla olisi mammat jauhot kurkussa taalla Italiassa. Ma menin toihin esikoisen ollessa 4 kk, muuten olisi mennyt tyopaikka alta. Toki sain jarjestettya etta tein lyhyempaa paivaa. Ja toisen lapsen kohdalla, menin toihin kun vauva oli 6 kk. Vaihtoehdot ovat siina, jos haluan taata lapselleni edes jonkinlaisen elintason. Muita vaihtoehtoja ei ole.Lapset voivat ihan hyvin. Pitavat hoitotadistaan ja matkoista Suomeen lomalle.ja voin hoitaa lapsiani kotona hoitorahan (n. 300 euroa/netto) turvin vaikka mieheni ei hyväpalkkainen olekaan. Elelemme tavallisesti ja asumme edullisessa vuokra-asunnossa. Ostamme oman asunnon vasta kun palaan töihin. Mutta ymmärrän erittäin hyvin että läheskään kaikki eivät jaksa eivätkä edes halua elää näin. Ei varmaan kulu päivääkään etteikö täälläkin suorastaan solvattaisi vuokra-asujia ja kaikki ns. tavallista elämää viettävät tuntuvat olevan täysiä juntteja jne. No, tää palsta on oma lukunsa, mutta valitettavasti irl näitä ihmisiä on ihan riittävästi olemassa, joten ymmärrän että monelle sosiaalinen paine pitää tietynlaista elintasoa on kova eikä hoitovapaa siksi houkuttele.

Vierailija:

Lainaus:


käytetään tekosyynä oikeuttamaan työhönpaluu lapsen ollessa todella nuori, jolloin oma koti olisi vielä se paras paikka lapselle. Todellisuudessa on kyse siitä, että ei suostuta yhtään tinkimään elintasosta (me esim. myytiin auto pois ja maksettiin lainasta vain korot) jotta voitaisiin hoitaa lasta kotona. Todella harvalla on oikeasti siitä kyse, että ruoka loppuisi kotona jos ei mene töihin...
Uskoisitko, että ihmisen elämäntilanne ja taloudellinen tilanne voi riippua muustakin kuin asuntolainasta tai autosta?

valintansa sen mukaan mikä parhaalle tuntuu. MUTTA sitä en ymmärrä että ei voida rehellisesti sanoa " halusin takaisin töihin, koska pidän työstäni" tms. vaan pitää valehdella hyväksyttävämmän oloinen syy " pitää palata töihin kun raha ei riitä" vaikka tilanne ei oikeasti olisi niin. Ei omia ratkaisujaan pitäisi joutua tekosyillä selittelemään. Itse ainakin palasin töihin (en siksi että rahat olisi lopussa) vaan siksi, että urani oli siinä vaiheessa että monta kotivuotta olisi tehnyt sille todellista hallaa. En halunnut pistää sitä pettymyksen tunnetta lapseni niskoille vaan palasin töihin ja otin itselleni ansaitsemani korkeamman aseman.

Miksi ihmeessä olet ottanut esim velkaa niin paljon, että et voi jäädä hoitovapaalle. Olisit ottanut velkasi vasta lasten syntymän jälkeen, kun ensin olisit itse hoitanut omat lapsesi.Ihme, että täytyy sysätä lapset heti yhteiskunnan hoidettaviksi. Tämä on sitä pullamössösukupolvea. Mulle heti kaikki tänne.

missä täältä palstalta ovat ne meidän perheen ja kaikkien ystäviemme kaltaiset tavalliset ihmiset, jotka asuvat ahtaasti ja elävät niukasti, ja sitä varten on pakko käydä töissä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat