Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Lähinnä nyt katselin Römer Kidiä, vauvakaupan nettisivuilla sanotaan, että 3-vuotiaasta lähtien, Autoliiton sivuilla että neljävuotiaasta. Painoraja 15 kg.Mun kolmevuotias on reilut n. 95 cm ja 14,75 kg, onkohan liian pieni tuohon, mielipiteitä?Kuinka pitkään voi pitää turvaistuimessa, siis sellaisessa, jossa omat viisipistevyöt ja naama menosuuntaan?

Kommentit (19)

optimaalisen turvallinen. Valmistaja todennäköisesti on vetänyt kokorajan niin alakanttiin kuin vain " uskaltaa" eikä istuin toimi parhaiten 15-kiloisilla, saati sitten pienemmillä. Ja jos ap:n kolmevuotias ei edes ole kovin pitkä ikäisekseen.Varmaan on sellaisiakin istuimia, jotka sopii paremmin ap:n lapselle, miksi pakosti hankkia turvavyöistuin vielä?

Meillä on Britaxin vyöistuin (en muista mallia, mutta sellainen muhkeilla sivutörmäyssuojilla) ja siinä vyöt menee hyvin n. metrin mittaiselle. Pienemmälle vyö tulee aika ylhäältä.

15kg pitäisi painaa, jotta auton vyöt lukkiutuvat jarrutuksessa (korjatkaa, jos olen väärässä).Turvaistuintahan voi käyttää niin kauan, kunnes vyö alkavat jäädä olkapäiden taakse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän tyttö täyttää syksyllä 3v ja hän matkustaa edelleen selkämenosuuntaan Britaxin Isofix-istuimessa. Hän mahtuisi siihen vielä monta kuukautta, mutta pikkusisko tarvitsee istuimen ja olemme tälle isommalle ostaneet juuri tuon Recaron istuimen, jonka joku tuossa mainitsikin.

Minäkin suosittelen Recaron kaltaista istuinta turvavyöistuimen siasta!

Pituutta 97cm ja painoa tasan 15kg.

Sisarensa vaihtoi (pojan nykyisestä Maxi Cosi Priorista) tuohon Römer Kid Plussaan 3v11kk ikäisenä, pituutta tuolloin 104cm ja painoa 16,5kg mikä tuntui ihan sopivalta.

Poika saa vuoden päästä myös Römer Kidin tai Maxi Cosi Rodin, muttei aikaisemmin.

siinä tapauksessa, että laittaa lapsen siihen vaikka on jo liian pitkä tai painava, asennosta tulee huono eikä turvaväline toimi kolaritilanteissa kovin hyvin enää.

Meidän pienikokoinen tyttö täyttää syksyllä 3v ja ajatuksissa on ostaa joskus talvella naamamenosuuntaan oleva turvaistuin. Eli siis sellainen mikä kiinnitetään vöillä penkkiin ja missä lapsi on 5 pistevöillä istuimessa kiinni. Siinä saakin olla niin kauan kuin mahtuu.Turvallisuudessa ei meidän perheessa tingitä. Varsinkin kun pääsääntöisesti autoa käytetään vain isoilla teillä ja pitkiä matkoja ( liikutaan paljon jalan )

Meillä on Recaro Young Sport, joka on hyväksytty 9-kiloisesta asti. Siinä voi käyttää viisipistevöitä 18 kg asti, ja sen jälkeen siitä tulee ihan tavallinen turvavyöistuin. Hyvät ohjaimet turvavöille, korkeat sivutörmäyssuojat jne. Meillä siihen siirryttiin kolmevuotiaana, kun käännettiin kasvot menosuuntaan. Pituutta oli silloin 100 cm ja painoa 15,5 kg.Myös Britaxin Evolva Ultra on vastaava.

olisi hyvä olla, että auton vyöt tulisivat hyvin kohdilleen? Autoliiton testissä oli, että jotkut turvavyöistuimet on kiikkeriä, kun ne eivät ole mitenkään kiinni penkissä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat