Vierailija

Suomalaiskoneesta irronnut paneeli putosi brittitalon katolle

27. 6. 2007 07: 28Britannian Suffolkissa asuva Sheena Fisher kokkaili kaikessa rauhassa keittiössään sunnuntai-iltana runsas viikko sitten, kun hän kuuli valtavan pamauksen talonsa katolta.- Säikähdin ja katsoin ulos ikkunastani. Naapuri osoitti kauhistuneen näköisenä kotitaloani, joten kiirehdin nopeasti ulos, Stratford St. Andrew' ssa asuva Fisher kertoi eilen IS:lle.Ulkona Fisher huomasi järkytyksekseen, että naapurin miesystävä piteli käsissään jotain, joka näytti lentokoneen palaselta.- En ollut uskoa silmiäni. Naapurini kertoi nähneensä, kuinka kappale putosi taivaalta suoraan kotini katolle.Pian kävi ilmi, että palanen oli peräisin Helsingistä Stanstedin lentokentälle matkalla olleesta suomalaisen Blue1-yhtiön koneesta.Noin puolentoista metrin pituinen kappale pirstoi talon kattotiiliä ja rikkoi kattokourun. Vain pari tuntia aiemmin muutaman metrin päässä paikasta oli pidetty kirkon juhlat.- Aluksi säikähdin itseni puolesta. Sitten aloin miettiä, kuinka lentokoneelle ja matkustajille on käynyt, Fisher kertoo.Hänen asunnolleen ei koitunut suurta vahinkoa, mutta katon korjauksesta tulee kallis lasku.- Ja entä jos se olisi osunut jonkun päähän? Suuronnettomuus oli todella lähellä, Fisher kauhistelee.- Nyt katselen taivaalle koko ajan ja pelkään, että jotakin putoaa niskaani.Lento-onnettomuuksia Britanniassa tutkiva Air Accident Investigation Branch (AAIB) on nyt aloittanut selvityksen asiasta. Brittiviranomaisten mukaan lennon kapteeni oli huomannut, että jotakin putosi koneesta, kun se lensi Felixstowen yllä. Kapteeni raportoi asiasta heti koneen laskeuduttua.Blue1:n viestintäjohtaja Tom Christidesin mukaan pala oli peräisin koneen päältä kohdasta, johon siivet kiinnittyvät.- Rungon päältä läheltä siipeä irtosi suojapaneeli. Se ei vaikuttanut mitenkään lento-ominaisuuksiin, lasku tapahtui täysin normaalisti, eivätkä matkustajat olleet vaarassa.Christidesin mukaan hän on ollut yhteydessä brittinaiseen. Korvaukset hoituvat vakuutusyhtiöiden kautta.Koneessa oli tapahtumahetkellä 83 matkustajaa ja neljä miehistön jäsentä. Paluulento Helsinkiin peruuntui paneelin irtoamisen vuoksi.Christidesin mukaan tapaus ei ole aiheuttanut erityistoimenpiteitä, mutta hän arvelee, että muissa koneissa samainen paneeli on tarkastettu ennen lentoja.- Viranomaiset kertovat tutkimuksen jälkeen pitääkö muille koneille tehdä jotain. Näitähän on kuitenkin joitakin satoja maailmalla.- Tämä on ensimmäinen kerta kun meille tapahtuu mitään tällaista. Miten se oli mahdollista, sitä minä en tiedä

Sivut

Kommentit (44)

ja Aeroflot lentää venäläisillä koneilla lähinnä Venäjällä ja entisen Neuvostoliiton alueella, ei venäläisissä lentokoneissa kyllä mitään vikaa ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaverimme lensivät juuri Finnairilla ja tarjoilukin keskeytettiin kun tuli niin pahoja ilmakuoppia, lapset oksensivat ja aikuisetkin olivat huonovointisia. Tekeekö tämä siis Finnairistakin huonon lentoyhtiön?

jos ne lopulliset päätökset esim laivaston uusimisesta ja huollosta tehdään jossakin muualla kuin missä koneet lentää. Eipä ole oma perhe kyydissä..

en tiennytkään että niillä on niinkin uusia matkustajakoneita. Niissä oli aivan hirvee metelikin koko sisällä, moottorit huusi ja istuimet todella ahtaat.

tunnen lehden toimittajia muutaman ja oikeistolaisia ovat niin että! Juhannuksenakin tappelin asiasta yhden tutun toimittajan kanssa ;) ja eiköhän ne suurin osa rikollisista ole ihan kotimaista valmistetta.

Henkilökunta täysiä pässi-idiootteja. Lentoemot koppavia, töykeitä ja asioista tietämättömiä (epäilin että max 2 kk:n työkokemus niistä hommista).

Tarkistin etukäteen, että saako lapsemme turvavyöistuimen ottaa koneeseen sisään, kansainvälinen ilmailujärjestö suosittelee turvaistuimia pienille lapsille, no yllättäen istuinta ei saanut Blue1:lla emojen mukaan käyttää. Vaikka lippuja tilatessani olin asian jo tarkistanut ja saanut tuolille hyväksynnän.

Hukkasivat molempien lasten rattaat, löytyivät puolessa välissä lomaa. Ole siinä sitten lasten 8kk ja 2,5 v kanssa lomalla ilman rattaita =(Ja paljon muuta.... Mutta ikinä en osta Blue1:lta enää yhtään lentolippua. En omalle perheelleni, mutta en myöskään työpaikalla varaa muille ko yhtiön lippuja. Pienen ihmisen pieni kosto.

Olin viime kesänä Blue 1:n lennolla Italiassa, ja olen senkin jälkeen käyttänyt ko. yhtiötä. Mutta en enää kuin pakon sanelemana.. Joudun työni puolesta matkustelemaan, joten joskus ehkä vielä mentävä ko. paskakoneilla.Italian reissulla kävi niin, että paluumatka tyssäsi. Kentällä kone reistaili, valot sammuivat, kone ei lähtenyt kunnolla toimimaan. Kaksi tuntia meitä istutettiin yli +35 asteisessa koneessa ilman valoja ja ilmastointia. Kone tietty täynnä ihmisiä. Sitten vietiin kentälle, palloteltiin tunteja ympäriinsä, sitten bussilla johonkin hotelliin. Aamulla ei tiedetty, mihin mennään, päästäänkö lähtemään.Iltapäivällä meitä pyöriteltiin ympäri lentokenttää, osa ei saanut ruokaakaan. Suomesta oli lennätetty koneelle korjaajat.Iltapäivällä sitten päästiin taas koneeseen, ja kun lähdetiin lentoon, alkoi katosta valua vettä. Sitä ryöppysi kolme kertaa oikein reilusti. Tosi turvallisen tuntuista...Ja matka oli TODELLA kuoppaista. Lentäjä kuulutti jossakin vaiheessa, että " ei ole mitään hätää, ilmakuoppia vain, päästään perille" . Meitä matkustajia pelotti todella. Mun mieskin, joka ei yleenäs pelkää, tokaisi, että tais olla viimeinen reissu tämä.Kun sitten kuitenkin päästiiin Helsinki-Vantaan tuntumaan, ihmiset alkoivat taputtamaan jo ennen kuin kone oli ihan laskeutunut. Oltiin todella helpottuneita.Mun vieressä ollut tyttö ilmoitti, että suuteleen maata, kun pääsee pois. Ja että ei aio enää koskaan lentää.Mulla on pelon takian päiväkausia kamala ripuli.En luota Blue1-yhtiöön yhtään. Siellä ylimääräisellä hotellireissulla kuulin monta muutakin karua tarinaa ko. yhtiöstä.Olen lentänyt senkin jälkeen, lennän kuukausittain (ulkomaille, ja kotimaassa). Aina se tapahtuma vaan mielessä pyörii.Suosin mielelläni Finnairia, vaikka kerran niidenkin koneesta jäi matkustamon ovi jumiin. Päästiin sitten vajaan tunnin odottelun jälkeen pois takana oleessa pikkuovesta. Toisen kerran oli onegelmia laskutelineen kanssa.Pidänkö lentämisestä? En. Kovin se on epävarmaa touhua.En pidä myöskään Finnairista. New Yorkin kone on AINA täysi sikailevia venäläisiä, jotka eivät halua lentää omilla Tupoleveillään. Kaukoidän reiteillä on matkustamohenkilökuntana aina yli 50v. elämäänsä kyllästyneitä matameita, jotka luulevat olevansa maailman tärkeimmässä työssä maailman parhaassa asemassa. *puistatus* Kaikki nuoret ja mukavat lentoemot laitetaan Finnairilla kotimaan tai Euroopan lyhyille lennoille.Palvelu on huomattavasti Finnairia parempaa mm. BA:lla, Air Francella, KLM:llä ja Lufthansalla.

samaten olen lentänyt suunnilleen samaa vuosiamallia, siis sellasella sillipurkilla jossa on WC:ssä puuistuimet, olevalla Tubolevilla Unkarista.

15 lentänyt todella monella yhtiöllä. Ennen työmatkoilla ja lomamatkoilla, nykyään enää lomamatkoilla n. 3 kertaa vuodessa.Koskaan en ole moista touhua nähnyt mitä Blue1.lla oli, en koskaan. Kokemusta muistakin kuin Finnairista (mm. Bankok Airways, LOT, Frontier Airlines, TWA ym. pieniä sekä varmasti kaikki ns. lä' nsimaiset isot yhtiöt)t.15

Hesari kaunistelee asioita, juuri kuten esim. ei kirjoita Finnairin konevioista tms. Samaten seuratkaapas, kun tapahtuu joku maahanmuuttajan/ulkomaalaisen tekemä rikos, kirjoittaa hesari tyyliin; " mies raiskasi naisen..." . Hesari ottanut linjan kaunistella tosiasioita...

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat