Seuraa 

Nyt h-hetken lähestyessä on alkanut askarruttaa tuo b:n sydänäänten seuranta synnytyksen aikana (mikäli nyt edes alatiesynnytykseen päästään)Meillä b on ilmeisesti jotenkin taaempana poikittain niin, että lähes kaikkialta kuuluukin a:n sydänäänet.Olen useampaan kertaan joutunut väittelemään kätilöiden kanssa äitipolilla että kuuntelevat vain toista vauvaa. Ei kuulema ole mahdollista kun koneen pitäisi hälyttää. Sitten kun olen saanut heidät kokeilemaan äänien etsintää muualta, he ovat olleet hyvin yllättyneitä kun ovatkin löytäneet vielä täysin erilaiset sydänäänet.Toisen vauvan syke on nimittäin aina ollut n. 20-30 alempi kun toisen, joten ne olisi helppo erottaa.Tästä johtuu kauhuskenaarioni synnytyksestä, jos siellä kuunnellaankin vahingossa a:n sydänääniä taas tuplana.Sekava sepustus, soriMotherOf4 rv. 36+2

Kommentit (5)

Synnytyksessä seurattiin niillä lätkillä, ja kyllä se kone hälyyttää (kuten hälyytti jo seurannoissakin), jos käyrät on liian lähellä toisiaan. Vasta kun olin reilusti auki, A:lle laitettiin piuha päähän. B oli perätilassa ja kun A oli tullut, ja B punnattu alemmas, B:lle tökättiin se piuha pepunreikään...Meillä b-sykettä ei pahemmin kuulunut huonosti, sitten a-vauvan tulon jälkeen laitetiin päähän kiinni piuha. ultrauksen jälk. Vähän oli b-pimennossa, mutta kaikki meni hyvin. Mulla ei toiminut tuo supistuskäyrä, näytti ihan väärin, joten kiire lopussa tuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Omassa synnytyksessäni HUSsin Naistenklinikalla oli mukana kaksi lääkäriä, joista toinen keskityi täysin B-vauvaan. Hän seurasi B:n vointia ultralla, joten käsittääkseni erehtymisen riskiä ei ole.

seurattiin välillä ultralla ja muuten oli sitten mahassa käyräpiuhat kiinni kokoajan. Toisella tytöllä oli erilainen syke ja siitä tunnistivat ettei ollut sama vauva. Kohdussa olivat vierekkäin,a oikealla ja b vasemmalla,synnytyssalissa en saanut liikkua sängystä koska b katosi aina käyrästä kun liikuin. Ja sittenhän laittavat sen " piuhan" a vauvan päähän kun laskeutunut tarpeeksi ja b:n käyrä vielä mahan päältä. Kun a oli syntynyt ultrasivat b:tä ettei käänny ja että kaikki ok,lääkäri myös piti b:stä kiinni ettei käänny,siinä vaiheessa alkoi jo itseäkin naurattaa. :) Ja salissa tulee olemaan paljon henkilökuntaa,tuntui ainakin itsestä tosi turvalliselta. Onnea synnytykseen,hyvin se menee!Memmi ja tytöt 9kk

Meillä A-vauvan sykkeitä synnytyksen aikan mitattiin suoraa päästä piuhalla ja B-vauvaa sitten lätkällä mahan päältä. Näin saatiin varmasti erotettua sydänäänet. Sen lisäks kun A-vauva oli syntynyt, pidäteltiin neljän hengen voimin B-vauvaa paikallaan ja ultrattiin koko ajan (kaksi piti vauvaa, yksi seurasi ultraa ja yksi seurasi koko tilannetta sykkeiden jne. mukaan). Oma kokemus oli, että meistä kaikista kolmesta (lopulta 11 minuutin ajan kahdesta) pidettiin erittäin hyvää huolta, joten toivottavasti saat samanlaisen kokemuksen eikä sinun tarvitse huolehtia muusta kuin lasten maailmaan ponnistamisesta! Tsemppiä!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat