Vierailija

Ajattelin varata ajan yksityiselle gynekologille. Nettisivuilla ei kuitenkaan ole perututkimusten ja toimenpiteiden hinnastoa. Ihan älytöntä - kampaajatkin velvoitetaan eilmoittamaan hinnat julkisesti ikkunassa. Miksei lääkärikeskuksia.Hirveän vaikea kilpailuttaa palveluita kun hintatiedot pitää kaivaa soittamalla. Miksei kuluttajaviranomainen vaadi tätä lääkäreiltä.

Sivut

Kommentit (32)

Sitäpaitsi ei ole totta etteikö ole standardisummia, joihin lasku perustuu. Siinähän on aina eriteltynä toimenpiteen hinta ja lääkärikulut ja vastaanotossa ne laittaa ne heinnat sinne ihan vaan listasta lääkärin kirjoituksen perusteella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja kyllä oli hankalaa noiden hintojen kanssa. Kaikilla lääkäreillä on omat taksat jotka vielä vaihtelevat potilaankin mukaan. Eli hintavariaatio on suuri. Ajan kanssahan ne oppi.Mutta hankalaa oli täsmällisen hinnan antaminen koska lääkärillä on oikeus ottaa se hinta minkä haluaa. Ovat siis yksityisiä ammatinharjoittajia jotka maksavat vuokraa lääkärikeskukselle toimitiloista yms...Muutenkin sanoisin että lääkärien oikeudet ovat muutenkin aika kohtuuttomia, valtaa tuntuu olevan liikaa! Tämä on asia josta mielestäni ei tarpeeksi puhuta.

Lääkäriaika saattaa venyä siitä 20 minuutista 5-10 min, mutta kampaajakäynti saattaa helposti venyä puolikin tuntia riippuen leikkauksesta, montako väriä laitetaan, föönataanko jne. Kampaajan on pakko laittaa jokaiselle asiakkaalle tarpeeksi pitkä väli, mutta joutuu usein odottelemaan jos asiakas ei haluakaan kuin vähän tasoitusta eikä ollenkaaqn föönausta, eikä myöskään saa siten palkkaa siltä ajalta, jonka oli varannut vaativampaan leikkaukseen ja föönaukseen.

Vastaanottovirkailijat vaan inisevät, että eivät he voi niitä tietää, kun riippuu lääkäristä ja siitä, mitä toimenpiteitä hän tekee ja kuinka kauan sisällä oikeasti potilas on jne.Minusta ei mahdottoman vaikeaa.Tyyliin: gynekologi N.N:aika 20 min = 70 eur, 30 min = 80 eur, 60 min = 100 eur. Hinnat sisältävät sisätutkimuksen.- Ultrat maksavat erikseen: perustutkimus 80 eur, laaja tutkimus 100 eur, np-ultra 100 eur, rakenneultra 150 eur ja muut raskaudenaikaiset 100 eur.

- Kierukan laitto 200 eur. Kierukan poisto 100 eur.

- papa-koe 50 eur,

- kohtunäyte 100 eur,

- kohdunsuun poltto 100 eur,Helppoa.

Olen ollut töissä lääninhallituksen hinta- ja kilpailuasioissa. Sieltä ehkä voisi kysyä, mitä asialle voisi tehdä. Hintojenhan pitäisi olla näkyvilläkin tai muuten saatavilla palvelujentuottajien toimitiloissa, kuten esim kampaajilla nykyään onkin.Tuon lääninhallituksen osaston nimi on jo muuttunut ja en muista, mikä se nykyään on. Itse en saa aikaiseksi, joten ehkä joku muu voisi sieltä kysellä, jos haluaa.Minua on ihmetyttänyt, kun en ole saanut etukäteen ajanvarauksesta tietää, mitä maksaa esim. gynekologilla käynti, jos myös ultrataan. Ne sanovat siinä vain noin keskimääräisiä hintoja, jotka vaihtelevat paljon eri lääkärien välillä.

no voi hyvä ihme, millä perusteella tukan leikkuu ja lääkärissä käynti on sama asia.....Ei kuule kannata mennä sinne yksityiselle kun on noin vaikeeta. Terveyskeskuksen hinnan saat etukäteen tietää....

Saahan automaalaamostakin kaverialennusta. Kampaajat taas pitää vuokratuoleja yrityksen tiloissa ja on itsenäisiä ammatinharjoittajia ja silti pystyy sopimaan hinnan ilmoittamisesta.Kyllä kyse taitaa olla siitä mikä jo sanottiin. lääkäreillä on liikaa valtaa ja lisäksi he valvovat itse itseään, ts lääkreitä valvoo toinen lääkäri, ja kaikki ajavat oman ammattikunnan etua. Kun hintoja ei ilmoiteta ei tule paineita pitää niitä kurissa.

Esimerkiksi 20 min, 30 min jne. Ja jos jollain lääkärillä on yleisestä taksasta poikkeava hinta, sekin ilmoitetaan erikseen (tietää vältellä näitä kalliimpia lääkäreitä ellei nimenomaan halua juuri hänelle).Ja juuri gynekologisille perustoimenpiteille jokin hinta, ei se yksi alkuraskauden ultra siitä paristakymmenestä minuutista paljon veny. Mutta silti hinta voi olla jotain 50 euron ja 120 euron välillä, eikä puhelimessa suostuta kertomaan mitään arviota.

Lääkäreiden ei tarvitse ilmoittaa hintojaan käytännön syistä, tähän ei tule muutosta tulevaisuudessakaan vaikka tekisitte mitä. Osoittaa todellista hölmöyttä varsinkin tuo partureihin vertaaminen, kaikkea sitä pitääkin nähdä..T: lääninhallituksessa työskentelevä lakimies

ja millä tavalla se auttaisi vaikka tietäisit kuinka paljon minkäkin pituinen lääkärissä käynti maksaa, kas kun et voi itsekään tietää kuinka kauan siellä joudut olemaan.

Miksi sitäpaitsi hieroja voi ilmottaa niska-hartiaseudun hieronnalle vakiohinnan, vaikka on tietenkin ihan eri juttu hieroa jonkun painonnostajan niskat ja hartiat kuin hennon naisopettajan?Eikö tällöinkin ole niin, että hieroja a) tekee mitä kykenee sillä hinnalla b) kertoo painnonostajalle että työ maksaa enemmän jos halutaan kunnollinen lopputulos.

Veikkaan nimittäin että lääkärit eivät ihan helposti taivu mihinkään avoimeen hintailmoitteluun. Terveydestään huolissaan oleva kun on niin hyvä maksaja ...

200 euroa. Jos kyseessä pelkkä poisto, niin pärjää 100 eurolla. Silloin riittää yksi käynti. Mutta vaihtoa varten tarvitaan kaksi käyntiä. Ensin tavallinen tutkimus ja papa-kokeen ottaminen. Vasta papa-kokeen tulosten varmistuttua voi laittaa uuden kierukan.

Minusta asia on siis todella kummallinen. Hintojen ilmoittaminen ei voi olla noin mahdotonta. Eihän siinä ole mitään tolkkua, että vaaditaan asiakkaalta avointa maksusitoumusta, että kun lääkäriin menet niin se aina maksaa mitä maksaa.

Riippuu onko yleis- vai erikoislääkäri. Mutta helpottaisi kummasti kun näkisi hinnat etukäteen, niin voisi etukäteen nähdä onko edes varaa käydä yksityisellä.

Sama juttu on niiden labrakokeiden kanssa, luulisi ainakin niissä hinnat olevan standardit, miksiköhän niissä ei näy hintoja netissä?

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat