Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Elikkä minkähänlainen auto oikein mahduttaisi sisäänsä vanhempien lisäksi lapset -06 ja -08, ja heille mahdollisesti molemmille vielä vaunut/rattaat?

Nyt on käytössä Primeran farmari, sinne ei kyllä taitais kahden muksun tavarat mennä (juhannusmatkailussa todettua...)

Sivut

Kommentit (16)

Iät 1v4kk, pian 7 v ja 4,5 v. Kuopuksella on " oikea" istuin selkä menosuuntaan, keskimmäisellä on selkänojallinen korokeistuin auton turvavöillä ja vanhin lapsi istuu keskellä auton omassa integroidussa selkänojallisella korokeistuimella auton omissa vöissä. Hyvin mahtuvat ja yhden lomaviikon tavarat menevät tilavaan tavaratilaan. Mukana tietty vaunut, matkasänky ja paljon reppuja ja kasseja. Joutuu kuitenkin suunnittelemaan tilan käytön tavaratilassa. Eipä sinne kaksia vauja ihan noin vaan mahtuis muiden tavaroiden lisäks. Volvo v 70 on takapenkkitilanltaan isompi kuin muut farmarit. Tätä ennen meillä oli ww passat joka 10 cm kapeampi takaistuin kuin volvossa siihen ei mahduttu kun kolmas syntyi ja asiaa vaikeutti myös se että siinä oli takapenkillä keskellä vain lantiovyö. Keskellä siis tulevaisuutta ajatellen hyvä olla ihan normi turvavyö. Tiedän kyllä 3 lapsisia perheitä jotka ajavat pikku saabilla ja mahtuvat hyvin joten paljon on kiinni istuimien koosta, lasten iästä ja tavaran määrästä joita pitää mahtua mukaan.

Kyllä mäkin haaveilen tila autosta sillä tilaa ei likaa ole koskaan autoissa. Ollaan ajateltu pikkubussia jossa samantien 7 paikkaa ja mahtuu joskus joku ylimääränenkin mukaan oman perheen lisäks. Haaveissa vielä joskus saada 4 lapsi joten silloin ei farmari enään riitä.

Meillä ollut Zafira (diesel) nyt jo muutaman vuoden ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Tourania silloin katseltiin, mutta rahat ei silloin siihen riittäneet, on siis Zafiraa astetta kalliimpi.Zafirassa myös 7:lle paikat ja takaluukusta aukeavat tuolit kätevästi. Sinne mahtuu hyvin istumaan vähän pienempi aikuinenkin. Oltiin Tukhoman risteilyllä ja mukana oli neljä aikuista ja kolme lasta + kamppeet tietysti ja pienimmällä sateenvarjorattaat. Mahduttiin, vaikka kyllähän se jo hieman tiukkaa teki.Suositelen koeajoa! Haaveissa tosin on ehkä vielä joskus tuo Touran, tosin hyvät kokemukset tästä puoltaisivat kohtapuoleen vaihtoa uudempaan samanlaiseen. :-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä -92 ja -03 syntyneet pojat, joten nuoremman ollessa vaunuikäinen, vanhempikin tarvitsi jo kunnolla tilaa. Vaihdettiin farmarista tilaautoon, juuri tavaratilaongelman vuoksi. Touraniin ollaan oltu tosi tyytyväisiä, tilaa on sekä pojille takana että tavaroille kiitettävän runsaasti. Hyvänä puolenä on myös takaosan erittäin suuri muuneltavuus. Penkkejä voi olla käytössö 0-5, eli jokaisen penkin saa erikseen myös pois käytöstä. Lomamatkoilla on kätevää kun keskipenkin saa pois ja tavaralaatikot tilalle tavaroille ja reviirinjakajaksi pojalle. Tavaratilan puolella on siis ylimääräiset 2 penkkiä turvavöillä varaustettuna väliaikaiseen käyttöön. Joten suosittelen, että käytte tutustumassa yhtenä vaihtoehtona.Touraniin tyytyväinen meme ja talon kolme miestä

Peugeot 307SW - farkku johon saa 7 paikkaa.Tourania minäkin katselin mutta en viitsinyt pulittaa itseäni aivan vararikon partaalle. Pokö oli huomattavasti edullisempi.Lasikatto on oiva keksintö! Lapset ihailevat maisemia ja lentokoneita.

on opel zafira ja hyvin mahdutaan,vaikka takana on 2 selkä menosuuntaan matkustavaa lasta turvaistuimissa ja ikkunapaikalla on vauvan turvakaukalo,mut kohta vanhin tyttö kääntyy kasvot menosuuntaan ja sillon myös vauva saa käyttöönsä turvaistuimen,toivottavasti sekin sitte sopii sinne vielä..eli ihan tyytyväinen olen meijän autoon joka on vuosimallia 02

Että kuten joku jo edellä ehdotti, matkarattaiden lisäksi, kantoliina voisi olla hyvä. Kun on kahdesta pienestä kyse, meillähän esikoinen ei enää tarvitse välttämättä rattaita. Vai onko kaksosten matkarattaita, jotka menevät kohtuu pieneen tilaan?

Meillä Citroen C5-farmari vm 02, kyydissä pitkät vanhemmat sekä kaksi lasta selkä menosuuntaan turvaistuimissa. Varmasti mahtuisi kolmaskin lapsi. Takaluukkuun menevät viikon lomakamppeet sekä rattaat, jopa isot tuplat jos muuten pakkaa kevyesti. Silloinkin saa hyvässä lykyssä suojaverhon kiinni! Nestejousitus kantaa kuorman loistavasti, meno on mukavaa mökkitielläkin.On pelittänyt meillä oikeastaan moitteitta viime syksystä asti eikä ollut edes kallis. Kyllä oli entisellä Volkswagen-konserniin uskovalla totuuden paikka, kun ranskalainen toimikin.Minusta tila-auto on turha ostos jos lapsiakin on vain kaksi ja noin pieniä vielä. Paitsi jos harrastuksen takia tarvitsee poikkeuksellisen suurta tavaratilaa. Jos sellainen kuitenkin pitää olla, niin katsastakaa " halpstila-autot" Peugeot Partner/Citroen Berlingo sekä Volkswagen Caddy. Toimivat, joskaan ei kovin kauniita.Renault Grand Espacesta: mieheni ajaa välillä työssään kyseistä autoa, ja kuulemma joka kertaa ajamisen joutuu opettelemaan uudestaan - sen verran erikoinen auto ajaa. Samaa olen huomannut itsekin Relluista, toiset tykkää, toiset ei.

tämä tarve lähtisi siitä, että jos tarviikin pakata reissuun mukaan rattaat isommallekin (Carenan Sprint Luxit) niin ne kyllä vie jo melkein pelkästään sen tavaratilan! Mihis siinä sitten laitat pikkuisenkin vaunut pyörinensä... Plus sitten ne kaikki miljoonat kassit ja matkasängyt, kun kerran takapenkilläkin on jo 2 matkustajaa... Ihan viikoittain tuntuu jo siltä, että auto on täynnä, kun tehdään yhdistettyjä mummola- ja kauppareissuja lähikaupunkiin, ja ne rattaat on mukana. Takapenkki on lapsen lisäksi täynnä kauppatavaraa, kun viikon ruoat ostaa kerralla, ja tavaratilassa siis vain ne rattaat ja ehkä nyt pari vaippapakettia.

Kunhan nyt kysyin kokemuksia tila-autoista, JOS vaikka satuttais sellasia lähtemään kattelemaan. Itellä kun ei oo mitään kokemusta moisista, ja farmariin ollaan kyllä periaatteessa ihan tyytyväisiä. Kattellaan, kattellaan....

Meillä on nyt 1,5 vuotta ollut käytössä Renaultin Grand Espace ja ollaan oltu aivan huipputyytyväisiä. Matkassa on ollut useasti kahden aikuisen lisäksi kolme lasta turvaistuimissaan ja vielä kahdelle heistä yhdistelmävaunut ja viikon tavarat matkasänkyineen. Hyvin ovat mahtuneet! Mies on tarkka auton suorituskyvystä ja ajettavuudesta ja jaksaa edelleen hehkuttaa valintaansa.Ainoa huono puoli autossa on se, että takapenkeille on liukuovien sijaan tavalliset ovet. Toki auto on iso ja arvokaskin, mutta jos tarvetta senkokoiselle on, suosittelen lämpimästi!

Iät 11, 7, 2 ja 2 kk. Meillä on 6-paikkainen Honda fr-v, ja hyvin mahdumme siihen tavaroiden kera. Eipä tulisi mieleen hommata tila-autoa, jos on vain kaksi lasta. Kyllä farmarin pitäisi riittää. Tietysti eri ihmisillä on erilaiset pakkaamistavat, tarpeet jne.

Meillä kun oli kaksi lasta, kaksoset, nin käytössä opel astra vm 01. Hyvin oli tilaa ja erittäin edullinen. Tavarat ja kaikki mahtuivat loistavasti taakse. Me mökkelemme paljon ja tavaraa on aina jos jonkin näköistä, myös muuta kuin perheen tavaroita.Kolmas kun ilmoitti tulostaan hankimme volvon v 70. Ei tullut mieleenkään vielä hankkia tila autoa. Volvo on ollut hyvä, joskin aika hinnakas ostos. Mahtuu kolmen lapsen tavarat,vaunut, meidän roppeet, ja mökille vielä kaikenlaista, niin ja matkasängyt x 2. Sittenhän se jo aika täynnä onkin:)Kannattaa käydä koeajoilla ja miettiä kaikenlaisia vaihtoehtoja. Myös halvemmista merkeistä, kuten opel löytyy tosi hyviä vaihtoehtoja.

Me kyllä mahdutaan esikon ja syksyllä syntyvän kuopuksen kanssa Volvon S60:iin, ja kyseessä on siis sedan. Ostetaan matkarattaat, jotka menevät makuuasentoon, niillä aiotaan pärjätä reissuilla (sukulaiset asuvat kaukana, joten paljon tulee reissattua). Lisäksi meillä on koira (istuu kiltisti lasten keskellä).

Me ollaan matkustettu sen verran paljon, että kai on oppinut pakkaamaan vain tarvittavan mukaan. Kyllä kahden lapsen tavarat famariautoon pitäisi mahtua.

meille ostettiin tila-auto (mazda 5), vaikka vain kaksi pientä lasta. Ostettiin sen takia, että molemmat halutaan kuljettaa mahd pitkään selkä menosuuntaan. Mieheni pitkä, eikä kyllä mahdu selkä menosuuntaan hänen taakseen istuinta. Nyt on hyvät tilat myös repsikan paikalla.Autossamme takaistuimet liikkuvat eli lyhyemmän (minä) ajaessa tarvii vain vetää takapenkkiä eteen, niin että turvaistuin nojaa siihen. Lisäksi takapenkkien selkänojat kallistuvat eli jaloille saa helposti lisää ttilaa ja reilu 3-vuotiaamme matkustaa mukavasti vielä selkä menosuuntaan. Pelkkää plussa ovat myös liukuovet takana!

Passeli perustila-auto. Konttitilaa vielä runsaasti yhden lisäpenkin ollessa käytössä, mutta jos kaksi lisäpenkkiä, niin kamppeita ei mahdu ihan niinkään (taitaa olla harmina aika monessa tila-autossa). On myös edullinen hinnaltaan ja käyttökustannuksiltaan, meillä vuoden 1999 malli. Meillä autossa matkustaa isi, äiti, 5v ja 3v reunoilla turvavyöistuimissa ja 9kk keskellä turvaistuimessa. Kuudennesta matkustajasta haaveillaan ;) Ja joskus hieman uudemmasta Zafirasta.Ennen meillä oli kahden muksun kanssa Opel Astra farmari, joka oli ihan tilava silloinkin. Opel Vectraa käytiin katsomassa ennen Zafiraan päätymistä, mutta Vectra oli pienempi kuin Astra (ainakin miun mielestä). Korostan vielä siis, että minä en osaa muita autoja verrata kuin Opeleita ;D-piias-

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat