Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Hämmästyin, kun vauva alkoi työntää itseään jaloilla eteenpäin maatessaan sängyllä vatsallaan. Nyt on tehnyt sitä jo monena päivänä. Onko kyse ryömimisheijasteesta? Vauva on kyllä muutenkin hyvin kehittynyt, mutta ei kai vielä tuon ikäinen osaa "oikeasti" ryömiä? Minkä ikäisenä ryömimisheijaste poistuu?

Kommentit (6)

"Vastasyntynyt pystyy itse ihanteellisessa

tilanteessa ryömimään äidin vatsaa pitkin ja hakeutumaan rinnalle."ks. http://www.ikaalinen.fi/mp/db/file_library/x/IMG/17603/file/IMETYSOPAS.pdfTuossa on kyse nimenomaan ensi-imetyksestä synnytyksen jälkeen, ja kuulostaa eliinjäämisen kannalta järkevältä - ennen muinoin, jos äiti oli synnytyksestä taju kankaalla, niin vauvalla oli edes pienet mahikset selviytyä. Mutta tuo koskee ensi minuutteja, ei kaksikuukautisia kai enää.Tiedän yhden vauvan, joka oppi ryömimään 2 kk iässä. Kyllä sen sitten huomaa, kun lapsi tosiaan ryömii itse eteenpäin. Kaikki vauvat kai punkee jaloillaan vatsalleen laitettaessa.

rääpäle, kuukauden etuajassa syntynyt vaaveli ryömi oikeasti kuin apina heti synnyttyään siinä mun vatsan päällä, rauhoittui tietty heti kun sai tissin suuhun, mutta ihan hirveän voimakkaana hänellä oli se eloonjäämisvietti ja sen myötä se "ryömiminen". Ei kyllä siis tosiaan sen jälkeen ole ryominyt ennen kuin nyt 4 kk iässä.

Lainaus:

kun vauva oli siihen laskettu vatsan päälle..

en sit tiedä, mutta näin tuo äiti kertoi.. ja kyllä uskoin..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

teki tuota jo hyvin pienenä. Siis puski jaloillaan eteenpäin (ylävartaloa ei tietenkään käyttänyt). En kyllä kutsuisi tuota ryömimiseksi. Ryömimisessä käytetään nimittäin koko kehoa. Meillä kyllä vaavi oppi lopulta aikaisin ryömimäänkin (4kk).

Nyt ei tosin ole kyse 2 kuukautisesta, mutta meidän vauva "ryömi" 4 kuukautisena sängyllä. Eli juuri niin, että jaloillaan potki, kun pehmeällä sängyllä saa jaloilleen tukea ja näin pääsi eteenpäin (ja pääsi tipahtamaan myös tällä tavoin sängystä!) Nyt sitten reilu 5 kuukautisena harjoittelee lattialla ryömisistä eli peruuttelee ympäriinsä.

Netistä ei paljon löytynyt tietoa ryömimisheijasteesta.Niin, hän ei todellakaan käytä käsiään, vain jalkoja. Jännää nähdä milloin oppii sitten oikeasti ryömimään. :)Ap

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat