Seuraa 

Kolutus kestää ammattikorkeassa 4 vuotta ja työnantaja antaan vain 2 vuotta opintovapaata. Miten käytännössä pystyn opiskelemaan 4 vuotta menettämättä nykyistä työpaikkaani? Kertokaas ken tietää ihan konkreettisesti ja yksinkertaisesti nimittäin en ymmätänyt yhtään mitään mitä he neuvoivat ammatkorkeakoulusta minulle.

Kommentit (6)

Pääsykokeisiin sisältyy (ellei ole muuttunut?) kaikenlaisia testejä kuten loogista päättelykykyä sun muuta. Siinä samassa on ne matikkatehtävätkin. Ne on ihan helppoja päässälaskutehtäviä ;) Esim. 234+763, 567-389, puolikas jaettuna puolikkaalla, murto-osia ja muutama sanallinen tehtävä. JOs nyt jotain vinkkiä voisin antaa, niin kannattaa palauttaa mieleen jakolasku paperilla laskettuna, koska laskinta ei tietenkään käytetä. Lisäksi on vielä " ryhmäkeskustelu" ja opettajan haastettelu. Erityisesti kannattaa valmistautua kysymykseen, miksi juuri sinut pitäisi valita tähän koulutusohjelmaan :)

Kiitoksia paljon vastauksesta!Nyt sain edes vähä haisua et mitä siel pitää oikein osata;) Nyt ei muuta ku kaivamaan vanhat opit esiin ja ei muuta ku treenaa;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kertokaa joku minkälaiset valintakokeet on terveydenhoitaja/sairaanhoitaja valintakokeissa? Tai lähinnä jännitää ne laskukokeet, että minkä tasoset ne on? Et voisko niitä treenata etukäteen... Muuten kyllä olen lukenu niistä valintakokeista mutta mistään en oo saannu vielä tietoon, että minkälainen on se laskukoe siinä...

Miksi haluaisit pitää kiinni vanhasta työpaikastasi? En usko että sinulla on mitään ongelmia työllistymisen suhteen, kun valmistut th:ksi. Nykypäivän th koulutus antaa myös sh:n pätevyyden. Itse olen lähihoitaja ja nyt vajaan vuoden sisällä valmistun th/sh:ksi. En todellakaan ajatellut enää palata lähihoitajan hommiin valmistuttuani...

että onnistuu opiskella töiden ohella. Ehkä jollain aikuislinjalla, mutta sieltäkin tunnen muutaman jotka yritti moista ja joutui jossain vaiheessa ottamaan opintovapaata. En tiedä valmistuuko aikuislinjoilta terkkareita? Työn ohella opiskelu saattaa onnistua paremmin jos ei ole perhettä. Muuten saa kyllä varautua sihen, että lapsille ei jää yhtään aikaa ja äiti on aina väsynyt. Keikkaillahan toki voi opiskelujen ohella ja näin saada hieman lisäansioita huikean opintotuen lisäksi.

Katsopas www.koulutusnetti.fi sivustolta oman paikkakuntasi tai lähialueen amk:ssa v 2008 alkavat aikuis puolen linjat. Kaikkia opintoja sinne ei vielä varmastikaan ole ilmoiteltu, joten kannattaa katsastaa myös syksyllä. Etusivulta pääset hakuun koulutustarjontahaku, jonne voit määritellä mitä ja mistä koulutusta haet. Tällä hakusivulla on sanahaku ja siinä käytetään %-merkkiä sanan edessä ja näin voit hakea esim. sanan alulla.

Käy ihmeessä kysäisemässä paikkakuntasi työvoimatoimiston koulutus- ja ammattitietopalvelusta koulutukseen liittyviä asioita.

Ainahan voit jäädä esim. vuorotteluvapaalle (jos täytät kriteerit) jos tuntuu että opinnot rasittavat työn ohessa suoritettuna liiaksi.

Aikuispuolella opiskellessa jää niitä " turhia" aineita kuitenkin pois ja nämä opinnothan on suunnattu juuri työssäoleville.

Ja ei muuta kuin lokakuussa hakemaan, jos tammikuussa mielit opiskelemaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat