Vierailija

Kommentit (25)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

" Jotkut lapset ovat helppoja: he uinailevat 7 - 8 tunnin yöunia kohta synnytyslaitokselta kotiuduttuaan, ovat valoisia ja herttaisia ja sopeutuvat muutoksiin ja uusiin olosuhteisiin niin hyvin, että retkeilevät isän rintarepussa ties minne ennen kuin ovat täyttäneet vuoden.On myös temperamentiltaan vaikeita lapsia, jotka eivät tahdo millään löytää syömisen ja nukkumisen rytmiä. He valvovat öisin ja nukkuvat päivisin ja heräilevät vähän väliä syömään yölläkin jopa parin ensimmäisen elinvuotensa ajan. He ovat herkästi tyytymättömiä, tunnereaktiot ovat voimakkaita ja sopeutuminen rutiinien muutoksiin on hankalaa."

Itse tyytyväisyys - itkee vain nälkäänsä! Syö hyvin ja röyhtäisee hyvin. Ähistelee ilmavaivat pihalle. Nukahtaa nukuttamatta itse, kun väsyttää. Nukkuu pitkiä päiväunia omassa sängyssään. Yöllä herää syömään 2-3kertaa ja välit nukkuu. Hereillä ollessaan mielellään katselee menoa omasta sitteristään. Kakkii kakkia panttaamatta. Nauttii pukemisesta, eikä hermostu siitä.Ja emme asu edes Porvoossa vaan ihan Savossa :)!

mutta kun heräsi 1-2 tunnin välein ja imetyksestä huolimatta karjui monta kertaa yössä. Ja tämä kuopus (2kk) nukkuu myös vieressä vaikkei yöllä enää syökkään:).

Söi hyvin, nukkui täydet yöt jo 2kk iästä asti. Oli hyväntuulinen ja itki harvoin. Kaikenkaikkiaan tosi helppo tapuas ottaa mukaan minne vaan ja paljon liikuttiinkin pienen kanssa. Viihtyi kyläpaikossa ja matkustaessa, kahviloissa hymyllään ja jokeltelullaan hurmasi naapuripöytäläiset jne.Jos ei kakkonen olisi ollut eri maata, olisin voinut jäädä ihmettelemään äitejä jotka väittävät etteivät pääse edes suihkussa käymään, puhumattakaan vauvan kanssa shoppailemaan tai matkaan lähdöstä...

Ja jos se rajojen laittamisesta on kiinni, niin miten jotkut vauvat ovat ensimmäisestä elinpäivästään lähtien helppoja ja toiset vaativia?

yksi haasteellisempi/vaikeampi tapaus. Ja kaksi ovat edelleen isoinakin todella helppoja, mutta yhden kanssa käydään kaikki vaikeimman kautta läpi.

Miten samoista vanhemmista tulee niin erilaisia lapsia.....

oli sellainen. Terve, hyväntuulinen ja hyvärytminen. Viihtyi itsekseen, nukkui pitkiä pätkiä ja tunnisti alusta asti yön nukkumisajaksi. Eli herätti vain kerran yössä.

Se vaativa (11 kk) valvotti suurimman osan yötä. Väsyttää. Helpompi lapsi (3 v) on tasainen mutta tuon nuoremman kanssa kaikki on yhtä vuoristorataa - joko hän on onnensa kukkuloilla tai naapurikin kuulee kuinka häntä harmittaa. Aivan hurmaava poika muuten mutta kun nyt vain alkaisi nukkua yönsä kunnolla.No poika tulee ainakin pääsemään sisunsa avulla eteenpäin maailmassa...

ollessa, kun vauva on ollut vieressä, ja siitä vaan tissi suuhun ja unta palloon molemmille. JOs tuo onnistuu (tiedän että kaikilla ei onnistu, maitoa tulee likaa, tai rinnat sellaiset, ettei onnistu), niin kannattaa tehdä noin. EI ole tätä äitiä vielä lasten kanssa väsyttänyt, ja vauvatkin tajuavat paremmin yön ja päivän eron, kun toiminnassa on eroa kuin yöllä ja päivällä : ) Lisäksi lapsi saa äidin maidossa jo hormooneissa viestin siitä, että nyt nukutaan. Nukkuva ihminenhän erittää täysin erilaisia hormooneja kuin hereillä oleva.Ei herännyt ikinä enempää kuin kerran yössä ja alkoi nukkua yöt läpi 2 kk vanhana. On aina syönyt hyvin ja nukkui vauvana toisi pitkiä päiväunia (3-4 h). Oli iloinen ja hyväntuulinen lähes aina, tykkäsi olla mukana ja ihmisten ilmoilla. Ei ikinä saanut mitään julkisia raivareita tms. Vauvana hurmasi ihan kaikki.Nykyäänkin, kohta neljävuotiaana, nukkuu ja syö hyvin. Viikonloppuisin ei herää ikinä ennen yhdeksää aamulla. Temperamenttia ja luonnetta kyllä löytyy, joten ihan aina ei tytöllä enää nykyään ole hurmausvaihde päällä :o)

Ensimmäiset 5 viikkoa söi kerran yössä Siitä saakka nukkunut yöt heräämättä. Syö ja kakkaa. Eikä turhia huutele.Siis täysin erimaata kuin esikoinen joka huusi jatkuvasti ja nukkui superhuonosti! Ensimmäisen kokonaisen yönsä 1½v. yms...

ei kitise muuten kuin nälkää ja väsymystä. Nukkuu pitkiä unia ja nukahtaa itsekseen sänkyyn. Syö kaikkea ja hyvin.

Viihtyy itsekseenkin, eikä vaadi jatkuvaa seuraa tai sylissä pitoa.

Molemmat vain syövät, kakkaavat ja nukkuvat. Eivät ole juurikaan huutaneet, viihtyvät yksikseen lattialla - tarvitsevat tietysti vähän viihdykettä välillä. Ovat aurinkoisia, hymyilevät ja jokeltelevat. Yössä 1-2 herätys, muutaman minuutin syöttö ja taas nukkuvat. Aamulla herää tämä toinen vauveli iloisena juttelemaan ja vetää suun korviin, kun joku herää siihen. On helppo mennä mihin vaan, kun vauvat viihtyvät vaunuissa, eivätkä vierasta ketään. Kyseessä sisarukset, ikäeroa vajaa 2v.Ja lähipiiristäkin tiedän, että kaikki vauvat eivät tosiaan ole näin helppoja.

Tämä lähinnä vaativien vauvojen vanhemmille. En tarkoita, että kaikki helpot vauvat ovat passiivisia ja sisuttomia. Veljelläni on huomattavasti vaativampi vauva minun vauvoihin verrattuna. Häntä asia harmittaa kovasti mutta olen yrittänyt sanoa, että tytölle saattaa olla siitä vielä hyötyä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat