Vierailija

Tekisittekö kirjallisen valituksen perhepäivähoitajasta jos hän ei hoida työtään kunnolla?Meidän nyt 2-V lapsi on ollut vuoden tällä naisella hoidossa, joka ei ulkoiluta hoitolapsia kuin kerran päivässä, joskus ei sitäkään.

Ei puuhaa lasten kanssa mitään eikä kotiin ole tullut askarteluja, piirustuksia ei mitään.Hoitaja on koko meidän hoitoajan puhunut että etsii uutta työtä, mutta eikö tämä työ nyt pitäisi hoitaa kunnialla kun kerran parempaakaan ei ole tarjolla ja lasten kanssa töitä tekee?On muitakin epäkohtia naisen hoidossa ja haluaisin tehdä hänestä kirjallisen valituksen.

Onko reaktioni hätiköity ja annanko vain olla ja olla kiitollinen että lapsen hoitopaikka vaihtuu parin viikon päästä?Naiselle en ole suoraan sanonut mitä hänen hoidostaan ajattelen kun olen yrittänyt pitää välit kunnossa että lapsen olisi kiva hoitoon mennä vaikka me vanhemmat emme hoitoa niin hyväksi koekaan.Hoitopaikan vaihtoa emme myöskään halunneet kun tieto uudesta hoitopaikasta oli jo viime syksynä ja olisi ollut lapsen kannalta kamalaa muuttaa hoitopaikkoja muutaman kuukauden välein -juuri kun on uuteen paikkaan tottunut.

Kommentit (14)

Olivat aina paljon taitavammin tehtyjä kuin 5v, eli hoitotäti oli ne tehnyt kun meidän poikaa ei missään elämänsä vaiheessa paljon askartelut ole kiinnostanut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tiedän että asiaan olisi pitänyt puuttua jo aikoja sitten, mutta kun ei sitä tullut tehtyä niin myöhäistä nyt.Kiitän että on vain 7 hoitopäivää jäljellä tällä hoitajalla ja sitten on tiedosss kesäloman jälkeen oikein kiva ja hyvän maineen saanut yksityinen päiväkoti.Kiitos kun ette antaneet mun nolata itseäni!ap

tavat vaihtelevat eri kunnissa. meillä taas hoitosuhdekeskustelu käydään vain hoitajan kanssa.jos luin ja ymmärsin oikein, niin ap ei ollut vielä sanallakaan maininnut asiasta hoitajalle itselleen? suosittelisin lämpimästi keskustelemaan ensin hänen kanssaan. tällä tavoin pyritään muodostamaan aitoa kasvatuskumppanuutta. sitä paitsi olisi muutenkin hyvien tapojen mukaista ja reilua asianosaista kohtaan.

Jos hoitaja ei saa muita töitä, on hänellä vielä jäljellä lapsia mahdollisesti vuosiakin.Meillä oli lapsi ihan mukavalla yksityisellä pphoitajalla. Muuten ihan mukavalla, mutta juuri samoja asioita huomasimme kuin mitä teidän hoitajanne kanssa. Ulkoilivat ok aamupäivästä, iltapäiväulkoilu oli pelkkää notkumista vanhempia odotellassa, hoitajan tarkkaillessa kelloaan. Ei siis leluja esillä tms, eikä lapsilla tekemistä. Vain äidin / isän odottelua ja huokailua siitä, kun ei vieläkään tule. (Tähän vahvistus naapurilta, jonka tunsin, joka oli asiaa katsellut ja sai sitten minulle puhuttua aikansa asiaa mietittyään.)Koko hoitoaikana (9 kk) kotiin tuli tasan yksi askartelu / piirustus. Siitä lapsi kyllä sitten olikin ylpeä.Kaiken kaikkiaan jäi olo, että mukava täti oli kovin väsynyt ja tympiintynyt hommaansa. Lapset olivat lähinnä säilytyksessä päivän.Nyt lapsemme on toisella pphoitajalla ja tilanne on aivan toisenlainen :). Kotiin haettaessa on täysi leikki menossa, lelut pihalla, hoitaja osallistuu jne. Tästä johtuen haemme hitusen myöhemmin, mikä on tervetullutta (siis 15 min myöhemmin) työmatkojen vuoksi. Askartelujakin tulee kotiin, ihan ihania 3-vuotiaan omia viritelmiä.Mutta siis: juttele pphoidon ohjaajan kanssa. Heillä on kunnallisessa tietty " taso" (laatukriteerien tyyppisesti), joka hoitajien kuuluu täyttää. Oma kunnallinen pphoitajamme ulkoili kaksi kertaa päivässä ja askartelivat jne (oli eri lapsien hoitaja kuin tämän nykyisen).

jospa nyt ihan ekaksi rauhoittuisit hieman ja keskustelisit asiallisesti hoitajan kanssa. kerro hänelle mitä hoitopäiviltä toivot ja odotat. oletteko käyneet hoitosuhdekeskustelun? jos ette niin nyt on viimeistään sen aika. mikäli ette pääse hoitajan kanssa yhteisymmärrykseen, otat yhteyttä perhepäivähoidon ohjaajaan. ja siis nimenomaan soitat hänelle ja selvität asiaa mahdollisimman pitkälle keskustellen. kirjallisten valitusten tekeminen kannattaa vasta siinä vaiheessa, jos puheyhteyttä ei löydy ja edelleen koet tulleesi (tai siis koet lapsesi tulleen) väärin kohdelluksi.mitään valituskirjeitä ei oikein kukaan ota muuna kuin hysteeristen mammojen ylireagointeina, jos sitä edeltävä keskustelu puuttuu.

mutta kiinnitin huomiota tuohon, että askarteluja tai muuta ei tule koskaan kotiin. Tiesitkö, että nykypäivänä ihanteena on sellainen kasvatustapa mm. päiväkodeissa, että suositaan enemmän tekemistä kuin valmiita tuotoksia (esim. jotain askarreltua kukkasta). Lapsi saa paljon enemmän irti siitä, että tekee omaehtoista taidetta esim. maalaa kylppärin seinään kuin että väkertää hoitajan kanssa hoitajan suunnitteleman ja puoliksi tekemän pahvinuken. Tiedätkö oikeasti mitä lapset tekevät sisällä?

juurikin näin. mutta tokihan kannattaa yrittää aina ensin sitä hoitajan kanssa keskustelua, mä kun edelleen olen siinä käsityksessä että hoitajan kanssa ei ole vielä puhuttu asiasta. ja jos ei viesti mene sitä kautta perille niin sitten yhteyttä ohjaajaan ja tarvittaessa ylemmäksi.ja meille kiikutettiin myös 2-vuotiaan hoitopaikasta niitä hoitajan askartelemia tuotoksia. :) mua ei ahdistanut mutta hieman hymyilytti kylläkin.

Vierailija:

Lainaus:


suosittelisin lämpimästi keskustelemaan ensin hänen kanssaan. tällä tavoin pyritään muodostamaan aitoa kasvatuskumppanuutta. sitä paitsi olisi muutenkin hyvien tapojen mukaista ja reilua asianosaista kohtaan.
Joo jos hoitaja osaa ottaa negatiivistakin palautta vastaan ja ap osaa antaa sen asiallisesti. Ohjaaja olisi välissä " puolueeton" ja osaa ottaa molemmat osapuolet huomioon?

Vierailija:

Lainaus:


jospa nyt ihan ekaksi rauhoittuisit hieman ja keskustelisit asiallisesti hoitajan kanssa. kerro hänelle mitä hoitopäiviltä toivot ja odotat. oletteko käyneet hoitosuhdekeskustelun? jos ette niin nyt on viimeistään sen aika. mikäli ette pääse hoitajan kanssa yhteisymmärrykseen, otat yhteyttä perhepäivähoidon ohjaajaan.
Meilläpäin kyllä ohjaaja osallistuu hoitosuhdekeskusteluun. Ja itse lähtisin purkamaan tilannetta nimenomaan ohjaajan kautta.

AP: en minäkään saanut suutani auki hoitajalle. En vaikka kuinka ahdistivat nuo asiat lapseni hoidossa. Eli ymmärrän täysin, ettet ole saanut asiasta puhuttua. Mekin vaan hissuksemme siirsimme lapsen eri hoitajalle ja lopussa laskimme viikkoja / päiviä hoitopaikan vaihtumiseen. Oli vakiolause puolisoni kanssa " ei enää kauaa" .Lapsi itse ei muistele selkeästi " pahalla" , tykkää kertoa olleensa hoidossa N:llä ja muistelee hoitokavereita. Mutta aamun " en halua hoitoon" loppuivat...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat