Vierailija

sillä perusteella että lapsi oppii myöhään kävelemään? En nyt tarkoita suoranaisia turvallisuusriski-alueita, vaan sellaisia paikkoja, julkisia tiloja ym mihin tilan rajallisuuden ja yleisen siisteyden jne takia on rattaiden vieminen kielletty.nim. erään ystävänsä käytöstä ihmetellen

Sivut

Kommentit (31)

Kaverin lapsi on 1v7kk eikä vielä kävele, käy fysioterapiassa tämän takia. On kuitenkin pienikokoinen ikäisekseen, itseasiassa kevyempi mitä meidän 8kk ikäinen. Ollaan oltu muutaman kerran sellaisissa paikoissa joissa rattaat joudutaan jättämään ulkopuolelle. Kaveri on kuitenkin saanut luvan ottaa rattaat sisään koska noin " iso" lapsi ei vielä kävele, minä puolestani olen joutunut kantamaan painavamman lapseni kantoliinassa koska tällä on ikää vähemmän.Mielestäni tuo on vähän kyseenalainen juttu, miksei kaverini voi yhtähyvin kantaa omaansa sylissä tai liinassa niin kuin me alle vuoden ikäisten vanhemmat? Ymmärtäisin jos lapsi olisi jotenkin vammainen tai erityisen painava.

pyörätuolia vastaavana apuvälineenä? Siis kun puhutaan lapsista joilla on jokin sairasu tai vamma mikä estää tai hidastaa kävelemään lähtemistä.Yhdellä kaverin sukulaisella on puolivuotias kehitysvammainen lapsi joka ilmeisesti oppii kävelemään, mutta se voi viedä useamman vuoden. Mietin vaan että missä vaiheessa hän saa oikeuden käyttää rattaita pyörätuolin tavoin eikä tarvi enää kanniskella lasta paikkoihin missä rattaat ovat kiellettyjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

en ole koskaan törmännyt tilaan, johon rattaita ei saisi ottaa.Ja olen sentään ollut museossa töissä - pitäähän siellä päästä pyörätuolillakin kulkemaan.Missä ap oikein asuu?

minne muuten on kiellot. Vähän vaikea jättää lapsi kotiin kun kysymys on kuitenkin hänelle tehtävästä tutkimuksesta ;o) Yhden lapsen voisi vielä kantaa sylissä/kantorepussa, mutta kahta en saa noin kuljetettua.

Ja uimahalliin en rattaita vie, itsestään selvää, maauimalaan kylläkin, mutta en sinne altaaseen!!Meillä täällä ravintolat sallii rattaat ja yritän ne aina laittaa siten etteivät häiritse muiden asiakkaiden kulkua. Menemme yleensä kävellen syömään, kun keskustassa asutaan. Täällä kirjastoon, kelaan, kyttikselle, pankkiin, verotoimistoon saa mennä vaunujen/rattaiden kans.Ja tosiaan on eroa onko lapsi kävelevä vai ei kävelevä. Lasta joka ei kävele en viitsisi kantaa pitkää aikaa, vaikka painoa ei paljon olisikaan. 8kg ja tunnin kantelu kyllä ottaa voimille.

Vierailija:

Lainaus:


Kaverin lapsi on 1v7kk eikä vielä kävele, käy fysioterapiassa tämän takia.Ymmärtäisin jos lapsi olisi jotenkin vammainen tai erityisen painava.
Minä jättäisin menemättä koko paikkaan jos vaikka olisi 10 kg painava puolivuotias lapsi niin en kyllä alkaisi pitkiä aikoja kanniskelemaan jos ei rattaita saisi olla.

Jos meininki on se että koska meidän 1v, normaalipainoinen Vilmeri ei vielä kävele, on meillä oikeus ottaa rattaat mukaan joka paikkaan pidän tuota vääränä. Vaikka sitten naapurin Petteri olisikin kävellyt jo 9kk asti.Mutta jso on kysymys isommasta, vaikka 1,5v lapsesta joka painaa jo jonkin verran eikä turvallisuusesteitä rattaiden ottamiselle ole niin olisin valmis katsomaan läpi sormien. Isokokoisen, kävelemättömän lapsen kantaminen on kuitenkin raskas homma ja mielihyvin soisin vanhempien selille sen levon minkä voi.

Sillä nyt ei kuulkaa ole juuri mitään väliä lapsen kävelemään oppimisiällä paljonko rattaiden kanssa kuljetaan. Me ei juurikaan käyty missään rattaiden kanssa ensimmäisen lapsen kanssa. Suurin osa ajasta oltiin kotona ja pihalla, että sai kyllä harjoitella kävelyä ihan vapaasti, silti oppi myöhän kävelemään. Nyt kolmas lapsi on kulkenut eniten rattaissa mukana ja oppi kaikkein nuorimpana kävelemään.

Että näin.Vierailija:

Lainaus:


No ei ihme että lapset oppii myöhään kävelemään

jos niitä rahataan joka paikaan rattaissa. Yhdelläkin tutulla on nyt 1,5v lapsi joka oppi 1v3kk kävelemään. Äitinsä yhä on aina lykkäämässä lapsen rattaisiin joka välissä kun " se on niin huono kävelemään vielä, oppikin niin myöhään" . Luulisi että tuossa tapauksessa ennen kaikkea pitäisi antaa lapsen kävellä niin paljon kun vaan mahdollista!
Oma lapsesi oppinee kävelemään lähiaikoina, kaverisi lapsesta en tiedä. Niin tai näin, ymmärrän kyllä että isompien lasten vanhemmille suodaan helpotusta noissa asioissa. Kaikki lepohetket väsyneelle selälle ovat tervetulleita.Sitäpaitsi 8kk ikäinen todennäköisesti viihtyy kantoliinassa paremmin kuin 1v7kk. Se että lapsi ei osaa kävellä, ei tarkoita ettei tämä voisi olla ympäristöstään yhtä kiinnostunut kuin ikäisensä. Rattaista näkee paremmin kuin liinasta ja saa enemmän omaa vapautta.

jos niitä rahataan joka paikaan rattaissa. Yhdelläkin tutulla on nyt 1,5v lapsi joka oppi 1v3kk kävelemään. Äitinsä yhä on aina lykkäämässä lapsen rattaisiin joka välissä kun " se on niin huono kävelemään vielä, oppikin niin myöhään" . Luulisi että tuossa tapauksessa ennen kaikkea pitäisi antaa lapsen kävellä niin paljon kun vaan mahdollista!

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat