Vierailija

Sivut

Kommentit (195)

Vierailija:

Lainaus:


Ja miten joku nimi voi muuttua omituiseksi vain sen takia, että joku av-mamma niin päättää? Kertokaa nyt mikä tuossa nimessä ihan oikeasti on kummallista! En ole vielä saanut vastausta.
Sulle on selitetty asiaa ties kuinka pitkään, mutta et joko lue lainkaan viestejä tai sitten vaan olet tyhmä kuin saapas! Joo tiedän... nyt sua harmittaa, että kuin niin saapas, voishan se olla sandaali tai lenkkari...Miks just saapas???... No mieti sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta kun ap ei olisi siihenkään tyytyväinen vaan alkaisi sitten ihmetellä miksi kutsutaan jampaksi eikä vaikka Simoksi jne.. Mikään vastaus ei ap:n tapauksessa kelpaa, koska aina löytyy uusi vaihtoehto.

Vain sivistymättömät av-mammat kuvittelevat, että jonkin kirjaimen käyttö nimessä tai peräti kokonaisen nimen käyttö on junttia. lähiömeininkiä, kouluttamattomien vanhempien juttuja. Oikeasti sivistynyt, koulutettu tai kouluttamaton, älykäs ihminen antaa lapselleen sen nimen josta pitää. Oli se sitten Nico tai Matti. Tymyydelle minä olen vihainen kuin rakkikoira. Niin sanoi Aleksis Kivi aikoinaan ja näihin sanoihin minäkin lopetan tämän kertaisen rupattelun. Ehkä seuraavaksi keskustelukerraksi yritän etsiä älyllisempää toimintaa, jota tuskin tältä palstalta löytyy. Luulin, että käsite av-mamma on pelkkää höpinää, mutta totta se on tämän illan keskustelujen perusteella. Vastustin siis myös sitä oletusta, että jonkin palstan tietty ryhmä (av-mammat) olisi " hieman" takapajuista, mutta näin se sitten olikin. Jääkää hyvästi.

En pidä ollenkaan nimestä Nico-Petteri. En laittaisi sitä omalle lapselleni. Mutta onko teidän mielestänne oikeen leimata joku nimi ja sitä kantavat noin ikävällä tavalla? Mitään tieteellistä todistetta juuri Nicojen ongelmista tuskin on olemassa. Eikös Nico ole melko tavallinen nimi jossain päin maailmaa? Onko oikein, että siirrätte omille lapsillenne tällaisen asenteen jonkin nimen huonoudesta? Niin , että sen nimen omaava joutuu ikävään valoon. Luotte pohjaa kiusaamiselle ja hyväksytte sen sillä perusteella, että onhan sillä lapsella sellainen nimikin. Vaikka ette suoraan sanoisi sitä, lapsenne saavat sen kuvan puheistanne. Nimi on nimi. Ei nimeä pitäisi käyttää jonkin huonoa, ikävää asiaa ilmaisemassa. Miten ihmeessä aikuiset ihmiset voivat tehdä näin ja olla mukana tukemassa koulukiusaamista. Hipoo melkein rasismia.

ja löysin itseni mm. Antti Tuiskun keskustelufoorumista. Sieltä voi hakea vastausta siihen, miksi Nico Petteri tai Jessica antavat tietynlaisen vaikutelman paitsi kantajistaan, erityisesti vanhemmistaan.Vierailija:

Lainaus:


Eikä Nico-Petteri ole sama kuin hienostelevan äidin hemmoteltu lapsi. Minusta Santeri kuulostaa kirosanalta ja Juusosta tulee mieleen vähän hoopo tyyppi, mutta en kuitenkaan käyttäisi ko nimiä noissa merkityksissä.
Nico-Petteri -asia on eri kuin Santeri tai Juuso, koska kyse on yleistyneestä käytännöstä.Vierailija:

Lainaus:


sopii ehkä kuusivuotiaalle kersalle, mutta kuvitelkaa 25v 150kg karvanaama-nikopetteri...
On kaikki Sirkat, Pentit, Jormat, Irmelit, Kyllikit, Yrjöt, Pirkot ja Ismotkin joskus olleet pikkuisia vauveleita. Ja nimet on sopineet heille aivan hyvin.

haukkunut opettajaa huoraksi. Nico-Petterin vanhempien mielestä on tietenkin opettajan vika, jos Nico-Petteri on jotain sellaista joutunut sanomaan." Nico-Petteri" on äidin ja isän silmäterä, maailman napa, joka ei voi tehdä mitään väärää. Nimi on sarkastinen yleistermi tietyn sukupolven tietyllä tavalla kasvatetuille lapsille. Täällä on jo varsin hyvin kuvailtu, miksi juuri tämä nimi - vaikka kyse siis onkin folkloresta, " suullisesta kansanperinteestä" , jonka todellista alkuperää on jopa mahdoton määrittää.Juu, nimien arvostelu saattaa olla tyhmää ja pikkusieluista, mutta nimet ovat kautta aikain kantaneet erilaisia merkityksiä ja luoneet tietynlaisia mielikuvia, jollei kantajastaan, niin ainakin nimen antajasta. Viime vuosien av-keskusteluissa on useinkin kiistelty siitä, millaisia nimiä esim. eri sosiaaliluokkiin kuuluvat ihmiset tapaavat antaa jälkikasvulleen. Eniten sarkasmia sataa niiden päälle, jotka " hienostevat" antamalla supisuomalaisille lapsille vieraskielisiä tai sellaisiksi viriteltyjä nimiä. Aivan erityinen piirre on c-kirjaimen viljely: Annikasta tulee Annica, Nikosta tulee Nico. Sitten vielä kehitellään jotain " omaperäistä" ja tehdään yhdysnimiä tyyliin Jenna-Jessica ja Nico-Petteri Möttönen. Ja kyllä, tällaisten nimien antaminen viestii ainakin tietyille piireille tietynlaisia asioita, lähinnä tiettyä itsekritiikin ja yleissivistyksen puutetta.Kyllä, pikkusieluista ja turhaa, sanovat nyt nämä, joille asia ei tämän rautalankaväännön jälkeenkään avaudu. Mutta näitä asioita huomioineille nimi " Nico-Petteri" vain osuu sellaiseen hermoon, että se varsin hyvin yleistää koko 2000-luvun alulle ominaisen ilmiön. " Termi" oli ihan yleisessä käytössä mm. edellisen työpaikkani opettajanhuoneessa, kun vapaamuotoisesti keskusteltiin vaikeista oppilaista, joiden vanhemmat tekivät asioista yleensä vieläkin vaikeampia.

Haluan tietää miksi on näin? Miksi juuri tämän nimen kohdalla? Jokuhan siinä nimessä täytyy olla erityistä että juuri sen on valittu edustamaan jotain ikävää asiaa.

yleisnimellä Nico-Petteri. Kyse ei ole kenestäkään yksittäisestä Nico-Petteristä vaan melko yleisesti tunnetusta ja vakiintuneesta käsitteestä. Sama juttu kuin Matti Meikäläinen jne.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat