Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Mahdollinen muutto Turkuun edessä ja haluaisin kuulla muiden kokemuksia kaupungista noin lapsiperheen näkökulmasta. Kiinnostaisi kuulla myös mitkä ovat siistejä ja suhteellisen rauhallisia alueita, ja toisaalta minne taas ei missään nimessä kannata muuttaa ;-) Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Kommentit (5)

Huonoja mm. Lauste, Varissuo, Halinen, Perno, JäkärläSitten on tietenkin paljon siltä väliltä eli voi olla ihan ok, Runosmäki, Teräsrautela, Hepokulta, Nummi, ym.

Hei!Turussa on alueita, joilla on enemmän kerrostaloja ja vuokra-asuntoja sekä ulkomaalaisia asukkaita. Näitä perinteisesti pidetään " huonoina alueina" . Toisaalta niissäkin riippuu missä päin aluetta asut.Esim. Halisten etuosassa mistä kaikki ajavat ohi, on rumia kerrostaloja ja paljon vuokra-asuntoja. Niissä asuu mm. ulkomaalaisia, mutta myös opiskelijoita. Halisten perukoilla on oikein viehättävä rivitaloalue, jossa on myös uusia omakotitaloja. Hienot leikkipaikat ja joki ulkoilumaastoineen lähellä. Keskustaan pääsee helposti bussilla ja mielestäni erittäin rauhallinen alue.Eli enemmän kannattaa miettiä sitä minne päin on tarvetta kulkea (työpaikat ja koulut) kuin pelkkää alueen nimeä. Muuttaa sitten suunnilleen samalle puolelle kaupunkia niin ei mene kaikki aika ruuhkissa.Turun lähistöllä (10-30 km) on paljon pikkupaikkoja, jotka ovat myös hyviä asuinpaikkoja lapsiperheille (Kaarina, Raisio, Naantali, Masku, Paimio, Lieto jne.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

...jos on tottunut pk-seudun ruuhkiin, hieman enemmän liikennettä vain tiettyinä aikoina sekä huonot liikennejärjestelyt ainakin ihan keskustassa jos siis joutuu keskustaan ajamaan töihin. Moniin edellisissä kirjoituksissa mainittuihin paikkoihin ajaa keskustasta 10-20:ssä minuutissa, joten mikään ei ole sillä tavalla kaukana kuin tietyt pk-seudun alueet Helsingin keskustasta.

Suhteellisen lähellä keskustaa olevia hyviä alueita ovat mm. Pääskyvuori, Suikkila, Teräsrautela, Kaerla, ja moni muukin toki. Periaattessa välttelisin itse Varissuota, Laustetta ja Halista, mutta näidenkin alueiden sisällä on ihan ok asuntoja ja paikkoja (ja asunnon voi saada todella edullisesti).

Itse kuitenkin muuttaisin johonkin lähikunnista; Kaarina, Lieto, Raisio tai ykkössuosikkini Naantali. Naantalista ajaa Turkuun vartissa, joten etäisyys ei todellakaan ole liian suuri työssäkäyntiin. Palvelut ovat hyvät ja veroäyri pieni.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat