Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tuntuis jotenkin hölmöltä laki, jossa kotisynnytys kiellettäisiin. Sillä kyllähän aina tulee olemaan syöksysynnytyksiä. Rangaistuskin on vaikea antaa, voihan sitä kuka vaan väittää syöksysynnytykseksi jollei halua lähteä sairaalaan.

Mikä sitten olis paras rangaistus, ettei näin enää kävisi? Vai onko naisella täysin päätäntävalta missä synnyttää ja kuka avustaa?

Sivut

Kommentit (40)

Nämä äidin lapset olivat tulossa asennossa, jossa lapsia ei synnytetä alateitse edes sairaalassa. Eivät olleet siis nätissä peppu tai raivotarjonnassa. Heille on neuvolassa yms yritetty takoa järkeä päähän että nämä lapset ja myös äiti on suuressa hengenvaarassa. He ovat pyydelleet ja anelleet kätilöitä tulemaan kotisynnytykseen, mutta kaikki kätilöt ovat sanoneet että tämä synnytys kuuluu ehdottomasti sairaalaan. He eivät siis ole voineet toimia ammattietiikkansa vastaisesti, vaan ovat kaikki ihan oikein pyytäneet menemään sairaalaan. Vanhemmat eivät vaan ole tajunneet miten vaikeasta asiasta on ollut kyse. Ja äitiä pelotti sairaalat.

Sen tehtävä on antaa lääketieteellisesti perusteltua hoitoa, joka on todennäköisemmin hyödyksi kuin haitaksi. Jos ihmisille kerrotaan, mikä on lääketieteellisesti perusteltua, ja he päättävät siitä sitten viis veisata, niin se on heidän asiansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei voi vaan vaatia, että haluan näin tai näin tai sitten en synnytä. Tavallinen maallikko ei voi tuntea riskejä ja siksi tulee luottaa lääketieteellisiin tosiasioihin.

itse kaksoset alateitse synnyttäneenä voin sanoa että oli kyllä hullu akka! Ikinä ei olisi tullut mieleenkään tehdä jotain noin typerää! Hoitoon tollaset!

Kamala vouhkaus täällä, ja kuitenkin joka päivä suomessa kuolee vauvoja äidin pyynnöstä laillisesti. Sanoisinko että HIEMAN kaksinaismoralismia mukana. Vauvat tuskin on kärsineet tässä tapauksessa yhtään enempää kuin jos olisivat jääneet henkiin, tuskin niinkään paljon. Mitä te vaahtoatte?

Kotisynnytys on sallittu, kun todetaan että raskaus on säännöllinen, äiti ja perhe motivoitunut ja kotona kunnon tila synnyttää. Jos toimit toisin niin asia on rikos. Matkalla sairaalaan ja rakettisynnytykset tietty eri asia.

Yksikään Suomessa kotisynnytyksiä hoitavista kätilöistä ei takuuvarmasti suostuisi avustamaan riskisynnytyksessä kotona. Heillä on varmasti sen verran ammattitaitoa.Tämä tod. näköisesti selittää sen, miksi synnytyksessä oli mukana joku, jolla ei ollut ammattipätevyyttä. Pätevät kotisynnytyksiä hoitavat olisivat takuulla suositelleet (ja ehkä suosittelivatkin) sairaalaa.

että kotona saa synnyttää, jos äiti ollut neuvolan tarkkailussa, ja mahdolliset ongalmatilanteet ja riskit selkeästi havaittu ja niistä kerrottu ammatti-ihmisen taholta. sen jälkeen valinta olisi oma, missä synnyttää. Mutta myös avustaja pitäisi olla pakollinen, koulutettu kätilö. uskomatonta , jos näin ei jo toimita, jos asia on suunniteltavissa, eikä tietenkään tule näitä ennenaikaisia synnytyksiä tai syöksyjä.

Vierailija:

Lainaus:

9 väite on naurettava vai heitteillejättö. Ei kukaan järkevä ihminen lähde mukaan tuollaiseen järjettömyyteen vaarantamaan lasten henkiä.
Monesti heillä, etenkin lääkäreillä, on ota tai jätä -asenne. Minulle erään suuren sairaalayhtymän kirurgi sanoi, kun arvostelin saamaani hoitoa, että voihan lähteä kotiin, jos haluan. Kädessäni oli avonainen 20 cm haava ja olin menettänyt lähes 2 litraa verta. Ei kovinkaan, sanoisinko, ammattimaista toimintaa.9Tuskin noin tyhmä äiti olisi sairaalaan suostunut menemään, vaikka olisi ollut minkälainen laki. Ja kyllä kai nykyisetkin lait mahdollistavat äidin laittamiseen syytteeseen lasten kuolemantuottamuksesta.

EI! Vaikka itse on NIIN tyhmä että on valmis riskeeraan lapsensa hengen VÄLINPITÄMÄTTÖMYYDELLÄÄN niin kyllä siitä pitää jo rangaistakin!En sano että kotisynnytys on huono, mutta sanon että siinä pitää olla tietonen riskeistä -ei näköjään tietokaan auta kaikkia- mutta ei voi syyttää kuin itseään valinnasta jos lapsi kuolee tai vammautuu tai äidille tapahtuu jotain. Kätilö pitää ehdottomasti olla kotisynnytyksessä, ei kukaan hihhuli! Jos loppuraskaudessa lapsi vaikka kääntyy perätilaan niin pitää uskoa ja mennä sairaalaan.Muutenkin ensisynnyttäjä on käsittääkseni riski, kaksoisraskaus ja perätila. Lääkärit osaa sanoa milloin riski liian suuri. Vaikka sairaalaan olisi lyhytkin matka, se ei ole sama kuin olet sairaalassa!Tiedä sitten olisko hätäleikkaus auttanut lapsia säilymässä hengissä jos olis ollu monitorissa asianmukasessa seurannassa avautumisen ajan.Ei syöksysynnytyksille voi paljon mitään, mutta kuka synnyttää kotona " avustajan" kanssa lääkäreitä vasten kaksosia?? Ei paljoa kannata. Tässä tulos.

tai vaikka vain yhden vauvan, ja jos lääkärit ovat vielä sanoneet Ei, koska liian vaarallista, niin sellainen ihminen pitäisi laittaa psykiatrin puheille. Jos sairaalapelko on niin kova, ettei voi mennä sairaalaan, sitten saa mennä hoitoon vastentahtoisesti, että pelko saataisiin pois. Sitähän voidaan verrata itsetuhoisiin ajatuksiin, sellaisetkin viedään hoitoon.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat