Mitä siilit syö?

Vierailija

Näin multa kysyi pikkuvanha 4-vuotiaamme ja en osannut vastata! Sanoin, että käyvät juomassa maitoa mummon takapihalla, mutta ei tyytynyt siihen vastaukseen =)

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

" siilit syö pikkueläimiä kuten etanoita, matoja ja hyöteisiä, sammakoita, sisiliskoja ja hiirenpoikasia. ne voivat myÖs tappaa ja syödä käärmeitä. sylksyllä niille maistuvat sienet,tammenterhot ja marjat. siilille ei saa antaa maitoa. koska se saa siitä vatsanpuruja, mutta siilille voi antaa vettä ja sitä voi rukkia jauhelihalla keitetyllä kalalla sekä kissan tai koiran ruualla."

Vierailija

Niistä saa paljon energiaa = vararavintoa talven varalle. Meillä siilin pähkinöiden kimpussa oli kokonainen supikoiraperhe, keskellä Helsinkiä! Tosin näytti ne kelpaavan ketulle, erinäiselle parvelle siivekkäitä - ties vaikka hirvikin löytyisi joku päivä takapihalta siilin lautaselta?

Vierailija

Naapurin eukko ruokkii siilejä, ja siinä samalla tulevat meidänkin pihalla. Syövät koiranruuat ja kylpevät vesikipossa.Koira-parka katsoo ihmeissään, ja välillä haukahtaa. Naapurin akka sitten jupisee kun koiranhaukunta häiritsee. Oma ukkokin sille (siis sen naapurin ukko) että lakkaa nyt ruokkimasta niitä siilejä, mutta täti tykkää kun saa valittaa.. :) (Ja siinä samalla ottaa vähän alkomahoolia)

Vierailija

siilit ovat laktoosi-intorelantikkoja vai miten se kirjotettiin :) jos välttämättä haluaa syöttää niin kissan ruualla, koska vai siinä on riittävästi proteiinia kasvattamaan siiliä talviunta varten. Jos ei kasva tarpeeksi kesän aikana, lähtee liian aikaisin liikkeelle ja kuolee kylmyyteen ja nälkään talvella/keväällä.

Vierailija

Siilin ruokailu

Siili ei oikeastaan tarvitse ruokintaa mutta loppukesällä sitä voi ruokkia jotta se selviäisi paremmin talvesta. Siili kehittää rasvakerrosta talvihorroksen ajaksi. Jos ruokit siiliä kesällä se jää varmemmin talvehtimaan pihallesi.

Siili on hyönteissyöjä. Se syö lieroja, kovakuoriaisia, hyönteisiä, toukkia ym. Ruuaksi kelpaa myös hiiret ja myyrät. Jos ruokit siiliä voit tarjota sille puhdasta vettä, tuoretta kalaa, hedelmiä, viljatuotteita. Älä anna siilille maitoa, siilen poikaset juovat maitoa emolta, muuten siili ei tarvitse maitoa. Siili kärsii laktoosiintoleranssista eli siltä puuttuu elimistöstä laktoosia hajottava entsyymi laktaasi.

Vierailija

tavallista enemmän (muutenhan ne eivät välttämättä kovinkaan usein kohtaa maastossa toisiaan) mikä taas lisää loisten ja sairauksien tarttuvuutta ja siten heikentää siilikantaa. Joten ruokintaa kannattaisi hajauttaa laajemmalle alueelle, ettei kaikki siilit törmäile samalla lautasella ja pihalla.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat