Vierailija

Ensinnäkin monet sanovat syövänsä kalaa. Eikö se ole vähä tekopyhää. Joko kala kiskotaan verkoilla kuivalle maalle ja annetaan tukehtua. Tai sitten kiskotaan koukku suussa maalle. Onko se sitten inhimillistä?Ja entä jos kaikki maailman ihmiset rupeaisivat kasvissyöjiksi, mitä te ilmeisesti toivotte? Mitähän te rakkaat ihmiset sitten luulisitten sonneille, siolle, kanoille yms käyvän? Ottaisitteko kenties sellaisen lemmikiksi? Tuskin, ne kuolisivat aika pian sukupuuton partaalle ja ehkä niitä näkisi sitten vain eläintarhoissa.

Ja eikös olisi kivaa jos metsästyskin kiellettäisiin, hirvet, karhut, sudet, jänikset, saisivat lisääntyä aivan vapaasti. Vaeltaa siellä helsingissä teidän kanssanne ostoskeskuksissa.

Sehän se vasta kivaa olisikin =)

Ja väitän että suurin osa näistä jotka väittävät että lehmäparat elävät surkeissa oloissa on käynyt navetassa joskus 20v sitten jolloin olot olivat oikeasti huonot.Käykääpä nykyajan normaalissa navetassa. Saatatte yllättyä, ne eläimet elävät hyvän ja onnellisen elämän.Ja tiedättekö muuten miten lehmästä tulee luomu, vasikka saa olla hurjat 3viikkoa emänsä luona. Ainakin viikon pisempään kuin muut, vau, ruhtinaallista. Se varmasti arvostaa sitä.

Ei nykypäivänä tuottaja voi kohdella eläintä huonosti jos siitä tahtoo rahaa saada. Jokainen mustelmakin laskee eläimen arvoa. Ei niitä hakata. Ne elävät tutussa laumassa, pihatto navetoissa tuttujen ihmisten hoidettavina. Ja suurin osa syö omalla tilalla tuotettua ruokaa.

Kommentit (5)

Miksi kasvissyöjäksi?Kasvissyöjäksi ryhtymiseen on monia syitä, yhtä monta kun on kasvissyöjääkin. Toisella syynä voi olla se, ettei yksinkertaisesti pidä lihasta, kun taas toisella päätös pohjautuu pohdintaan eläinten tietoisuudesta ja oikeuksista.

Muutamia perinteisiä syitä ryhtyä kasvissyöjäksi:Eettiset syyt

Monet kasvissyöjät ovat päättäneet jättää lihan pois ruokavaliostaan, sillä eläimet kärsivät tehotuotantotiloilla vain ihmisten makutottumuksien takia. Vaikka eläimet eivät kärsisikään, ne joutuvat ennemmin tai myöhemmin tapetuiksi lihansa vuoksi. Usein myös kehitysmaissa elävät ihmiset kärsivät länsimaisesta lihantuotannosta. Kehitysmaissa tuotettu vilja ei menekään nälkää näkevien lapsien suihin, vaan se myydään valtion velan maksamiseksi halvalla lihakarjan ruuaksi.Ekologiset syyt

Eläinten kasvattaminen ihmisten ravinnoksi kuluttaa huomattavasti enemmän luonnonvaroja kuin kasvisravinto. Eläimille syötetään paljon ihmisravinnoksi soveltuvaa ruokaa ja yhden lihakilon tuottaminen vaatii 10 kiloa rehua. Eläinkunnan tuotteiden valmistus on merkittävin ihmisen aiheuttamien metaanipäästöjen lähdeKarjan laiduntamisen aiheuttama eroosio on yksi polttavimmista kysymyksistä helposti aavikoituvilla alueilla. Valitettavan usein kyseiset alueet sijaitsevat juuri kehitysmaissa, joissa ei ole voimavaroja ratkaista suuria ekologisia ongelmia. Myös sademetsiä tuhoutuu, kun niitä kaadetaan karjan laidunmaiksi.Terveydelliset syyt

Kasvisruoka oikein koostettuna vähentää riskiä sairastua tiettyihin syöpätyyppeihin sekä sydän- ja verisuonitauteihin. Eläinkunnan tuotteissa oleva tyydyttynyt rasva vastaavasti lisää riskiä sydän- ja verisuonitauteihin, jotka ovat yleisin kuolinsyy Suomessa. Kasvissyöjät kärsivät harvemmin ylipainon liitännäissairauksista.Uskonnolliset syyt

Monissa uskonnoissa eläinten tappamista pidetään paheksuttavana. Intiassa, kasvissyönti on kuulunut ja kuuluu edelleen kulttuuriin ja uskontoon. Hindut, buddhalaiset ja jainalaiset välttävät eläinkunnan tuotteiden syöntiä. Myös kristinuskoon kuuluu ajoittainen paastoaminen, jolloin pidättäydytään eläinkunnan tuotteiden syömiseltä. Monet uskonnolliset gurut ovat olleet kasvissyöjiä.Taloudelliset syyt

Kasvisruoka on oikein laitettuna halpaa. Joillekin kasvissyöntiin siirtyminen on taloudellinen kysymys: tulee halvemmaksi kun ei syö lihaa. Myös kasvien itse kasvattaminen on helpompaa kuin lihakarjan pitäminen.

Makuasiat

Jotkut eivät ylipäätään pidä lihasta tai sen valmistamisesta ja ovat alunperin jättäneet lihansyönnin se vuoksi. Myöhemmin kuvioihin voi tulla muitakin syitä jatkaa kasvissyöntiä.

Ketä kasvissyönti auttaa?Minua, sinua, eläimiä, köyhien maiden ihmisiä: meitä kaikkia pikku hiljaa ja vähitellen. Jos jätät lihansyönnin, voit olla varma, ettei sinun takiasi kuole enää yhtään eläintä teurastamoissa eikä eläimet tehotuotantotiloilla ainakaan kärsi sinun takia.

kaupunkilaiset kasvissyöjiksi, niin me viljelijät voimme sitten kasvattaa eläimiä omaan tarpeeseemme. Kasvattakaa soijaa vaikka kerrostalon parvekkeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ensinnäkin, tuskin se lihansyönti yhdessä yössä lakkaisi. Lopetettaisiin tehoastutus jne. niin hiljalleen eläinten määrä laskisi.ja niin edelleen. En oikeasti jaksa jankata tästä, kun aina teillä on ne samat syyt ja nämä löytyy netistä niin monesta paikkaa...siinä lukemista

http: //www. geocities. com/veganismi/miksi. htm

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat