Seuraa 

Eli, kolmas raskaus menossa, ensimmäinen lapsi syntyi rv. 41+3 ja toinen rv. 40+3. Kummassakaan raskaudessa ei ollut sen kummemmin ennakoivia merkkejä tulevasta synnytyksestä vaan ensimmäinen lähti vesien menolla ja toinen noin 10 tuntia ennen synnytystä alkavilla suppareilla ja limatulpan menolla. Nyt on raskausviikkoja kasassa 35+5 ja on tullut parin kuukauden ajan supistuksia, jotka on juhannuksesta asti muuttuneet välilllä kipeiksikin (tuntuu kuukautiskivuilta selän puolella) ja joitain kipeän oloisia niin että tuntuu mahankin puolella. Pahimmillaan supistuksia tuli juhannuksena kolmen minuutin välein parin tunnin ajan ja sitten taas rauhoittui ja tuli epäsäännöllisinä. Valkovuoto on lisääntynyt muttei mielestäni oo vielä limatulppaa näkynyt. Maha " tipahti" yhtäkkiä jussina alas, maha on ollut sekaisin välillä, enkä oo syönyt mitään ihmeellistä (tosin voi johtua rautatableteistakin..) Tänään kävin äitipolilla normitarkastuksessa ja siellä sanoivat että kohdunsuu on pehmeä, 1,5cm. pitkä ja sormelle auki... Olen kuulemma kypsä synnyttämään. Vaavi on todella alhaalla muttei vielä täysin kiinnittynyt.Eli, miten nopeasti olette tällaisesta tilanteesta päässyt synnyttämään??Eipä tässä kiirettä, kunhan taas kiinnostaa ja tietenkin odottaa tulevaa niin innolla että kyselee ja toivoo parasta...Terkuin: Entinen " Dasse-78" , Eero 3v ja Ronja 2v + pikkuinen " Ali"

Kommentit (6)

ja toinen lapsi kyseessä. Ensimmäinen syntyi rv 39+4 ja samoin meni lapsivedet ilman ensimmäistäkään supistusta. Esikoinen tosin lähti syntymään itsestään ilman käynnistystä

Kävin tänään äitipolilla ja odotan kolmatta lastani. " Alakertani" tilanne oli tämä: 1,5 cm kanavaa jäljellä, ulkosuu sormelle auki ja paikat pehmeät. Lääkäri sanoi, että tästä ei voi päätellä mitään. Uudelleen synnyttäjällä kaikki voi tapahtua nopeastikin tai sitten menee yli lasketun ajan.Itse nyt kuitenkin ajattelen, että menee yli lasketun ajan. Eipähän tule hötkyiltyä/stressattua sitä ennen. :-)T: Ona rv 35+6Ps. Aikaisemmat lapset syntyivät rv 39+6 ja rv 36+1.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

..vaikkakin kolmonen on ja pysyy edelleen masussa tiukasti turvassa... Onhan tässä tuon kysyykseni jälkeen lähtenyt limatulppa ja luultavasti jopa vesiä alkanut tihkuttaa sekä supistelee kovasti ja kipeästi. Mutta eiköhän tuo pien ala kohta massun tälle puolen rantautua.

Kakkonen syntyi viime heinäkuussa rv 40+6. Olin sormelle auki jo 9 viikkoa ennemmin ja pari viimeistä viikkoa 2 sormelle auki, kanavakin hävisi jossain vaiheessa ennemmin. Mutta niin vain mentiin yli ja sitten nousi verenpaine viimeisellä neuvolakäynnillä ja päästiin painoarvioon synnärille. Sinne mennessä n. klo 16.30 (70 km välimatkaa..) olin 3 cm auki ilman supistuksen supistusta, olisivat laittaneet vielä kotiin mutta pyysin jäädä ja sain jäädä yön yli. Iltakäynnillä pyysin kätilöä kurkkaamaan tilanteen, olinkin jo 5 cm auki. Olisin saanut lähteä synnytyssaliin, mutta halusin jäädä nukkumaan kun en tuntenut supistuksiakaan. Yöllä yhden aikoihin heräsin vessahätään ja vessaan mentyäni meni osa vesistä. Siitä sitten synnytyssaliin ilman supistuksien tuntemuksia, tippaan ja poika syntyi 3.41 minuutin ponnistusvaiheen jälkeen :)

Itselläni oli viimeisessä lääkärintarkastuksessa sama tilanne eli kohdunsuu oli pehmeä, kanavaa jäljellä 1,5 cm ja sormelle auki. Tämä tilanne oli rv 36+6. Viikon ja päivän kuluttua rv 38+0 meni lapsivedet ja vauva syntyi rv 38+2 käynnistyksen jälkeen kun supistukset eivät alkaneet spontaanisti.Supistuksia ei tosin ollut koko raskausaikana mutta kohdunsuuntilanne oli sama.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat