Vierailija

Tammikuussa otettuun röntgenkuvaan verrattuna viime keskiviikkona otetussa kuvassa sydän oli laajentunut. Koiralla on oireena yskää. Puuskittaisia kohtauksia, jotka sitten hetken päästä helpottaa.Koira sai lääkkeeksi furovet 20 mg ja vetmedin 2,5 mg.Voidaanko sydämen laajentumaa hoitaa? Onko koiralla vielä elivuosia jäljellä? Mitä tässä tulee tapahtumaan?Koira syö hyvin, jaksaa liikkua ja on muutenkin ihan ok. Ikää 7 vuotta.

Kommentit (8)

lääkityksellä eli vielä useita vuosia (noin 5), kunnes alkoi tulemaan keuhkokuumeita ja tukalaa oloa, keuhkokuumeeseen sai melkein koko ajan antibioottia, mikä piti sen poissa, sitten furosemidi-nesteenpoistolääkeannosta lisättiin, ja hengitys helpottui, joten eli vieläkin mukavasti melkein pari vuotta, kunnes tilanne sitten meni koiran kannatal niin huonoksi että oli pakko päästää ikiuneen.Kunnon lääkitys on ainoa hoitokeino. Kyllä teillä vielä on varmasti useita ihania vuosia edessä! Helposti aina lääkäriin, jos oireilu lisääntyy, koska voi olla lääkityksen muutos edessä tai esim antibiootin tarvetta jos keuhkokuumetta tms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En ole varma pystyykö sydämen laajentumaa hoitaa mutta olen 14 vuottias ja menetin koirani kun olin 6-8 vuotias. sillä oli sydämmen laajentuma se jouduttiin lopettaa 2 päivän päästä. se oli minulle kauhea paikka koska rakastin sitä niin paljon että itkin 2 päivää.:(

Varmaan eläinlääkäri tietää parhaiten, mutta meidän koira eli sydämen laajentumisen toteamisen jälkeen vielä noin yhdeksän vuotta. Hoito tehosi hyvin ja koira oli hyvässä kunnossa viimeiseen vuoteensa asti, jolloin eläinlääkäri vihdoin oli sitä mieltä, että pitää päästää autuaammille maille. Eli toivoa voi olla :)

Lainaus:

Tammikuussa otettuun röntgenkuvaan verrattuna viime keskiviikkona otetussa kuvassa sydän oli laajentunut.
Kiitos sisäsiittoisuuden - on nyt useat koirarodut jo pilattu. Hyvä esimerkki on Cavalier kingcharlesinspanieli jossa sydänviat ovat enemmänkin säätö kuin poikkeus ja pentueesta kuolee 20% ennen kolmatta ikävuotta....Ne jotka ovat nyt koiraa hankkimassa - katsokaapa Kennelliiton KoiraNet jalostustietojärjestelmästä pentujen sisäsiittoisuusaste

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmEtusivu.aspx

meillä todettiin tänään sama. jos vaan lääkitys saadaan sopivaksi niin voi olla että vuosi ainakin lisää elinikää. sitten jossain vaiheessa ei enää lääkityskään tepsi. meillökin 7 vuotias. liikkuminen hidasta ei jaksa kun ravata hiljakseen ja vähän aikaa mutta varmaan johtuu nesteestä keuhkoissa jota todettiin meillä.

Chihuahua

13,5 v chihuahua. Lääkitykset aloitettu 2 vkoa sitten. Auttaneet vointiin. Nesteenpoistolla pissaralli melkoinen, pienennän annosta. Tulee sisällekin, vaikka ulkoilua tihennetty entisestä kolmesta kuuteen seitsemään kertaan.

Chihuemo

Moi!
Meillä on samanikäinen chihu, joka aloitti nesteenpoistaja viikko sitten ja vetmedin annostusta kaksinkertaistettiin. Pelottaa tosiaan pissaaminen ja onko sen munuaiset kovilla. Miten teillä menee? Onko kokemuksia tai varoituksia jakaa teidän tilanteesta?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat