Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Epäilen kovasti itselläni alkavaa astmaa. Sekä äidilläni, että äidin isällä on astma. Minulla on ollut nyt noin 5kk pääasiassa yöllistä kuivaa yskää. Välillä tulee ihan hirveitä yskän kohtauksia, alkaa ihan yökkäilemään ja vedet valuu silmistä. Hirveää välillä kun yskänkohtaus tulee jossain yleisillä paikoilla. Useimmiten kuitenkin nämä kohtaukset tulee nukkumaan mentäessä tai yöllä.Minun on myös vaikea hengittää syvään, jotenkin sellainen ahdistus usein rintakehässä. Mitään vinkumista en ole kyllä huomannut hengityksessä. Nyt viime aikoina tuntuu, että olen ollut myös äärettömän väsynyt. Vaikka olen lomalla ja nukun monta kertaa viikossa päiväunet tuntuu välillä ihan kuin raskaana ollessa, väsyneeltä ja voimattomalta.Te jotka tiedätte astmasta, kuulostaako astman oireilta. Miten teillä on astma alkanut?

Sivut

Kommentit (18)

Vanhemmillani ei astmaa ole, eikä itselläni ole koskaan ollut edes mitään allergioita tms. Mutta nyt tosiaan tuota yö-yskää ajoittain tosi pahana, välillä taas rauhallisempaa. Toisinaan myös päivällä tulee noita yskänpuuskia, eikä niitä meinaa saada millään loppumaan. Yskänkohtauksien aikana myös hikoiluttaa tosi paljon. Välillä myös ahdistaa kun on ollut paljon stressiä - tuntuu että ei pysty kunnolla hengittämään.Pitänee käydä jossain vaiheessa tutkimuksissa... Usko lääkäreihin meni vaan tuon keuhkokuumeen yhteydessä :(

minulla puhkesi astma 26-vuotiaana. just tuollaisia yöllisiä yskäkohtauksia oli ensin, sitten kaksi peräkkäistä keuhkoputkentulehdusta joista en enää toipunutkaan kunnolla. siitä sitten lähti tutkimukset käyntiin.ja parin vuoden välein tehdään terveyskeskuksessa rutiinitutkimukset, joihin mm kuuluu tuo keuhkoahtaumataudin poissulkeminen.ja minulla astman pahenemisvaiheessa juuri nuo oireet ensimmäisenä eli tuo väsymys ja kuiva yskä. olo on aivan vetämätön.suosittelen että hakeudut tarkempiin tutkimuksiin. ja vielä, nuo astmalääkkeet kuten Symbicort eivät aiheuta väsymystä ja jonkinmoista apua saadakseen juuri tuota lääkettä tulisi käyttää jatkuvasti. joissakin tapauksessa jopa saatu varsinaista astman puhkeamista siirtymään käytettäessä säännöllisesti em lääkkeitä. ehkä allergialääkkeesi on väsyttävää?ja meidän mummolla puhkesi astma 73-vuotiaana. eli on ihan mahdollista milloin vaan.

Tuttavapiirissä on yksi, jolla alkoi melko rajuna. Käy tutkimuksissa. Kyllähän tuo yöyskä on ainakin yksi oire. Alkaako hengitys vinkua/pihistä fyysisessä rasituksessa?

Antoi hengitettävää pulmicortia ja jotain allergialääkkeitä. En ole kuitenkaan ottanut niitä säännöllisesti, kun mielestäni ne väsyttävät vielä entisestään ja mielestäni antoi ohjeen että tarvittaessa. Keuhkokuvat otettiin ja ne oli kunnossa. Enkä polta.

Ap

Otan lääkkeitä joka ilta ja ainoastaan kaksi kertaa tuon vuoden 2002 jälkeen on iskenyt kohtaus. Molemmilla kerroilla ollut jonkin aikaa ilman lääkitystä.t:3,5

Tarkoitus olikin heti nyt lomien jälkeen hakeutua uudelleen lääkäriin tämän asian takia. Ei kuitenkaan tunnu ihan normaalilta tämä yskiminen tai tolkuton väsymys.Olin monta vuotta töissä " hometalossa" ja sen jälkeen olenkin kärsinyt toistuvista poskiontelontulehduksista vuosittain. En tiedä olisiko se sitten jollain tavalla altistanut vielä entisestään näille hengitystievaivoille.

"Itse kärsin astmasta vuosia, jonka aiheutti ilmeisesti paksusuolen krooninen tulehdus, jonka piti mitä ilmeisemmin kroonisena gluteiinipitoinen ruokavalio. Ennen ruokavalion vaihdosta jouduin turvautumaan hengitysteitä avaavaan astmapiippuun useita kertoja päivässä ja nykyisellään tarve on pudonnut kertaan-pariin kuukaudessa. Lääkäristä en apua saanut, lääkekuormaa yritettiin kyllä kovasti nostaa, mutta en hakenut uusia lääkkeitä enkä menettelyyn suostunut, koska haluan ratkaista ongelman, en lievittää vain oireita."

Ruokavalio on parhaimmillaan lääkettä ja pahimmillaan sairauksille altistava.

Ne, joilla on rohkeus kohdata itsensä, pääsevät hyvin eteenpäin. On myös niitä, jotka mieluummin vain kärsivät kuin tekevät paranemisen edellyttämiä fyysisiä ja/tai psyykkisiä muutoksia.

Ihmisessä on itsessään paljon sekä parantavia että tuhoavia voimia.

Bisnes se on kuin kannattaa ja erityisesti juuri lääkebisnes. Käyttäkööt lääketehtaat mitä tahansa lipevää sanahelinää. Totuus on, että niiden valmistamien lääkkeiden tavoiteltu vaikutus on tuottaa lääkeyhtiölle liikevoittoa ja sitähän ne tahkoavat vuosi vuodelta aina enemmän ja enemmän, vaikka kansa ei tervehdy mitenkään. Haittavaikutukset eivät haittaa.

Koululääketieteellä on paikkansa, mutta niin kauan kun ravitsemuksen ja kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä ihmisen hyvinvoinnille ei tunnusteta, ovat koululääketieteen lääkärit melko kyvyttömiä auttamaan ihmisiä lukuisissa eri sairauksissa ja siten tuleekin hoidetuksi vain oireita, eikä potilas parane.

Astma ja D-vitamiini:

D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

Astma ja ruokavalio ?

Tilastojen mukaan joka kymmenes suomalainen sairastaa astmaa. Jos löytämäni luku pitää paikkaansa, onhan tuo melkoisen huimaa. Vuosina 1987 – 2008 astmaa sairastavien määrä on kolminkertaistunut. Käypä hoito-suosituksessa astman hoidosta seuraavasti (kohta 95)

"Astmaoireita aiheuttavia ruoka-aineita tulee välttää yksilöllisesti. Erilaisten dieettien vaikutusta astmassa ei ole osoitettu. Laihdutus vähentää ylipainoisen astmaatikon lääkkeiden tarvetta ja parantaa vointia."

Eli tämän mukaan ruokavaliolla ei ole tutkimusten mukaan merkitystä astman hoidossa. Seuraavilla yksinkertaisilla ohjeilla todella moni astmasta (ja monista allergioista) kärsivä henkilö saa usein dramaattisen nopeaa apua ongelmiinsa – moni jopa niin, että voi luopua lääkärin määräämistä lääkkeistä kokonaan, pysyvästi.

1. Poista kaikki lisätty sokeri ruokavaliostasi

2. Vaihda kaikki kodin pesuaineet ympäristöä vähemmän kuormittaviin, suosi mahdollisimman puhtaita ja luonnonmukaisia tuotteita. Sama koskee kaikkia käyttämiäsi kosmetiikkatuotteita

3. Eliminoi ruokavaliostasi kaikki maitotaloustuotteet – laktoosittomuus ei auta, ongelma on todennäköisesti maidon sisältämä proteiini eli kaseiini.

Vaikeammissa tapauksissa astman hoitoon kannattaa liittää joitakin ravintolisiä.

Näillä erittäin yksinkertaisilla ja helposti toteutettavilla ohjeilla astma voi olla hetken kuluttua pelkkä huono muisto. Parhaassa tapauksessa pääset lääkkeistäsi kokonaan eroon. Ilmainen resepti – ei maksa mitään, eikä sisällä mitään kaupallisia tuotesuosituksia.

http://samisundvik.com/2015/04/01/astma-ja-ruokavalio/

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat