Vierailija

mitään ko. ryhmästä. Mitä ne oikein puuhaa?

Sivut

Kommentit (24)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vapaamuurarit ja ruusuristiläiset jne oli näitä kristillisiä mytologia-hihhuleita, yhden sortin okkultisteja 1900-luvun alussa ja 1800-luvun goottiromantiikan jälkeläisinä. Kun Crowley lähti kohti satanismia, nämä lähtivät toiseen suuntaan. Useimmat ovat kyllä rauhoittuneet tuossa mytologiajutussakin.Ja ei, tietääkseni kukaan ei enää kuvittele voivansa valmistaa kultaa muusta kuin kultaa sisältävästä malmista ja useimmat tietävät, että jos niin tekisi niin tuloksesta tulisi aika pian arvotonta tavaraa...

Ei se mikään salaperäinen järjestö enää ole. Kristillisen maailmankatsomuksen omaavien miesten hyvä veli-seura lähinnä. Ja noita hyvä veli-verkostojahan on vaikka miten paljon muitakin, niistä ei vaan hirveästi pidetä meteliä julkisuudessa.

Uskon ennemmin mitä järjestöjen omat sivut sanoo kuin joku höppänä vanha mummo. On myös mahdollista että itse olet ymmärtänyt hänet väärin. Voihan esim. olla että Vapaamuurareiden vaimoilla on jokin oma yhdistys johon nainen on kuulunut.t. Se jonka isä kuuluu vapaamuurareihin

netistä just katoin, Englannissa ainakin on naisille usein omat muurareiden ryhmät. Siis miehillä omansa, ja naisilla erillinen. En tiedä sit Suomesta.

Vapaamuurareiden yksi periaate on, ettei toimista puhuta. Edes mukaan pyydetty henkilö ei saa etukäteen osviittaa Vapaamuurarien toiminnasta. Kuitenkaan laittomuuksia eivät kuulemma harrasta ;)

Olen kyllä kuullut puhuttavan ko. ryhmästä, mutta muuta tietoa ei ole kuin, että ovat jonkin sotin " salaseura" . No joo, ei mun tarvitse tietää sen tarkemmin, kunhan ideologia vain selviäisi.ap

Mitä vapaamuurarius on?

Vapaamuurarius on moraalijärjestelmä, elämäntaidon oppi ja elämätapa.Vapaamuurariuden moraalijärjestelmä opettaa symbolein ja vertauskuvin inhimillisiä hyveitä. Vapaamuurarius haluaa myös herättää ajattelemaan, kysymään ja etsimään. Se tahtoo ohjata jäseniä elämään moitteettomasti totuuden, avuliaisuuden ja veljeyden hengessä.Perinteinen vapaamuurarius on kaikissa maissa vain miesten järjestö.Vapaamuurarius perustuu lainkuuliaisten miesten vapaaehtoiseen jäsenyyteen eikä aseta jäsenille heidän laillisten ja yhteiskunnallisten velvollisuuksiensa kanssa ristiriidassa olevia velvoitteita.Vapaamuurarit eivät järjestönä eivätkä yksilöinä tavoittele eivätkä edistä kenenkään poliittista tai taloudellista etua tai hyötyä. Veljeyden nimissä ei myöskään poiketa laillisuudesta ja hyvistä tavoista.Kansallinen Suomen suurloosi toimii itsenäisesti. Kansainvälinen yhteistyö perustuu siihen, että suurloosit tunnustavat toisensa kansainvälisesti, mutta niillä ei ole kansainvälistä tai ylikansallista järjestöä tai johtoelintä.Vapaamuurarit ovat nyt maailman vanhin yhä toimiva miesten järjestö ja samalla maailman suurin miesten järjestö, jonka jäseniä on lähes kaikissa maissa yhteensä neljä miljoonaa.

Miten tullaan vapaamuurariksi

Jäsenyydellä ei ole varsinaista ala- tai yläikärajaa. Vapaamuurariksi pyrkivän on hallittava itseään ja omaisuuttaan sekä uskottava yhteen jumalaan.Jäseneksi haluavan odotetaan ottavan yhteyttä henkilöön, jonka hän tietää vapaamuurariksi. Hän tarvitsee myös järjestöstä esittäjän sekä kaksi hänet tuntevaa suosittelijaa. Hakija on hyväksyttävä loosin jäseneksi yksimielisesti.Lopullinen jäseneksiotto tapahtuu vuosisatoja vanhan perinteen mukaisesti tiettyä rituaalia noudattaen. Tapa on saanut alkunsa muinaisten ammatillisten kiltojen toiminnasta.Kukin on halutessaan vapaa eroamaan jäsenyydestä. Jäsenyydestä voidaan myös erottaa, jos jäsen on esimerkiksi syyllistynyt yhteiskunnan kannalta rangaistavaan tekoon.jolla oli muurarien sormus. Sormuksessa oli siis se symboli, jotain lapioita tms. sinisellä pohjalla, niinkuin käännettävässä osassa, joten sen pystyi kääntämään piiloon. Minä en tiennyt mikä symboli se oli, joten kysyin, ja hän sanoi, että vapaamuurareiden (Freemasons). Minä sitten sanoin, että ketä he ovat, ja hän sanoi, ettei niistä saisi puhua. Kiva ihminen hän oli. Sanoi vain, että hän oli siis ollut itse jäsenenä.

En tiedä mistä niitä saavat mutta aika-ajoin niin tekevät. Paikkaansa pitäviä ovat sillä tiedän sieltä useita mieheni rotari-jäsenyyden kautta. Taitavat muurarit olla lähes 100% myös rotareita, moni ainakin pyydetään mukaan sitä kautta.Enemmänhän ne ovat sellaisia hyväveli-järjestöjä nykyään.

alemman tason vapaamuurarit eivät ole täysin selvillä mistä on loppujen lopuksi kysymys... vaan ylimmillä tasoilla esim. 33:asteen vapaamuurarit tietävät että palvonnan kohde on Lucifer.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat