Vierailija

saanko myös kolmannen kanssa saman äitiyspäivärahan kuin ekan ja tokan kanssa? vai tipunko nyt sitten sille minimille? paljonko se on?

Kommentit (19)

Eli jos olet jo kerran saanut saman kuin ensimmäisestä lapsesta ei tämä toisesta lapsesta saamasi äitiyspäiväraha enää perustu suoraan työtuloon!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ei raaskis noita laittaa edes muutamaksi kuukaudeksikaan hoitoon.. täytyy kai sitten vaan kärvistellä..kakkosesta sain siis jo sen kolmenvuoden säännön mukaan, ekan tulot on työtulojen mukaan.AP

Sitä en muuten tiedäkään kuinka kolmannen äitiyspäivärahan kanssa menee, jos kakkosesta on saanut jo samaa kuin esikoisesta (eli kakkonen on syntynyt 2005 lopulla, vai koska se sääntö nyt tulikaan voimaan). Kovin monta tällaista tapausta ei vielä ole Kelale varmasti tullut.

Itse ilmoittaudun muutamaksi kuukaudeksi työkkäriin ennen laskettua aikaa, niin saan lähes saman kuin työtulojen mukaan, koska äitiyspäiväraha on silloin ansiosidonnaisen suuruinen :)

mulle puhelimessa sanottiin että ei ole mitään rajoituksia vaikka tulis kuinka paljon lapsia kunhan toisiksi nuorimmainen on alle 3 vuotta kun vauva syntyy.

Kolme kertaa voi saada peräkkäin hyvän äitiys rahan, jos toisen lapsen ä-raha on laskettu edellisestä verotuksesta ja sitten kolmannen ä-raha lasketaan sen kolmen-vuoden-säännön mukaan.Jos lapset on syntynyt esim. v 2004 (jolloin ä-raha tulee työtulojen tai ed. verotuksen mukaan), v 2005 (jolloin ä-raha tulee vuoden 2003 verotuksen mukaan) ja sitten v. 2007, jolloin automaattisesti tulee sama ä-raha kuin edellisellä kerralla, koska on tuo sääntö, että tulee sama ä-raha, jos sisarus syntyy 3 vuoden sisällä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat