Seuraa 

Kaipaisin vinkkejä,miten te muut äidit olette opettanet kuiviksi lapsenne?Vaippa vaan pois vai miten..?Olisin tosi kiitollinen,jos saisin vinkkejä.Kiitos jo etukäteen.

Kommentit (6)

taaperolta jätin vaan vaipan pois kun oli 1v8kk,koska osasi tehdä tarpeensa aina pottaan.tietenkin alussa sattui vahinkoja,mutta parissa viikossa osasi jo itse käydä potalla,tietenkin kyselin usein että onko hätä,jospa kävisit kokeilemassa.nyt hän on 1v11kk,eikä tarvitse enää kysyä.tulee sanomaan kun on jompi kumpi hätä..ja osaa jo pidättää.käytössä on enää yövaippa.päikkäreillekkään ei enää tarvita.mutta yksilöllistähän kuivaksi oppiminenkin on.

Poika on 1v7kk. Potalla käyty 7kk ajan heräämisen jälkeen ja ruoan jälkeen. Kakat tehnyt aina pottaan, pissakin on tullut joka istunnolla.Vaipattomuus aloitettiin siten että otin vaan yksi aamu vaipan pois ja laitoin pikkuhousut jalkaan. Selitin, ja selitän edelleen, joka kerta kun laitan pikkuhousut jalkaan potalla käynnin jälkeen, saman litanjan että " nyt on pikkuhousut; jos tulee pissihätä, pitää mennä potalle. Lattialle ei saa tehdä."Ekat 2pv tuli kaikki käytännössä kaikki pissat housujen läpi lattialle, ja tosi usein, n.25min välein. Vaikka kyseltiin että onko pissihätä? Mennäänkö potalle. Aina vastasi: ei. Joka kerta pissan jälkeen sanottiin että " lattialle ei saa tehdä, vaan pitää sanoa äidille:pissi tulee. ja mennä äkkiä potalle" . Kolmantena päivänä alkoi pissat tulla myös potalle paremmin. Ja aina sai kovat kehut ja kiitokset. Neljäntenä päivänä ei tullut yhtään tippaa lattialle. Kaikki potalle, ja pari krt tuli 1teelusikallinen pikkuhousuihin. Pissausvälikin on ollut lähempänä tuntia. Sen jälkeen päivät menneet vaihtelevasti. Välillä täysin kuivia päivä, välillä ehtii tulla pieni vahinko housuun ja loput on sitten juostu tekemään potalle. Äiti on aina mukana kehumassa. Jos tulee lattiallekin vähän, niin ei tule kehuja. Todetaan vaan: hyvä, pissiä tuli pottaankin. Mutta lattialle ei saa tehdä pissiä.Vaipatta ollaan siis vain kotona sisällä. Ulkona+kaupassa+kylässä ollut vaippa. Nyt kun on 2vkoa kulunut, niin pidättää myös ulkona/kaupassa 1,5tuntia ja kotonakin noin tunnin ajan(aika vaihtelee). Pisin pidätyskyky on ollut 2t15min kun oltiin ulkona. Eli vaippa on ollut kuiva ja kotiin päästyään kertoo että on pissihätä. Ulkona ei sano siitä mitään. Eli aika hyvin loppujen lopuksi oppi, vaikka äidillä meinasi mennä alkupäivinä hermot lattioiden jatkuvaan pesemiseen.Suosittelisin että ensimmäisinä päivinä ei käytäisi paljoa kodin ulkopuolella, että lapsella olisi koko ajan mahdollisuus potalle ja vaipatta oloon. Sellaiset päivät olivat mielestäni parhaiten onnistuneita meidän lapsella. Annettu oppi on ristiriitaista jos välillä on vaippa ja välillä ei. Eli jos välillä pitää mennä potalle, välillä tehdä pusikkoon, välillä vaippaan jne.Meillä ei lapsi ulkona pusikoihin pissaa, koska ei sitä aikuisenakaan saa tehdä, vaan se on laissa kiellettyä. Ulkona pidän vaipan tai olen alle pari tuntia, jonka lapsi jaksaa pidättää. Ennen ulos lähtöä se suostuu varmasti tyhjentämään rakon, kun palkintona on ulos meno.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pottailtu on jo alle vuosikkaasta. Valmius päiväkuivuuteen on mielestäni ollut ainakin toukokuusta asti. Poika ei vaan ole suostunut kotona ilman vaippaa olemaan. Isovanhemmillaan hoidossa ollessaan on ollut jo pitkään päiväkuiva. Otin viikko sitten vaan päivävaipan pois, enkä suostunut sitä enää pojalle edes päiväunille tai uloskaan laittamaan. Parina päivänä pissaili kotona lattioille (teki sitä osittain tahallaan saadakseen vaipan), mutta vahingot ovat kokoajan vähentyneet. Toki lasta täytyy aktiivisesti käyttää vessassa. Poika osaa kyllä esim. kauppareissulla tai leikkipuistossa pyytää sujuvasti pissalle tai kakalle. Eilen tuli enää yksi vahinko, kun poika ei leikkien ollessa kesken malttanut mennä vessaan. Samaan aikaan poika oppi myös yökuivaksi. Yöksi olen vielä laittanut varmuuden vuoksi vaipan, mutta ne ovat olleet poikkeuksetta aamuisin kuivia. Jatkuvasti poika kuitenkin kokeilee, josko äiti suostuisi vielä laittamaan päivävaipankin.

kun esikko 2v ja kuopus 1v11kk

Esikko oppi 2kk täysin kuivaksi

kuopuksella kesi oppi 3 viikossa potalle pissalle mut meni melkein 3kk et hokasi et kakka tulee aina tuli osa housuun mut vaippaa ei käytetty, ei päikkäreillä, hoitotäti piti päikkäreillä mut jätti sen 2kk päästä, kun totes et kakkakin tulee jo pottaan.

ensin olen kannustanut lasta potalle aamulla, ennen uloslähtöä, sisään tullessa, ruoan jälkeen jne. säännöllisin väliajoin, vaikka vaippa on ollut vielä käytössä. Jos ei ole suostunut potalle, en ole pakottanut, mutta kehuja on tullut kovasti kun on käynyt yrittämässä ja vielä enemmän kun on jotain saalista tullut. Meillä on olleet käytössä kestovaipat ja kun lapsi on alkanut ymmärtää pottailun päälle, olen vaihtanut vaipat kuivaksiopetteluhousuihin ja vasta kun ne ovat alkaneet pääsääntöisesti pysymään kuivina, olen ottanut pikkuhousut käyttöön. Tässäkin vaiheessa harjoitteluhousuja on käytetty esim. kaupassa ja ulkoiltaessa kotipihaa kauempana. Koskaan ei ole tarvinnut lattioita luuttuilla pissojen jälkeen tai putsailla sohvaa. Meillä esikoinen oppi kuivaksi 1v 6kk vanhana ja kakkosella (2v 5kk) on nyt kova into opetella. Parina päivänä on jo kotosalla käyttänyt pikkuhousuja ja on niin polleaa tyttöä kun saa olla ilman vaippaa.

Meillä oli pitkä pitkä kausi ettei poika suostunut menemään potalle ollenkaan enkä ajatellut pakottaa. Sitten kaverini luona näki mallia toisesta aivan samanikäisestä pojasta, kun kävi potalla ja hänellä oli aina jokin pottalelu. Kokeiltiin sitä meillä ja se toimi. Eli aluksi jokin hassuttelulelu tai jokin minkä saa AINOSTAAN kun istuskelee potalla, heti pottailun jälkeen menee takaisin lelu kaappiin. Meillä leikittiin aluksi esim. nenäpumpulla (kutitti kun laittoi jalkaan ja käsiin) ja äidin kynsiviila oli kanssa suosikki pottalelu. Nyt " jo" kuukauden pottailun jälkeen ei aina tarvitse olla mitään pottalelua vaan pelkkä jutustelu riittää mutta jonkun pitää aina iskua kuitenkin pottakaverina. Yritän viedä poikaa mahdollisimman usein potalle (en aina niin että mennään potalle, vaan vien hänet vaihihkaa vessaan ja alan höpöttelemään ja istuta potalle). Lähes aina tulee pissa eli vaan riittävän usein potalle istuttaminen on oikea keino ennen kuin lapsi alkaa itse tunnistamaan hätäänsä. Mä pidän poikaa kotona ihan alapää ilkosillaan koska niin tunnistaa paremmin hädän ja kerkee potalle, jos vaikka kalsarit ja housut, laskee usein alleen varmaan koska luulee että vaippa on päällä. Uloskin mennään paljon ilman vaippaa (ei autossa) mutta pihalla ja puistossa ja otan vain varavaatteet mukaan ja leikkipuistossa yritän myös viedä potalle. Nyt poika tekee aina kakan pottaan ja jos riittävän usein vien potalle tulee lähes aina pissa. Pissaa ei kyllä vielä läheskään aina tunnista mutta kakan jo ja ei haluakaan enää kakata vaippaan. Ylätyin miten helposti tämä on mennyt mutta aluksi vaati kärsivällisyyttä ja edelleen pitää löytyä kivoja aiheita mistä keskustella potalla. Joskus käytän myös tiukissa tilanteissa lahjontaa eli saat purkan kun menet potalle..Yöllä käytetään kyllä vaippaa ja aamulla vaipassa onkin aina iso pissa eli ei osaa vielä sanoa/pidättää niin hyvin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat