Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Miten voi olla, että joku edelleen puolustaa tukistamista, kun kaikki tutkimukset todistavat, että kovat kasvatuskäytännöt aiheuttavat lapsissa aggressiivisuutta?Rikollisista suurimmalla osalla on väkivaltainen lapsuus.

Tämä käy ilmi esimerkiksi Jaana Haapasalon rikollisten taustatutkimuksista, joissa hän on selvittänyt mm. ruumiillisen kurituksen yhteyttä lasten käytösongelmiin.Ja päinvastoin, niissä perheissä missä on erityisen paljon positiivista fyysistä läheisyyttä vanhempien ja lasten kesken ja kipua ei tuoteta, kasvaa tasapainoisimpia ja sopeutuvimpia lapsia.Tämän tietävät kaikki nisäkkäätkin, koiraemokaan ei satuta poikasiaan vaikka voi nostaa ne niskasta pois kimpustaan. Miksi sitten ihminen?Ja lisääntyvien lasten pahoinpitelylukujen perusteella voisi luulla, että kriminalisoinnista huolimatta, moni suomalainen edelleen käy lapseensa käsiksi, viimeistään kännissä.

Kommentit (14)

Lienevät saaneet sitä luuvitosta kotonaan sen verran, etteivät halua istua iltoja kännisen isän ja/tai äidin kanssa. Eikä kunnioitusta aikuisia kohtaan ole, kun esimerkit ovat mitä ovat.En ole koskaan nähnyt eläimen satuttavan pahasti. Mutta mitä villimmäksi esim. koiranpennut tulevat sitä tehokkaammin emä niitä komentaa. Kyllä meillä on pentu vingahtanut kun emä on kovemmin joutunut komentamaan.Moni varmasti tietää suuren hevosmies K. Partasen. Hän kertoi kuinka tamma komensi laitumella vallatonta varsaa ottamalla kovaa korvasta kiinni ja pitämällä vaikka varsalle teki selkeästi kipeää.kyllä eläimet komentavat, niillä harvemmin " menee hermo" eivätkä ne pahoinpitele. Nyt siis on tietysti poikkeuksia, on emoja jotka hylkäävät ja jopa tappavat jälkeläisensä, mutta jos puhutaan yleisellä tasolla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja tosiaan kohtelee hyvin fyysisesti poikasiaan. Hellästi, fyysisesti ja tarvittaessa jämäkästi. En varsinaisesti ole koskaan nähnyt nartun tarkoituksella satuttaneen jälkeläsiään, mutta jos joku pennuista käy liian rajusti siinä riehakkaimmassa iässä emoaan kurmuttamaan, emo kyllä asettaa rajat ja nostaa pennun pois kimpustaan. Sitä voisi varmaan verrata siihen, kun aikuinen nappaa lapsen tiukasti syliinsä ja nostaa pois rauhoittumaan. Mutta äärimmäisen pitkäpinnaisia koiraemo tuntuu olevan monilukuisen poikueensa kanssa.Isäkoira on sen sijaan suhtautunut paljon torjuvammin poikasiinsa. Jopa murissut niille. Mutta eipä narttu ole sitä lähelle heti päästänytkään.

kaikki olivat yli 25 vuotiaita ja jokaiselle oli annettu tukkapöllyä lapsena. Kaikki kokivat, että ei ole traumoja tullut ja se tuli ihan aiheesta se tukkapölly. Kukaan ei myöskään ole mitään rikollista tehnyt.Väkivaltaa en kannata millään tavalla ja se ei ole mikään päivittäinen kasvatus menetelmä se tulkistaminenkaan. Äärimmäiset tilanteet vaan vaativat välillä " äärimmäisiä" keinoja, jotta asia menee perille. Jos puhe ei auta, niin pieni herätys tukkapöllyllä ei tosiaan tee haittaa.Uskoisin, että nykyajan vuorten auktoriteetti ongelmat kasvaa nimen omaan siitä, että he tuntevat ettei heille voi mitään..ovat koskemattomia ja poissa minkään määräysvallan alta. Tottakai tähän liittyy muunkin kasvatuksen puuttellisuus.Mutta pieni tukkapölly ei ketään tapa vaan on se viimeinen keino saada asia perille.

steissillä heiluvat, haistattelevat toisille ihmisille ja pahemmassa tapauksessa ryöstävät kännykät ja lompakot, olisi voinut muutama luuvitonen tehdä ihan hyvää. Ennen sentään yritettiin kasvattaa lapsia. Nykyään ei voi edes komentaa lastaan ettei jo joku kukkahattu-täti tule sanomaan että äläs nyt, lapsi saa traumoja. Ja EN kannata lasten pahoinpitelyä, mutta pahoinpitelyähän sekin on, ettei välitetä ja opeteta tapoja.

mutta tilastollisesti fyysinen kurittaminen lisää lasten epäsosiaalisuutta. Varmasti voi olla hyvin rakastettu, välitetty ja kasvatettu lapsi, joka päätyy vankilaan, mutta se on epätodennäköisempää kuin väkivaltaisesta perheestä tulevalla lapsella.Haapasalo:Enemmistöllä 6 Nuorisotutkimus 4/2002

artikkelit tutkimistamme nuorista rikoksentekijöistä

oli oman ilmoituksensa mukaan kokemuksia

siitä, että vanhempi tai vanhemmat

olivat lyöneet heitä vyöllä, kepeillä, sähköjohdoilla

tai muilla esineillä (ks. Paavilainen

1999). Suurinta osaa oli hakattu ja

läimäytelty. Noin kolmannesta oli lyöty

nyrkein, ja osaa oli heitetty esineellä, potkittu

tai heitetty päin jotakin.

Valitettavasti myöd rakastetuista ja halituista lapsista tulee rikollisia ja väkivaltaisia ja myös niin, että fyysisesti kuritetuista tulee lämpimiä ja ihania ihmisiä!

Totta kai väkivalta on väärin, mutta (vaikka meillä lapset ei saa ruumiillista kuritusta) joskus se silti on tavallaan oikeutettua. esim. luunappi tai lievä tukistus.

Joka kuritta kasvaa, se kunniatta kuolee..

Nykypäivänä on suuntaus mennyt siihen, että mitään ei saa tehdä, mitään ei saa sanoa, ettei tule vain traumoja..

Ja mitä on tuloksena, vanhempiaan kunniattamattomia ja naamalle sylkeviä lapsia!

tämä pätee niin lapsiin kuin aikuisiinkin. Auktoriteetti syntyy kunnioittamalla toista ja ohjaamalla, kasvattamalla. Sillä, että toiselle tulee aito tunne siitä, että hän on hyvissä käsissä. Tämän olen oppinut toimimalla esimietehtävissä isoissa organisaatioissa. Rankaiseminen ja nöyryyttäminen ei kasvata ketään, vaikka rajat täytyykin asettaa eikä pienten tai isojen voi antaa toimia muita tuhoavasti.

rikollisuus ja väkivaltaisuus on vahvasti ylisukupolvista. Tasapainoisista perheistä tulee taas tasapainoisia lapsia, väkivaltaisista ja lapsia hyljeksivistä perheistä taas ei. Ja tällä ei ole mitään tekemistä perheiden sosioekonomisen aseman kanssa. Osataan sitä varakkaissakin perheissä lapsia pahoinpidelläEsim. Väkivallan perintö:

rikoksentekijöiden traumaattiset

lapsuudenkokemukset

Jaana Haapasalo

Lapsena koettu kaltoinkohtelu saattaa johtaa epäsosiaaliseen ja rikolliseen kehitykseen.

Joissain tapauksissa pahoinpidellystä lapsesta voi kasvaa huomisen tappaja.löytyy netistä

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat