Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tietääkö kukaan onko psykopaatti ja narsistinen ihminen sama asia ? Oma käsitykseni on ettei ole. Psykopaatti on synnynäisesti aivo toiminnaltaan sellainen että ei kykene tuntemaan empatiaa, ei rakastumaan kehenkään ja jne.

Psykopaatti on kuitenkin hyvin älykäs.

Voiko narsismi olla elämän kokemusten myötä tullut ominaisuus ?

Lähinnä olisi kiva tietää onko tällainen narsismi tai psykopaattisuus periytyvää ?

Ex- mieheni on tyypillinen narsistinen ihminen tai väittäisimpä että hän on psykopaatti. Olen saanut hänen kanssaan kaksi lasta ja varsinkin toinen näistä on huolestuttavan samankaltainen. Itsekyyden huippu, joka ei osaa asettua toisen asemaan. Ei mielestäni kykene tuntemaan empatiaa. Rakastan lastani paljon ja olen tosi huolissani hänen tulevaisuudestaan. Jos tämän lapsen näkisit ja tutustuisitkin siihen, et uskoisi että hän on pohjimmiltaan ilkeä. Kiltin oloinen poika.

Kommentit (13)

Sellainen joka ajattelee vain omaa etua. Ei tajua, että lyöminen sattuu toista tai ei välitä. Ei kadu, vaikka kuinka pahasti toista satuttaisi. Ajattelee vain itseään ja hänelle tehtyjä vääryyksiä.Jos ei ole pohjimmiltaan ilkeitä lapsia, ei ole pohjimmiltaan ilkeitä aikuisiakaan !

hän ei ehkä ole lapsuudessaan ollut rakastettu, empatia kyky kehittyy n 3v mennessä, silloin on ratkaisevinta, hänellä on myös huono itsetunto, ja hänen mielestään kaikki on oikein, jos toimit kuten hän haluaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

lapsillasi on erilainen luonne.Minullakin toinen lapsi on helpompi tapaus kun eka joka on ollut itsepäinen ym... pärjää loistavasti ja kavereita riittää. Jotkut lapset ovat pieninä kipakoita ja tasaantuvat siitä.

Persoonallisuus kehittyy vuorovaikutussuhteessa, ja pienellä lapsella se on pääsääntöisesti vanhemmat joiden kanssa hän on tekemisessä. Toki lapsella on oma mieli ja omanlaisensa aivotoiminta, hän ei ole mikään tyhjä taulu.

Voiko siis hyvässä vuorovaikutussuhteessa kasvanut lapsi pelkän oman aivotoiminsa mukaisesti kehittyä epäempaattiseksi tai narsistiseksi?Ovatko muut samaa mieltä kanssasi ja tulkitsevat lapsen persoonaa samalla tavalla? Voiko lapsella olla jokin neurologinen häiriö, mikä vaikuttaa emparian kokemiseen? Voiko kyse olla kasvatuksesta?Joskus lapsi, joka saa kaiken eikä häneltä edellytetä mitään (rajoja) eikä hänelle tarpeeksi selkeästi osoiteta oikea ja väärä toiminta ja niiden raja, voi kehittyä epäempaattiseksi? Liika rakkauskin voi olla pahasta - jos sen käsittää rajojen puutteena ja liiallisena sallivuutena tai ohjailun puutteena.Jos muiden mielestä lapsi on ihan ok, niin ehkä näet lapsesi persoonan nyt turhan ankarasti - jos hän on vielä pieni, niin hän vasta opettelee monia toisen huomioimiseen liittyviä asioita, lapsethan ovat "itsekkäitä" tuonne 5 vuotiaaksi (Kait?) saakka eivätkä osaa ottaa huomioon toisten tunteita.

siis vuorovaikutussuhteeseen ja kiintymyssuhteeseen vanhempien kanssa ja ne ovat siis kasvatuksen tuotosta. LApsi joka ei saa riittävästi turvaa ja hoivaa eikä siten pysty muodostamaan turvallista, luottamuksellista kiintymyssuhdetta tai edes minkäänlaista kiintymyssuhdetta ensisijaiseen hoitajaansa (kuten voi käydä mm. vakavasti mielenhäiriöisen, päiteiden väärinkäyttäjän kanssa) saattaa kehittyä psykopaatiksi tai narsistiksi, tosin narsistiksi voi kehittyä vähemmän puutteellisessa vuorovaikutussuhteessakin.Kyse ei ole siis perinnöllisistä asioista - tosin nämä häiriöt voivat "perityä" sosiaalisesti sukupolvelta toiselle,

Vauvana sai kaiken huomioni. Imetin lapsen tahtisesti vuoden ikään asti. Perheneuvolassakin sanoivat, että huomaa että tämän lapsen kanssa seurusteltu ja häntä on huomioitu. Harvinaisen yhteistyökykyiseksi kehuivat.

En kärsinyt raskauden jälkeisestä masennuksesta ja siitä olen aivan varma että tuota lasta olen aina rakastanut jo silloin kun se oli kohdussani pienen pienenä.

Tiedän ettei kukaan ymmärrä.

Miksiköhän toinen lapseni on aina ollut empaattinen ja hyväntahtoinen, jopa liian. Hän on kuitenkin se lapsi joka on kasvanut tämän toisen lapsen varjossa, saanut vähemmän rakkautta.Siis vanhemmatko lastensa persoonan muokkaa kasvatuksella vauvasta lähtien ? Kauhea vastuu vanhemmilla.

Ihan varmasti voivat narsistiset ominaisuudet olla synnynnäisiä. Ei kaikki aina johdu kasvatuksesta. Tästäkin on useita esimerkkejä olemassa.Yleisemmällä tasolla voi verrata myös kaksostutkimuksiin. Toisiin asioihin ympäristöllä voi olla merkitystä, toisiin ei ollenkaan.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat