Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Asumme nyt 90m2 asunnossa (4 henkilöä) ja muuten ihan ok, mutta tilaa haluaisin lisää...Kaikilla tutuilla tuntuu jo olevan se reilu 100m2 ja siinä sitä siunaillaan, että kun ei tila lasten leluille riitä jne!! Leluja ei esim. vähennetä, vaan kodin koko kasvaa...!?Tiedän, että kukin asuu tyylillään ja niin, kuin rahat riittävät. Kateus vaan silloin tällöin " nostaa päätään" . Yleensä sen jälkeen, kun vieraita käy ja nolostuttaa just se ahdas keittiö, pieni eteinen jne. Pitäisi vaan osata olla onnellinen, siitä mitä on, eikä aina murehtia sitä mitä ei ole.Onko muilla tämmöisiä tuntemuksia?

30v kriisiäkö? ; )Sivut

Kommentit (32)

Hyvin mahduttiin, säilytystilaa oli liian vähän. Muutettiin kuitenkin pois, koska lasten kasvaessa ajateltiin tilan tarpeen kasvavan. Kaipaan edelleen sitä edellistä asuntoa, vaikka nyt neliöitä on n. 100 enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja täällähän on tilaa ruhtinaallisesti isompaan verrattuna!Eipä täällä pk-seudulla isompaan omistusasuntoon olisi varaakaan ilman isoja asuntolainoja, nyt lainaa on kymppitonneja.Onneksi meidän tuttavapiirissä kukaan ei asu 300 neliön omakotitaloissa...

On harvinaisen järkevä pohjaratkaisu, hyvin mahtuu kun ei haali sitä tavaraa ihan mielettömästi, just lasten leluja tai sellaisia. Isompi asunto hankitaan kun lapset aloittavat koulun, silloin oma huone on mukava.Ja kaveripiirissä meillä on vain yhdellä yli 100 neliön asunto, lapsettomalla pariskunnalla! ;)

Jotkut kaverit siunailevat tuotakin, sillä heidän tuttavapiirissään on tapana muuttaa vähintään 4h+k asuntoon kun vauva tulee että on sitä tilaa. 4 henkeä mahtuisi tuohon meidän asuntoon hyvin, kun vaan pitäisi sen rojumäärän kohtuullisena.

Täällä siis kaikilla muilla on kolmesataa neliötä noi talot. Kätevää olisi, kun sälytystilaa olisi kotona enemmän. Nyt meidän tavaroita on aika paljon mummon yläkerrassa, ja sit koko ajan pitää rampata hakemassa sieltä jotain.Se lähinnä surettaa, että lapsilla ei ole kunnolla tilaa leikkiä. Seinät tulee heti vastaan.

Eipä oo valittamista vaikka välillä ahdasta onkin. Todennäköisesti tulevaisuudessa laajennetaan, talo on niin upealla paikalla ettei täältä halua pois!

Meille ihan sopivasti, mutta kaikki tuttavat vihjailevat ja kyselevät, koska alamme rakentaa omakotitaloa.Miksi kaikkien pitäisi rakentaa omakotitalo? Asuisin mieluumin jopa isommassa rivitalossa kuin rakentaisin omakotitalon, mutta tosiasia tietysti on, että isot rivitalot hyvältä paikalta on niin hirveissä hinnoissa, että se omakotitalo on realistisempi vaihtoehto. Silti, emme aio alkaa rakentamaan omakotitaloa!

Nyt on toinen lapsi tulossa ja isompaan pitäis muuttaa, mikäli molemmille lapsille pitää olla oma huone. Nykyinen huonejako on sellanen että meillä on 2 makuuhuonetta, yksi työhuone, olohuone+ruokasali ja tv-huone/takkahuone. Työhuonetta emme halua muuttaa makuuhuoneeksi, joten ei auta muu kun etsiä isompi asunto...

maalla luulisi olevan tilaa vaikka ulkona leikkiä?Asumme Helsingissä, 4 henkeä perheessä, 74 neliötä. Ei minkäänlaisia ongelmia. Meillä tähän kuuluu tollanen ulkovarasto, n. 2 neliön kokoinen. Sinne laitetaan ne vaatteet, mitkä eivät ole käytössä. Vaatehuoneessa aikuisten vaatteet, petivaatteet, matkalaukut, varasänky jne. Lasten vaatteilla on yksi vaatekaappi. Lasten lelut ovat heidän huoneissaan, vanhemmat nukkuvat olohuoneessa. Keittiössä on suuri pöytä, ihan hyvin sinne mahtui.Liikaa materiaa tullut haalittua, jos tilat eivät riitä!

Jos muutatte omakotitaloon, niin luuletko, että arvostelu loppuu? Me olemme kokeilleet kaikki asumismuodot ja aina ihmiset ovat löytäneet jotakin " huonoa" talostamme/osakkeestamme.

Kyllähän se isompi kelpaisi, mutta tästä alueelta nyt vain en tahtoisi pois millään. toivottavasti sopu sijaa antaa vielä jonkun vuoden ja saataisi ihan läheltä isompi.

Minä itse tarvitsen tilaa, siksi päädyin näinkin isoon asuntoon.Toisaalta, kaksiossa (2h+k+s, jota en käyttänyt ikinä) asuessamme asuinkustannukset kuukautta kohden olivat 595, nyt ne ovat nipin napin päälle 500, eli halvemmaksi tulee asua tässä asunnossa, jossa 10 neliötä enemmän tilaa.Nyt etsin isompaa asuntoa. Olen kihlautunut ja muuttanut yhteen kihlattuni kanssa, tai hän siis muutti meidän luoksemme. Kyllä me voimme asua tässä asunnossa, mutta tilantarve nostattaa taas päätään. Teinkin kompromissin, sillä olemme pienituloisia...joko 3h+k+s rivitalo, tai 4h+k+s kerrostalo, jotka ovat siis keskenään suht saman hintaisia.Kyllä tuo kerrostalo kutkuttaa juuri lisätilan vuoksi, mutta rivarissa olisi oma piha, joka sekin tuo periaatteessa lisätilaa.Maksimivuokra, jonka voimme maksaa on 700 euroa kuussa. Ei tuolla hinnalla saa 4h keskustasta, mutta syrjemmältä saa.Ei kannata olla kateellinen pienestä ja ahtaasta eteisestä tai keittiöstä. Mitä sen on väliä, jos asunnossa ITSE viihtyy.

Vierailija:

Lainaus:


Nyt on toinen lapsi tulossa ja isompaan pitäis muuttaa, mikäli molemmille lapsille pitää olla oma huone. Nykyinen huonejako on sellanen että meillä on 2 makuuhuonetta, yksi työhuone, olohuone+ruokasali ja tv-huone/takkahuone. Työhuonetta emme halua muuttaa makuuhuoneeksi, joten ei auta muu kun etsiä isompi asunto...
Mekään ei tältä alueelta haluta pois joten aiomme mahtua tähän kunnes löydämme sopivan,isomman asunnon lähimaastosta.

Ja kyllä me muuten ihan hyvin mahdummekin,mutta säilytystilaa kaipaisi enempi.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat