Vierailija

ei yöllä herännyt kertaakaan (yleensä kerran). tunti sitten nostin kainaloon syömään, ja söi kyllä muttei juuri availlut silmiään. nukahti uudestaan ja tuolla makaa sängyssä. onko siinä joku vialla?

Sivut

Kommentit (27)

En usko, että on mitään vikaa, meillä on ihan samanlainen vauva. Yleensä eka unipätkä on 6-7 tuntia, mutta muutaman kerran kuukaudessa vetää aina 8 tuntia putkeen ja jatkaa sitten unia. Toki joskus käy niinkin, että eka unipätkä on vain 3-4 tuntia, mutta ei usein.Vauva on nyt 3 kk ja painoa jotain päälle 6 kg. Pitkät unet alkoivat parin viikon iässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ap:n eka viesti kirjoitettu klo 8:30. Vauva nukahtanut klo 23, syönyt klo 7:30, se on 8,5 tuntia, ei 7,5! Liki yhdeksän tuntia siis ja alle viiskiloinen, puolitoistakuukautinen vauva.

iltatankkauksesta piti minunkin sanomani sen verran, että illalla viimeiset pari tuntia vauva on käytännössä koko ajan tissillä, tankkaa tosi reilusti yötä varten.ap

En minä kyllä siltikään osaisi huolestua. On meilläkin pari kertaa unet menneet yli 8 tunnin, varsinkin, jos illalla ennen nukahtamista on tankattu oikein kunnolla (=vauva tissillä pitkään). Ja silti nukkumista on vaan syötön jälkeen jatkettu. Jos oikein muistan, ensimmäiset yli 8 tunnin unet tuli joskus reilun kuukauden ikäisenä, mutta tosiaan yleensä ne kyllä jää alle 8 tuntiin.Tietysti, jos toi tilanne on ap:n vauvalle tosi poikkeuksellinen, niin sitten varmaan jotain voikin olla vialla ja on varmaan hyvä pirauttaa vaikka neuvolaan?t: 8

JA ihan normaaleja ovat. Tiedän itsekin tällaisen, nyt jo lähes aikuisen. Syntymänsä jälkeen yhtenä yönä heräsi syömään. Eikä saanut korviketta vaan oli rintalapsi.

Ja syöttövälin laskeminenhan tapahtuu niin, että laskeminen aloitetaan kun vauva aloittaa syötön seuraavan syötön alkamiseen, ei siis syötön lopetuksesta seuraavan alkamiseen.

siksi minun oli pakko kertoa tästä hypoglykemiasta.Pienellä vauvalla ei ole energiavarastoja joita voisi muuttaa sokereiksi ja siksi liian pitkä syöttöväli voi johtaa ikäviin seuraamuksiin.Äidinmaito on makeaa ja sillä nousee verensokeri nopsaan.Isommille lapsille voi laittaa suun sisäpuolelle siirappia tai hunajaa jos ei ole allerginen tai tehdä sokerilientä keittämällä vettä ja sokeria.

Eli vaan voi tulla. Siispä sitä painon kehitystä on syytä tarkkailla, ja jos siinä ilmenee ongelmia, niin silloin on syytä muuttaa ruokailutottumuksia.Mutta tuliko sen ekankaan lapsen kanssa koskaan niitä kasvuongelmia sitten kuitenkaan? Jos ei tullut, niin mikä se ongelma sitten oikein olikaan. Että sait nukkua hyvin.Itse oon joutunut lasteni kanssa valvomaan melkoisesti. Ja joskus huomaan, että niillä äideillä, jotka saavat nukkua hyvin, on liikaa energiaa tehdä ongelmia sellaisistakin asioista, jotka ovat aivan kunnossa.Näiden viestien valossa näyttää vahvasti siltä, että ap:llä on asiat liiankin hyvin, eikä hän nyt osaa nauttia siitä, sillä vauvaperheissähän " kuuluu" olla kaikenlaista hässäkkää ja pulmaa. Mutta ei niin tarvi olla. Kyllä saa mennä ihan hyvinkin!

syntymäpaino oli 3045, paino on hyvässä nousussa. lapsi on terve ja pontevan oloinen, jaksaa kannatella päätä ja katsella ympäristöä. hymyilee ja " juttelee" , ei vaikuta mitenkään veltolta, haluttomalta, sairaalta tms. nukkuu vain hyvin. tää ei ole eka yö kun nukkuu heräämättä, aiemmin on kuitenkin aamulla herännyt hetkeksi pöllöilemään ennen ekoja päikkäreitä. nyt taitaa nekin vetää suoraan putkeen :/esikoinen oli samaa sarjaa, nukkui ekan kokonaisen yönsä alle viikon ikäisenä, yöheräilyt alkoivat vasta 8kk iässä eivätkä jatkuneet kauaa. voiko mun lapset vaan olla tällaisia? onko siitä haittaa jos painon kanssa ei ole ongelmaa?

mietin sitä aamun haluttomuutta vauvalla.. hän on muutenkin hiukan huono imemään, ei osaa oikein tarttua tuttiinkaan ja rintaa mielellään nuolee ja lupsuttelee, ei ime ainakaan sillä lailla hurjana kuin esikoiseni aikoinaan imi, että itse näin tähtiä vauvan tarttuessa tissiin.mulla on ongelmana ns. suihkutissit ja se hämää vauvaa. ei tarvi vauvan paljon imeä, kun heruminen käynnistyy hipaisusta ja maito suihkuaa painella suuhun.saattaa olla että aamulla yli-analysoin ihan normaalia tilannetta, että se haluttomuus oli vain sitä tavallista lupsuttelua. ehkä vauva ei ollut kovin nälkäinen kun kuitenkin oli syönyt (halukkaasti vaikkakin puoliksi nukkuvana) silloin varhain.esikoisella ei ikinä ollut mitään ongelmia painon kanssa tai muutenkaan. oli täysimetyksellä 6kk ja hyvin meni käyrillä, ei ollut mitään notkahduksia edes.Musta tuntuu tosi oudolta, että joku ei tykkää siitä, että vauva nukkuu. Mun omat on heränneet kahden tunnin välein vuoden ikäisiksi. Sellainen on kuule niin helvettiä, että tuntuu ihan idiootilta, että joku toinen alkaa herättelemään vauvaa ihan huvikseen. Tietenkin jos vauva ei kasva ja tarvii sen vuoksi yölläkin maitoa, niin sitten eri juttu. Mutta varmuuden vuoksi en tuohon alkaisi. Olisit vaan kuules onnellinen, kun sulla on käynyt noin taivaallisen hyvä tuuri lastes kanssa.

tuntuu ihan hassulta alkaa toista herättelemään kesken unien.Vakiintunut unirytmi meillä on se, että vauva nukahtaa n. 22.30 ja herää ekalle yösyötölle n. klo 6. Syö 10 min, nukahtaa samantien uudestaan pariksi tunniksi. Jos eka unipätkä tuosta satunnaisesti on joskus venynyt pidemmäksi, niin sitten on. Että koomassa joo...Siitä tankkauksesta... meillä ne yöunet on myös aika lailla suorassa suhteessa siihen, miten illalla on syöty. Jos on viihdytty tissillä tuntikausia, niin sitten nukutaan pitkään. Eilen kelpasi vain toinen rinta ennen nukahtamista, ja eka unipätkä olikin sitten vain 5 tuntia. Mikään väkisin tankkaaminen ei kyllä onnistu.t: 8 taas

Meidän lapset on painaneet tuossa iässä puoli kiloa vähemmän, ja ihan normaalipainoisiin nekin on silti lukeutuneet. Ja ap sanoi itse, että painon kanssa ei ole ongelmia. Ja jos ensimmäinen lapsi oli samanlainen, niin miksi tämä toinenkin ei olisi. Ja vauva on tyytyväinen eikä mitenkään huonovointisen oloinen, sanoi ap.Joten missä se ongelma nyt oikein on. Täällä on nyt taas vaan itseoppineet lääkärit liikkeellä, joten sinuna ap kysyisin neuvolasta, jos asia huolettaa.Ja kyllä todellakin elämä on helpompaa, jos vauva nukkuu läpi yön. Se vuoden kestävä jatkuva herääminen verottaa äidin terveyttä ja jaksamista auttamattomasti. Miten joku voi edes väittää, ettei nukkuminen helpota elämää.

sai vielä yleisinfektion päälle ja oli teholla viikon. Sokereista kysyin tarvitseeko tarkkailla myöhemmin todettiin ettei tarvitse.Lapsella todettiin sitten hypoglykemia eli taipumus veren alhaiseen sokeriin paljon myöhemmin ja kävi niin ettei aamulla herännyt kunnolla, silmät oli lasittuneet ja oli vapisteleva ja veltto. Tuli kiire sairaalaan. Tämä tapahtui kaksi kertaa ja ensimmäisellä kerralla ei oikeaa diagnoosia osattu tehdä. Toisella kerralla tehtiin tarkat tutkimukset.Aivofilmissä oli muutos. Verikokeita tehtiin ja niistä näkee myös tietyillä kokeilla taaksepäin aikaa ja diagnoosi vahvistui. Otettiin aivofilmi uudelleen muutamia kertoja ja muutoksia ei enää havaittu.Tehtiin myös insuliinirasituskoe jossa lapsi meni melkein välittömästi tajuttomaksi. Toki kanyyli ja sokeritippa oli jo valmiina kuten tällaisessa tutkimuksessa kuuluu ollakin mutta mittari näytti Lo:ta ja sokeri siis niin alhaalla ettei saatu tulosta hoitaja yrittää ottaa uutta näytettä minä sanon että lapsihan on tajuton ja silloin vasta hän tajusi tilanteen vakavuuden soitti kelloa ja lauma porukkaa tuli paikalle, lääkäri avasi sokeritipan ja sanoi että tämä tutkimus lopetetaan tähän.Tuo kokemus oli pelottava, lääkäri nosti silmäluomea ja ei mitään reaktiota. Vähän ajan kuluttua lapsi tuli tajuihinsa.Keskustelussa lääkärin kanssa hän kertoi että tällä lapsella on syntymästään saakka ollut hypoglykemia tutkimuksin oli suljettu pois vakavat syyt kyseiseen sairauteen.Lapsi oli luonnostaan syönyt yöllä edelleen vaikka oli jo kaksi vuotta ja kun ei herännytkään syömään tuloksena oli tajunnan laskeminen ja tulos olisi ollut kohtalokas jos en olisi mennyt herättelemään häntä.Hoito-ohjeet oli vuosia sellaiset että ylimääräiset välipalat aamiaisen ja lounaan välillä sekä, iltapäivän välipalan ja päivällisen välillä, lisäksi illalla tankattiin juuri ennen nukkumaan menoa ja jogurttiin maizeina lisä. Yöllä herätettiin silloin kun infektio oli päällä ja niitä oli usein sillä lapsella oli korvakierre yms.Tällä hetkellä reipas ja hyvin pärjäävä koululainen jolla edelleen helposti tulee verensokerivajetta mutta pärjätään tämän vaivan kanssa erinomaisesti.Tulipas purkauduttua.Onneksemme lapselle ei jäänyt pysyviä vaurioita.

Ap. herätä se vauva aamulla niin kuin jo ajattelitkin ettei käy huonosti ja syönnin jälkeen jatkakoon uniaan. Jos sokerit on alhaalla ei vauva jaksa imeä ja meillä oli alkuun näin ja silloin oli teholla nenä-mahaletku josta ruokittiin. Myöhemmin oli ponteva rinnan imijä jolla oli nälkä parin tunnin välein maksimissaan syöttövälit oli neljä tuntia.

Miksi hyvin nukkuvaa vauvaa pitää automaattisesti epäillä jotenkin sairaaksi, vaikka mitään vikaa ei ole havaittu?Toki joillain lapsilla on tuo hypoglykemia, mutta ei pelkkä hyväunisuus automaattisesti tarkoita, että se olisi. Vaaditaan siihen kai sentään muutakin.Jotkut vauvat todellakin nukkuvat syntymästään asti yöt hyvin. Eihän se ole huono asia vaan hyvä!Mutta koska sinua ap, asia selvästi huolettaa, niin sinun on syytä siirtyä parempian asiantuntijoiden juttusille. Tämä palsta on vain huumoria ja ajanvietettä. Ei täältä kannata kysellä neuvoa vakavista asioista, ei varsinkaan mistään terveyteen liittyvästä.

söi tosiaan aika haluttomasti, varmaan syy siinä verensokerissa. lypsin pikkuisen maitoa kuppiin ja annoin hörppyyttämällä. pesin ja puin vauvan. siitä se piristyi ja söi toisen kerran jo halukkaammin. nyt köllii sylissä ja katselee ympärilleen.pitäisikö mun jatkossa herätä aamuyöllä syöttämään vauvaa?

Mä kyllä herättelisin. 6-7 tuntia ois maksimi minkä antaisin nukkua putkeen. Ihan vaan siksi, ettei ehtis verensokeri niin matalalle, ettei jaksakaan enää imeä yhtään.

että olisi helppo vauva kyseessä ja kiltti, kun antaa äidin nukkua. Oikeasti, ei tuon ikäisen ja painoisen voi antaa posottaa 9 tuntia putkeen! Kerran ei sitten herääkään, jossain koomassa sitten.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat