Vierailija

Kai te itsekkin harjaatte hiuksenne, pesette hampaanne ja kasvonne aamulla? Miksi on niin hankalaa harjata lapselta hiukset?Mielestäni aamulla on hyvä tapa herätä uuteen päivään, kun harjaa hiukset ja hampaat sekä pesee kasvonsa. Luulisi lapsellakin olevan mukavampaa kun tuntee itsenäsäsiistiksi hoitopäivän. Mutta kuitenkin niin moni tuo lapsen takkutukkana hoitoon. MIlloin et näiden hiukset edes harjaatte? Kerran viikossa lauantaisaunan jälkeen????

Sivut

Kommentit (32)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

naama itkusta punaisena sinne päiväkotiin menossa. Ja kun pitää vielä saada kaksi muutakin lasta aamulla valmiiksi niin joutuisivat lapset nousemaan kohtuuttoman aikaiseen ylös. Mieluummin annan siis nukkua sen puoli tuntia pidempään. Tytön tukan harjaan aina illalla ennen nukkumaan menoa ja jos vaan tyttö suostuu niin laitetaan letille yöksi niin ei mene niin kovasti takkuun ja on aamulla siistimpi. Pojilla pidämme siilitukkaa niin ei tarvitse harjailla aamuisin.

Vierailija:

Lainaus:
Eikö olisi tärkeämpää huomautella esim siitä, miten kaikki lapset eivät pese käsiään tarhaan tullessa tai vessakäynneillä.
Niin tai pohtia lasten pahoinpitelytapauksia. Tai Irakin tilannetta. Tai ilmastonmuutosta. Nih.mutta monesti on käynyt mielessä, mitä tarhan väki ja muut vanhemmat ajattelevatkaan meidän pojan tukasta. Se kun seisoo päälaelta pystyssä joka aamu. Pitäisi pestä ihan oikeasti aamuisin, jos meinaisi saada sen kuontalon nätisti ja se taas ei ole käytännöllistä eikä kovin terveellistäkään 3-vuotiaan ihoa ajatellen.Varmaan pitäisi kasvattaa sellainen moppi, niin painaisi pyrteen kohdankin alaspäin...

Vierailija:

Lainaus:


mitä se teille kuuluu onko jonkun tukka harjattu aamulla vai ei?


Ajattelin vain, että eikö lapsikin herää uuteen päivään paremmin, jos on hiukset harjattu ja kasvot pestynä. Jos kerran itsensä viittii aamulla herätellä, miksei lastaan???? Ja minusta nyt vain kuuluu käytöstapoihin, että aamulla siistitään kampaus yön jäljiltä.ja mitä nyt tulee sitten niihin lyhyihin hiuksiin, joita ei voi edes harjalla taltuttaa, niin en minä niistä puhunutkaan. Vaan yleensä siitä, että otettaisiin aamulla n. viisi minuuttia aikaaa siihenkin, että lapsikin heräisi uuteen päivään.AP

http: //images. google. com/ images?q=african%20hairstyles&hl=fi&rls=com. microsoft: fi: IE-SearchBox&rlz=1I7SUNA&ie=UTF-8&oe=UTF-8&um=1&sa=N&tab=wi

ne takut on niin kauheita, ettei niitä saa oikein siistiksi millään. On vaalea ja hyvin ohut tukka, joka tekee sellaisia pallerotakkuja takaraivoon yön aikana. Sen pystyy harjaamaan auki, mutta tukka jää sellaiseksi hapsupörröksi silti takaa. On yritetty hoitoaineita, käytän välillä tukkaan sellaista kampaajalta saatua selvittäjää jne. Silti tukka on aina vähemmän tai enemmän pörrössä takaa. Ainoa, mikä auttaisi on pesu, mutta minä en ala 2-vuotiaan tukkaa pesemään aamulla. Harjaan auki ja saa riittää. joskus laitetaan pampula.

Samaa mietin minäkin päiväkodissa työskennellessä. Osa lapsista näytti siltä että heidät on joka aamu tempaistu sängystä ja kiikutettu vaatteiden kautta hoitoon. Tukka pörröllä ja naama unirähmässä. Ja joku taapero tuotiin joka aamu läpimärässä vaipassa hoitoon, selvästi vain nostettu sängystä ja vedetty housut jalkaan. Sai sai samantien vaihtaa sitten kosteat housutkin kuiviin ennen aamupalaa.

Sanottakoon tähän että oli aikanaan meilläkin joskus aikanana sellaisia aamuja että minut vietiin hoitoon kiireellä kun en suostunut heräämään, mutta onko se joissain perheissä aina niin vaikeaa ehtiä mihinkään aamulla ettei edes harjaa ehdi käyttää ja kasvoja pestä? Hyvä sekin että tuoja harjaa sitten jättäessään lapsen.

kunhan on siisti jäädessään.

Vierailija:

Lainaus:


Jotenkin se aamu vain aina luiskahtaa sillä tavalla, ettei tukkaa ehditä harjata ennen hoitoon menoa. En ole koskaan ajatellut, että se voisi jotakuta häiritä!
Oikeasti tuntuu hassulta, ettei lapsen hiuksia harjata, ennen kotoa lähtöä. Kuuluu aamurutiineihin se. ei meilläkään siilipäiseltä esikoiselta hiuksia harjata, mutta hampaat kyllä. Ja laitetaan päivävaatteet päälle ja herätään kunnolla ENNEN hoitoon menoa. Kuopusken hiukset harjataan, kun ovat sen pitkät, että on harjattavaa. Harjaanhan minä itseltänikin hiukset, enkä mene takkutukkana työyhteisöni eteen.

Jotenkin se aamu vain aina luiskahtaa sillä tavalla, ettei tukkaa ehditä harjata ennen hoitoon menoa. En ole koskaan ajatellut, että se voisi jotakuta häiritä! Tarhaan olen ostanut harjan, että saa siellä sit harjata. Itse en lyhyttukkaisena ole käyttänyt harjaa/kampaa varmaan kymmeneen vuoteen, joten voi olla, että kun se omista rutiineista puuttuu, niin sitä ei osaa sit lapsellekaan aina tarjota.

Eikä tytön paksu polkkatukka juuri harjaamisella asetu edes. Kyllä myönnän välillä jättäväni yhden taistelun päivässä väliin silläkin uhalla, että arvon tarhantädit pitää lastani ehkä epäsiistinä. Niitä taisteluita kun syntyy vaatteistakin ihan tarpeeksi.Eikö olisi tärkeämpää huomautella esim siitä, miten kaikki lapset eivät pese käsiään tarhaan tullessa tai vessakäynneillä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat