Vierailija

Minkälaisia kokemuksia? Olemme harkinneet kääpiösiilin hankkimista. Olemme 4-henkinen perhe, jossa vanhemmat lievästi allergisia mm. kissoille ja koirille. Lasten iät 11 ja 4.

Kommentit (6)

Jos siilille on tarjolla oma huone, on allergiariski aika pieni, uskoisin.

Meillä siilien siirtäminen lasiovellisiin kerrostalokaappeihin riittää pitämään omat astma ja allergiaoireeni poissa.Varsinkin näin talvea kohta ainakin meidän siilut heräävät jo aikaisemmin, noin puoli 9, kun kesällä heräsivät vasta puoliltaöin (valoisampaa). Eli talvella aikasemminkin nukkumaan menevät lapset saavat enemmän iloa siileistä:)Meillä kaikki kolme lasta (4, 6 ja 8v) osaavat hienosti käsitellä siiliä, mutta tosissaan hoidon haastavuuden vuoksi on tärkeää että vastuu siilistä on kuitenkin aikuisella.Kannattaa vierailla siiliyhdistyksen sivuilla lukemassa tietoa. Foorumikin siellä on kysymyksiä varten.Vaikutatte vastuuntuntoisilta ja tiedonhaluisilta, se on erittäin hyvä piirre lemmikkiä harkitessa.

Siili kyllä antaa paljon, vaikka noin negatiivissävytteisesti hoidosta kerroinkin, haluan vain aina "varmistaa" että siiliä harkitsevat tietävät mihin ovat ryhtymässä:)

Meillä tuo pienempi lapsi ei niinkään ole innostunut siilistä, vaan minä ja vanhempi lapsi. Luulenkin että pienelle ei niinkään olisi siilistä seuraa. Oma huone meillä todennäköisesti olisi siilille järjestää. Harkitsemme vielä tarkoin ja yritämme saada järjestettyä "allergiatestikäynnin" jos vielä harkinnan jälkeen olemme siilistä innostuneita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mitä haluaisit tietää.

Tässä nyt muutamia asioita, mitä yleensä kerron kiinnostuneille:Siilit ovat erittäin vaativia lemmikkejä, jotka kannattaa ehdottomasti hankkia aina kasvattajalta.

Eläinkaupan siilit kärsivät usein monista perinnöllisistä sairauksista, jotka suomessa tiukalla "kasvattajakurilla" on saatu kitkettyä pois.Siilit ovat hyönteissyöjiä, joiden ruokaan menee paljon rahaa. Siili syö esim 15 sirkkaa ja 5-10 pikkumatoa päivässä, ja jos ne ostaa eläinkaupasta, tarkoittaa se vähintään noin 3e ruokakuluja päivässä, enemmänkin jos ostaa kalliista paikasta.Asuinpinta-alaa siiluraiset tarvitsevat vähintään 1.5m2, mutta mitä enemmän, sen parempi. Varautukaa myös rakentamaan siilille itse juoksupyörä, koska sopivan kokoisia ei myydä valmiina. Tuosta pinta-alasta ei voi tinkiä. Siilit juoksevat tosi paljon ja tarvitsevat ehdottomasti tilaa. Myös lämpötila asumuksessa tulee olla lämmin, noin +24 ettei siili ala horrostaa.Siilit ovat yöeläimiä, eivätkä siksi välttämättä sovellu lapsen lemmikiksi. Meillä on 3 lasta, mutta siilejä he eivät juuri näe, ovat siis äidin lemmikkejä;)

Päivällä herättely stressaa siiliä (joka on erakkoluonne) todella paljon.Siilit ovat hyvin sottaisia. Vain pieni osa siileistä oppii käymään hiekkalaatikolla, todella harvinainen on täysin sisäsiisti siili.Siilit muuten allergisoivat, vaikka monesti puhutaan että eivät. Eli ennenkuin harkitsette siiliä, käykää ihmeessä vaikka jonkun kasvattajan tai aluevastaavan luona "testauttamassa" mahdollinen siiliallergianne.Siinä niitä realiteettejä siilin orjien elämästä.Miksi sitten meillä on siilejä, vaikka niissä on noin paljon "huonoa"?

Siksi, että siili vie sydämen! Aivan ihania persoonallisia tuhisijoita, hassuja höpsöttelijöitä joiden puuhia jaksaa katsella aina ja aina vaan.

Minulle siilit ovat ehdottomasti kaiken tuon ötököiden kasvattelun ja sotkujen siivoilujen arvoisia:)Tosissaan siili on erakko, mutta oppii kyllä sietämään käsittelyä hyvinkin.

Siksi me siilistit puhumme olevamme siilin orjia, sillä me teemme paljon työtä että piikkipalleromme olisivat onnellisia, ja vastalahjaksi saamme... eh tuhisevan kahvinkeittimeltä kuulostavan piikkipallon joka toivoo että jättäisin sen rauhaan:DMitä muuta haluaisit tietää?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat