Vierailija

onko kellään kokemusta entero rokosta vauvalla? Meillä sairastui ensin 2 v ja nyt ollaan molemmat aikuiset ilmeisesti saatu tartunta. Pelkään 2kk vauvan puolesta, koska jos saa suuhun kipeitä rakkoja, niin eihän voi imeä. Onko kokemusta vastaavasta tilanteesta, että vauva olisi selvinnyt ilman tartuntaa. Onhan äidinmaidosta aika hyvä vastustuskyky yleensä.

Sivut

Kommentit (23)

Kyllähän ne sairaalassa varmasti otti näytteitä lapsesta että mikä virus tai mikä bakteeri lapsella on!Meillä oltiin aikanaan vauvan kanssa viikko sairaalassa rs- viruksen takia (siis yksi lenssu).

Viruksiin ei ole lääkettä, ei siis rokkoihinkaan.Vesirokko taitaa olla hengenvaarallinen viimesillään olevalle sikiölle tai vastasyntyneelle jos äiti ei ole sairastanut. Muuten äidin vastustuskyky auttaa.Mutta niinkun aina: pöpöt tarttuu. Ei imetys ole mikään takuu ettei sairastu..Enterossa tarttuu jo ennen oireita. Ja kipeänä on lapsi hoitokuntonen jos oireet ei ole pahat.Itse sain enteron toiselta lapselta. Molemmilla oli erilaisia oireita: minulla ei ollut lämpöä, lapsella kovaa kuumetta ja kurkkukipua, ei näppyjä suussa.

Molemmilla oli toisessa kädessä näppyjä ja kumpikin oksenteli, lapsi kerran ja minä pari päivää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meidän 1v5kk sairastui vastikää enteroon ja kummasti maito maistui, mutta kiinteät ei. Kai se maito menee mahaan niin kivuttomasti, että ei tee pienillekään kipeetä.Ja kyllä äidin vasta-aineita on maidossa jos ap on juuri sen saman taudin sairastanut. Onpa vielä vahvat ja elinvoimaiset!

Moi,Vähän kokemuksia tänne, kun näytti olevan enemmän isoja kysymysmerkkejä.Meillä sairastui ensin 2-vuotias. Ensin kuumetta pari päivää ja ajattelimme, että kyseessä on tavallinen flunssa, lääkitsimme panadol-supoilla lähinnä öisin. Sitten kolmantena päivänä tutti-addiktiltamme tippui tulppa suusta ja hän sanoi, että suu on pipi. Menimme lääkäriin ja siellä todettiin enterorokko. Hoidoksi saimme parempaa nestemäistä kuume/särkylääkettä, mitään muuta hoitoa ei ole, tauti menee ohi kun menee. Lääke oli muuten kiva, mutta tyttö ei sitä suostunut nielemään, joten käytimme suppoja lääkärikäynnin jälkeenkin. Tytön kohdalla suu ja kuumeilu lähti neljässä päivässä, viidennen kuumeettoman päivän hän oli vielä pois päiväkodista, mikä oli helppo järjestää, sillä isoveli 4v oli tässä vaiheessa saanut kuumeen...Poika on vieläkin kipeänä (kolmas päivä), mutta tauti on ollut melko lievä. Hänelle on maistunut tuo nestemäinen lääke veteen sekoitettuna ja sitä on pari kertaa annettu, kun kuume on ollut vähän kovempi ja laps'parka valittanut. Suussa on rakkuloita, mutta - joo tätä en maininnutkaan - kummallakaan ei ole ollut käsissä tai jaloissa mitään, vaikka se on yksi enterorokon oireista.Ts. melkoisen helposti tämä on mennyt. Juuri nyt minulla itselläni tuntuu kurkussa jännän karhealta, vähän niin kuin olisi kipeäksi tulossa... Pitää hankkia burana-varastot ja mustikkakeitot kaappiin jos kiinteämpien ruokien syömisestä tulee tuskaa.Yksi juttu vielä: tytölle tehtiin lääkärissä laboratoriokoe (tulos: negatiivinen). Eivät sanoneet suoraan, mutta tod näk seulovat vaarallisempaa EV-71-virusta, joten kaikki entero-caset kannattaa käyttää lääkärissä, vaikkei sieltä mitään ihmerohtoa tarjoillakaan.Nimim. Enter the entero

Pohjan perhepäivähoitajalla 2 lasta sairastunut. Eilen oli toinen saanut kielensä kipeäksi, toinen vähän aikaisemmin. Meidän lapsi on ollut räkätaudin takia pois keskiviikosta asti (ei kuumetta koko aikana), ajattelin huomenna viedä hoitoon. Kannattaisiko pitää kotona, vai onko tartunta jo tullut jos on tullakseen?!! Voi hitto mitä tässä nyt tekisi..

Meillä 10v pojalla alkoi ensin oksentelulla ja kovalla kuumeella. Poika nukkui koko päivän ja sitten alkoi nousta näppyjä. Ensin ihan vain pari käsiin ja sitten olikin koko päänahka täynnä verestäviä näppyjä ja sen jälkeen kädet ja jalat ja muuallakin jonkin verran. Muutaman päivän niitä kutisi kovasti, yksi yö valvottiin ja ei muuta kuin kouluun koska ei ollut kuumetta...oli terveydenhoitajan ohje. Nyt vielä parin kuukauden jälkeenkin pojalta lähtee kynnet yksitellen. Alle on toki kasvanut uusi ohut kynsi, mutta laastaria on kulunut kun ne kynnet repsottaa toiselta puolen irti ja loppuosa vielä täysin kiinni...ja tarttuu joka paikkaan ja sitten ottaa kipeetä. Niin ja tietysti se iho kuoriutui näppyjen ympäriltä suurina paloina pois. Pahin vaihe oli ne muutama ensimmäinen päivä, sen jälkeen näyttää pahalle mutta ei tunnu enää juuri miltään.

Lainaus:

onko kellään kokemusta entero rokosta vauvalla? Meillä sairastui ensin 2 v ja nyt ollaan molemmat aikuiset ilmeisesti saatu tartunta. Pelkään 2kk vauvan puolesta, koska jos saa suuhun kipeitä rakkoja, niin eihän voi imeä. Onko kokemusta vastaavasta tilanteesta, että vauva olisi selvinnyt ilman tartuntaa. Onhan äidinmaidosta aika hyvä vastustuskyky yleensä.
Lainasin tuota viestiäsi.Meillä tänään luultavasti iski tuo rokko 2 vuotiaaseen.Informaatiota on tullut suunnasta ja toisesta,että enteroa se varmaan on,mutta soitan huomenna lääkärille ja koitan saada varmistuksen...Mutta luulin,että se on vain alle kouluikäisten tauti,kun semmosen käsityksen sain,kun netistä sitä luin.Helposti ja nopeasti se tuntuu tarttuvan.:(...vanhemmalla tytölläni nyt 8v ei ole ollut vielä mitään rokkoa ja epäilen,että tulee se vielä häneenkin vaikka ei ole alle kouluikäinen,mutta juttuihinne tällä sivulla vedoten niin ei todellakaan ole mahottomuus hänen sitä saada,jos se kuitenkin voi vielä tarttua myös aikuiseenkin.Eli itse olen sitten kanssa vaarassa sairastua.Itämisaikahan on vain 3-5vrk netin mukaan.Reissuun pitäisi lähteä,mutta saas nähdä kuinka tässä käy. :/

eli kun ihmisillä todella ei ole rokosta kovasti kokemusta..

Meillä tosiaan 2v sairastui ensin, alkoi illalla oksentelulla ja yöksi nousi kuume 38,5. Seuraavana päivänä nousi näppylät nopeaan, kädet, jalat täynnä, suuhun tuli ja naamaan, niitä oli jopa persvaossa. Ja voitte kuvitella kuinka kipeitä ne on kun vaippa hautoo. Me laitettiin poikaan talkkia joka puolelle iltaisin suihkun jälkeen, se helpotti vähän kutinaa.

Ja jos joku väittää ettei ne rakot kutia, niin valehtelee,

Kun poika parani sairastuttii miehen kanssa molemmat. Mulla alkoi hirveällä kurkkukivulla, ei voinu syödä mitää. Nousi kuume 39,5 ja seuraavana päivänä alkoi tulla rakkoja. Käsiin, naamaan, jalkapohjiin ja takapuoleen!!

Ja jos jollain on ollut herpes huulessa voi kuvitella miltä se tuntuu. Ihan kuin olisi herpesrakkoja joka puolella! Kutiaa, kirvelee ja sattuu yhtä aikaa, ja raapia ei voi. Siis kamalaa. Ja ne mitkä tulee varpaisiin ja jalkapohjiin.. Siis kävely ja seisominen on täyttä tuskaa, tuntuu kuin olisi jalat tulessa. Kamalin vaihe kestää muutaman päivän, sit helpottaa. Mutta kaikki rakot ei muodostu edes vesikelloiksi asti, mulla ainakin käsissä paljon sellaisia mitkä jäi tavallaan nahan sisään ja nyt vielä 2 vk päästä lähtee nahka niistä kohdista.

Onneksi vauva tosiaan sai äidinmaidosta vasta-aineet eikä tosiaan sairastunut tautiin.

Sellasta. Hirvee tauti. Enkä ymmärrä mistä meidän poika alunperin sen sai, kun kellään lähipiirissä ei tautia ole ollut eikä poika ole hoidossa..

mutta tuo on ihan höpöhöpö puhetta, että vauva saa vasta-aineita äidinmaidosta enterorokkoa vastaan!

Ne on ne vauvan raskausaikana saadut suoja-aineet, jotka häntä suojaavat. Ne riittävät suunnilleen sinne 6 kuukauden ikään. Sen jälkeen vauva alkaa itse muodostamaan vasta-aineita.Äidinmaidosta saa vasta-aineita (tartuntataudeista) ainoastaan suolistosairauksiin, eli oksutautuihin.Meidän lastenlääkäri tästä minua aina valistaa, kun käydään ties mistä syistä hänen vastaanotollaan. Meillä on vauva ja pari leikki-ikäistä.Kamalalta kyllä kuulostaa tuo enterorokko!! Koittakaa kestää!

Meidän 2v joka siis sairastui enteroon jo lokakuun alussa kärsii vieläkin siitä, häneltä lähtee sormista kaikki kynnet irti, kun oli niitä vesikelloja siellä kynnen alla, nyt on siis uusi kynsi kasvanut alle ja vanhat lähtee pois. Siis aivan järkyttävä tauti. Ei tollaista soisi kenenkään kärsivän. Iteltä multa lähti nahat sormista ja jalkapohjista.

niin voi se mennä helpostikin. Meillä 14-kuinen sairasti enteron. Alkoi kuumeella ja seuraavana päivänä suun ympärillä ja käsissä näppyjä. meillä näppyihin meni joku bakteeri ja siksi käytiin lääkärillä ja saatiin antibioottikuuri ja -rasva.Mutta lapsi oli tosi pirteä eikä ihmeemmin kipeäkään, vaikka lääkärin mukaan suussakin oli rakkoja. Kädet oli varmasti arat, kun olivat tosi äreätm mutta leikit jatkuivat ihan normaalisti.Ja perheessä muille ei tullut tartuntaa (isommat lapset 4 ja 6)

(Ja muukin perhe, mutta hän nuorimpana.)Oli itkuinen ja kuumeinen ensin ja pari päivää hieman huonompaa syömistä, mutta maito meni pullosta. Sitten tuli näpyt, jotka eivät kovin paljon näyttäneet vaivaavan,Kaverin vauva sairasti rokon 1 kk ikäisenä, oli rokkoja suussakin, mutta ei vaikuttanut juomiseen. Meni normaalisti sekä rinnasta että pullosta.

Valitettavasti Entero-virukselle ei tule vastustuskykyiseksi.

On muuten ikävä tauti; itsellä päällä paraikaa.

Ensin kurkkukipu, sitten raju 40 -asteinen kuume pari päivää ja sitten kädet, jalkapohjat ja suu täynnä kipeitä ja kosketusarkoja rakkoja. Mm. syöminen, juominen ja nieleminen melko kivuliasta

Lainaus:

Valitettavasti Entero-virukselle ei tule vastustuskykyiseksi.

On muuten ikävä tauti; itsellä päällä paraikaa.

Ensin kurkkukipu, sitten raju 40 -asteinen kuume pari päivää ja sitten kädet, jalkapohjat ja suu täynnä kipeitä ja kosketusarkoja rakkoja. Mm. syöminen, juominen ja nieleminen melko kivuliasta

Taitaa olla niin uusi juttu koko Entero-rokko Suomessa, että kokemukset ovat harvassa. Karmee tauti kuulema, tulipa aikuiselle tai lapselle!

Vauva on 6kk vanha. Yhtenä iltana nousi kuume ja sitä seuraavana yönä ja päivänä en saanut vauvaa syömään käytännössä mitään. Kuumetta ei enää ollut, mutta pakko oli viedä vauva päivystykseen, kun ei mennyt maitoa tai kiinteitä alas juuri yhtään. Jouduttiin/päästiin sitten osastolle, jossa vauva oli nenämahaletkussa pari päivää. Hänellä oli rakkuloita suussa ja kurkussa, eikä sen vuoksi suostunut syömään mitään. Osastolle mennessä oli myös koko kroppa täynnä pieniä punaisia täpliä. Meillä ne ei olleet mitään rakkuloita, vaan näyttivät hikinäpyiltä. Näpyt hävisivät parissa päivässä samoin kuin kurkkukipu, koska ruokaa alkoi taas mennä hiljalleen paremmin.Isoveli oli kuumeessa yhden päivän vain kaksi päivää ennen kuin vauva sairastui, mutta hänellä en huomannut mitään iho-oireita. Mutta oli tosi jännä, kun hälläkään ei ollut yskää tai nuhaa kuten kuumeessa nyt yleensä. En tiedä oliko hänellä sitten enteroa, vai sattuiko vaan joku yksittäinen kuumepiikki samoihin aikoihin kuin vauvan entero.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat