Vierailija

Tässä pähkäilen, että olisiko järkevää maksaa mahdollisimman nopeasti vai jättää enemmän käyttörahaa ja maksaa pienemmissä kuukausierissä.

Sivut

Kommentit (126)

maksaa autolaina ehdottomasti nopeammassa tahdissa pois, kuin auton arvo tulee alenemaan. Kurjaa se olisi maksaa hitaasti lainaa ja siinä vaiheessa, kun auton arvo on jo pohjamudissa, niin lainaa olisi vieläkin jäljellä.Me maksamme autolainaa 400 euroa kuussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kaikki menee vuokra firman piikkiin ja huoltojen ajaksi saa vähintään vastaavan auton käyttöönsä. Rahallisestikaan ei ole kova pala, koska auton arvo tippuu niin nopeasti että ostohinnastakin suurin osa menee kankkulan kaivoon jo parissa vuodessa. Paljon järkevämpää on vuokrata auto kuin asunto, mutta jostain syystä ihmiset ei sitä tahdo uskoa.

saa ostettua edes kerrostaloasuntoa tuolla hinnalla, joka meillä meni autoon. Asunnon hinnat on kymmenkertaisia tai siitä ylöspäin... Me haluttiin turvallinen / hyvä auto, jota ei tarvitse olla koko ajan huoltamassa, koska meillä tulee miehen työn takia paljon ajoa.t:31

Pitää saada se joko työpaikan tai oman firman kautta eli harvojen huvia.Joku tuossa väitti, ettei muka ole lasten vika, että ihmiset vaihtavat uusiiin autoihin.

Kyllä meillä ainakin on 5kk vauvamme " vika" että meiltä lähti kaksilitrainen, kaksiovinen vauhtiauto, ja tilalle tuli järkevämpi farmari. Ei muuten oltais ikinä vaihdettu farmariin, mutta pakko oli. Ei oikein ole kaksiovinen maailman kätevin auto vauvan kanssa, eikä vaunutkaan ois mahtunut.

Vierailija:

Lainaus:


niin yllättävä, että auto on ostettava kokonaan lainarahalla. Meillä ei todellakaan ollut suunnitelmissa hankkia autoa moneen vuoteen, mutta kun tulin yllättäin raskaaksi ja meitä siunattiin kaksosilla, oli auto oikeasti aikamoinen elinehto sen rumban pyörittämiseksi...
20000 ¿ euriborin 5 vuodeksi, kuin ostaa käteisellä? Mitä ovat nämä verotussyyt?Vierailija:

Lainaus:


Jo ihan verotussyistä kannattaa ottaa lainaa. Vaikka tienaisia miljoona euroa vuodessa, kannattaa sittenkin ottaa lainaa ja ostaa vaikka 3 miljoonan kämppä, kuin että ostaisi 500 000 euron kämpän käteisellä.
Tämä on meidän ensimmäinen OIKEA auto, vaikka ollaan jo lähes nelikymppisiä. Ollaan jo totaalisesti kyllästytty noihin max. 2000 euron ruosteläjiin, joilla ei mihinkään pitkille automatkoille edes uskalla lähteä, joten pakko nyt vähän satsata rahallisestikin kunnon liikkumavälineeseen.Asuntolainaa meillä ei enää ole, joten siinäkin mielessä taitaa olla järkevintä maksaa tuo laina kohtuullisen nopeasti pois.

Vierailija:

Lainaus:


Mietin myös että kannattaako mun ostaa n. 20 000 e maksavan uudehkon auton jossa vielä takuut jäljellä, vai ostankon jonkun edullisemman, jonka saan kerralla maksettua.Karvaan kokemuksen jälkeen, täytyy sanoa, että kyllästyin siihen että sitä vanhaa autoa sai rempata jatkuvasti. Eli koskaan ei tiennyt milloin mikäkin osa oli rikki. Ja kuukaudessa siihen meni samalla lailla keskimäärin se n. 300 euroa, jota nyt maksan uudehkosta autostani kuukaudessa. Ja 5-7 vuoden päästä tämä mun uudehko auto on vielä jotain arvoa (tiedän, ei enää niin paljon mutta silti) kun taas sillä vanhalla autolla ei ole enää muuta kun romutusarvoa. Ja koko ajan olen silti pistänyt rahaa molempiin.Lisäksi se että vanha auto saattaa jättää tielle. Eli ei kiinosta jäädä keskellä yöllä talvella 30 asteen pakkaseen jonnekin tien poskeen.


Nyt ollaan maksettu 3 vuotta ja TYMPII. Auto ostettiin uutena, eli on jo sen 3 v vanha, (uudempaa ja) isompaa tekisi mieli mutta kun taas pitäisi ottaa hirmu laina että sen saisi. Keksisin kyllä muutakin käyttöä sille neljälle sadalle!

Kolmas lapsi tulossa ja haluamme kuljettaa lapsemme turvallisesti. 5000 eurolla ei saa sellaista autoa, jossa on kolmet kolmipistevyöt takana. Keskellä voisi toki laittaa lantiovyöhön selkä menosuuntaan -istuimen, mutta silloin istuinta pitäisi jatkuvasti säätää (vaarallista, parempi asentaa istuin kerran kunnolla), eikä 190 cm mieheni saisi siltikään hyvää ajoasentoa. Nyt on uudehko, iso ja tärmäystesteissä turvalliseksi luokiteltu auto alla. Ja lapset mahtuvat kaikki istuimiinsa niin kuin kuuluu.Maksuaikaa lainalle on viisi vuotta, isompia eriä emme halunneet ottaa, koska olen vielä kotiäitinä muutaman vuoden.

Jos joku ajaa 2000 euron autolla, niin sillä luultavasti ei ole varaa kalliimpaan. Tottakai jokainen nyt ostaa juuri niin kalliin auton johon on varaa!

Esimerkiksi Citroenilla tai Renaultilla ei juuri kukaan aja paljon 200 000 km enemmän, koska vikoja ja ruostetta alkaa olla jo niin paljon. Laatumerkillä (esimerkiksi Volvo, Saab, Audi, Mercedes Benz, BMW) voi ajaa helposti yli 300 000 km. Säästöä siinäkin tulee kun ei tarvitse olla heti autoa vaihtamassa. Lisäksi 200 000 ajetusta Volvosta saa varmasti enemmän vaihdossa kuin saman verran ajetusta ranskalaisesta.

Sehän on vain yksi kolarityyppi tarkoin määritellyissä olosuhteissa, sen sijaan järkevämpää katsoa todellisisista kolareista tehtyjä tutkimuksia. Esimerkiksi 1990-luvun Nissan Primerakin on todella turvallinen auto, tarjoaa kokoluokassaan 30% enemmän turvallisuutta kuin keskivertoauto. Esim. Volkswagen Passatin uudemmat mallit (jotka saaneet 5 tähteä EuroNCAP:ssa) ovat pärjänneet tosielämän kolareissa huonommin kuin vanhat Primerat.Ei köyhän kannata ostaa edes mitään 15 000-20 000 euron autoa, Saabeista puhumattakaan jonka lasken kyllä ökyautoksi.Tuttavapiirissäni kaikki ajavat enemmän tai vähemmän käytetyillä (5-20 vuotta vanhoja) ja kenelläkään ei ole hirveät korjauslaskut vaan hyvintoimiva luotettava auto.Vierailija:

Lainaus:


Ja kiitos ajettu lähemmäs 100 000 kuin 200 000 km, ettei ihan heti ole isompia remontteja edessä. Ja riittävästi tilaa myös pitkille aikuisille kolmen lapsen (istuimineen) lisäksi.Köyhän ei kannata ostaa halpaa, se on totuus. Ökyautoa ei tarvitse ostaa, mutta laadukas kyllä (meillä Saab 9-5).t. 60
Jos ostat Citroen Xsara Picasson uutena ja myyt sen kun sillä on ajettu 50 000, et saa kuin puolet uuden arvosta. Jonkun laadukkaamman merkin arvo ei ole tippunut läheskään niin paljon.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat