Vierailija

pari päivää sitten. Joku kotiäitifanaatikko taas asialla. Hän oli sitä mieltä, että uraäideiltä pitäisi ottaa päivähoito-oikeus kokonaan pois. Siis onko itsekkyydellä mitään rajaa? Uraäitejä, jotka kustantavat kotiäitien kotona oloa, rokotettais näin? Voi tsiisus, mikä älynväläys.

Kommentit (8)

joiden perheen tulot ovat yli 6000 euroa kuussa. Kirjoittajan mielestä heillä on varaa hoidattaa lapsensa yksityisesti. Hän oli myös sitä mieltä, että alle kolmivuotiaita ei saisi viedä hoitoon.

rahan tulevan omaan kotona oloon tyhjästä. Kyllä sen on täälläkin nähnyt moneen kertaan, mitkä todelliset motiivit kotona olemiseen ovat. Ei tarvitse mennä töihin.Äiti, joka todellisuudessa ajattelee lastensa hyvinvointia, ei kaiva kuoppaa kotiäitien jalkojen alta vaan on tyytyväinen ja hiljaa. Se kertoo myös siitä, että on sinut omien valintojensa kanssa ja oikeasta syystä kotona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uraäideiltä päivähoito-oikeus pois ja kotiäidit hoitaa kotona lastaan? Mihin sitä enää sitten päivähoitajia tarvittaisikaan.Enkä ole koskaan ymmärtänyt tätä toisia äitejä vastaan hyökkäämistä. Entäs isien vastuu lapsistaan?

Samaa puhisin minäkin. Niin kauan kuin verotus on mitä on, päivähoidon on parempi olla tuettu kaikille. Käsittääkseni kirjoittajan pointti oloi juuri se, että hyvätuloiset voisivat maksaa sen 1000 euroa kuussa itse.Meidän tulot on aika tasan tuon 6000/kk, käteen jää jotain alle 4000. Siitä kun maksaisi 2000/kk päivähoidosta, niin kylläpä naurattaisi. Tiedän kyllä, että vajaalla kahdella tonnilla on monenkin perheen tultava toimeen, mutta kai se pitkä (ja köyhyydessä eletty) koulutus ja vaativa työ saa jotenkin palkassa näkyä?Asuimme muuten muutaman vuoden Britanniassa, jossa verotus on sen verran kevyempää ja palkat korkeammat, että maksoimme ihan mielellämme reilun 1000 euroa yhden lapsen päivähoidosta.

Suurin osa äideistä (ei iseistä) käyttää hoitovapaaoikeutta. Erittäin moni on siis ollut sekä kotiäitinä että tehnyt työtä ja hoitanut lapsiaan. Todellisessa elämässä puhtaasti ' uraäitejä' ja ' kotiäitejä' on vähemmän.Iseistä ei koskaan mainita mitään, äidit itse pitävät yllä epätasa-arvoa vanhempien välillä ja sitten marisevat kun miehet eivät tee mitään. Tuloerot eivät asettelua selitä kuin osittain, asenteet ovat kaiken taustalla. Naisilla ne ovat vielä vahvemmat kuin miehillä, mutta miehiä on helpompi syyllistää.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat