Vierailija

Teen tutkimusta lasten vanhempien osallistumisesta lapsen leikkeihin (ulko- ja sisäleikit).

Leikkiikö vanhempi ja kuinka aktiivisesti lapsen kanssa? Miksi leikkii tai ei? Minkälaisia asenteita isillä ja äideillä on, jos pitäisi esimerkiksi kontata lapsen kanssa lattialla tai tehdä hiekkakakkuja rannalla? Entä jos on muita ihmisiä lähistöllä, voisitteko esimerkiksi tehdä kuperkeikkoja mikäli muuten olisitte kykeneviä? Olisi mielenkiintoista kuulla erilaisia mielipiteitä suhtautumisesta leikkimiseen. Kerro vapaasti mitä mieleen tulee.

Sivut

Kommentit (25)

Jo kysymyksen otsikko vääristää tutkimustulosta. Tämän ketjun avaavat todennäköisemmin joko äidit, jotka kokevat vahvasti, että leikki on lapsen työtä eikä kuulu vanhemmille tai äidit, jotka leikkivät päivät pitkät lastensa kanssa. Keskivertoporukka ei ehkä edes avaa tätä ketjua.

Leikkminen on kivaa. Tosin joskus autoleikit kyllästyttävät.Isomman lapseni kanssa (poika) leikin siis

- autoilla

- rakennellaan legoilla ja palikoilla kaikenlaista

- tehdään palapelejä

- piirrellään, maalaillaan, askarrellaan

- hassutellaan lattialla, painitaan, jumpataan yms.

- ulkona leikit rajoittuu keinussa vauhdin antamiseen, pallon potkimiseen/heittelyyn ja joskus harvoin jaksan hiekkalaatikolla tehdä jotain hänen kanssaan (kyykyssä on tylsää olla pitkän aikaa enkä viitsi hiekalla istua)Nuoremman lapsen kanssa (tyttö) leikit ovat vielä aika vähäisiä, lähinnä piiloleikkejä tai palikkatornin kasailua. Nyt on selvästi nukkeleikit alkaneet kiinnostaa.Kirjoja luemme myös paljon.Hassuttelu muiden ihmisten nähden on ihan ok.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Teen tutkimusta lasten vanhempien osallistumisesta lapsen leikkeihin (ulko- ja sisäleikit).Leikkiikö vanhempi ja kuinka aktiivisesti lapsen kanssa? Leikin joka päivä ainakin vähän aikaa lasten kanssa. Lapset tarvitsevat mielestäni myös omatoimista leikkiä, mutta yritän silti leikkiä, varsinkin kehittäviä leikkejä, lasten kanssa.Miksi leikkii tai ei? Vastasin jo edelläMinkälaisia asenteita isillä ja äideillä on, jos pitäisi esimerkiksi kontata lapsen kanssa lattialla tai tehdä hiekkakakkuja rannalla? En ihan ymmärrä kysymystä, mutta itse konttaan mielelläni, samoin mieheni, mutta ei joka päivä.Entä jos on muita ihmisiä lähistöllä, voisitteko esimerkiksi tehdä kuperkeikkoja mikäli muuten olisitte kykeneviä? Voisin tehdä ja teenkin esimerkiksi perhejumpassaOlisi mielenkiintoista kuulla erilaisia mielipiteitä suhtautumisesta leikkimiseen. Kerro vapaasti mitä mieleen tulee.

Leikin kautta oppii uusia asioita. Jos lapsi saa leikkiä yhdessä aikuisen kanssa, hän tuntee itsensä ja toimintansa arvostetuksi.

Ihan oikeaa tutkimusta teen. Kasvatustieteitä. Tämä on kokeiluluonteinen tapa saada aineistoa. Kyllä olisi sähköpostikin käytettävissä, mutta ensisijaisesti haluaisin tätä kautta.

lasten kanssa kyllä askartelen, luen kirjoja, ulkoilen, leivon, harrastan musiikkia jne., mutta en koskaan leiki. Minusta leikki on lapsen työtä, ei aikuisen. Osallistun kyllä, jos minut pyydetään vaikka "Maija-nuken synttäreille", tai ideoin jotakin, jos lapsi pyytää apua, mutta lapsen kaverina en koskaan leiki. Eivät kyllä pyydäkään, ovat kovia leikkimään yksin, yhdessä sisarusten kanssa ja kavereiden kanssa.

"kannattaa varoa noita nro 13:sta kaltaisia viistastelijoita, joiden pitää päästä pätemään..."Aivan. Aina joku tuollainen mahtuu sekaan, mutta onneksi ei tule taivaita pitkin kotiin : D

Lainaus:

Minkälaisia asenteita isillä ja äideillä on, jos pitäisi esimerkiksi kontata lapsen kanssa lattialla tai tehdä hiekkakakkuja rannalla?
lue nyt edes yksi metodiopas ennen kuin aloitat tekemään väikkäriäsi...

Ihan hyviä vastauksia on tullut tähän mennessä. Vastaajan henkilötietoja ei tarvita ja totuus on suhteellista. Voi toisenlaisellakin tavalla saada totuudenvastaisia vastauksia. Jätä tulosten arviointi minun huolekseni.

Leikkiikö vanhempi ja kuinka aktiivisesti lapsen kanssa? Molemmat joka päivä.Miksi leikkii tai ei? Lapsella ei ole sisaruksia tai muuta leikkiseuraa iltaisin, ja mielestäni leikki on lapselle todella tärkeää kehityksen kannalta. Vaihtoehtona olisi varmaan leffojen katselu, koska lapsi on tosi huono leikkimään yksin. Välillä autoleikit kyllästyttävät, mutta lapsi saa kyllä useimmiten valita mitä leikitään.Minkälaisia asenteita isillä ja äideillä on, jos pitäisi esimerkiksi kontata lapsen kanssa lattialla tai tehdä hiekkakakkuja rannalla? Tämäkin on päivittäistä.Entä jos on muita ihmisiä lähistöllä, voisitteko esimerkiksi tehdä kuperkeikkoja mikäli muuten olisitte kykeneviä? Kyllä, ei mitään ongelmia. Esim. lapsen päiväkodin kevättempauksessa kävelin hänen kanssaan puujaloilla jne.

no mutta kun mä satun olemaan yksi noista asiallisesti vastanneista...Tosin vastasin siten kun haluaisin tilanteen olevan meidän perheessämme. Ikävä kyllä vastaukseni ei ole kuin osittainen aavistus totuudesta... Että silleen "hyviä vastauksia"...

Leikki on lasten työtä, johon osallistun kyllä aktiivisesti sivullisena. Eli ostan lapsen kaupasta ja syön keitoksia ja keksin, miten leikki menisi eteenpäin, mutta en varsinaisesti itse leiki.Sen sijaan laulamme, askartelemme, luemme yhdessä todella paljon. Lisäksi tehdään lasten kanssa kotitöitä, leivotaan, pyöräillään jne...

Sitä varten on lapset tehty pienellä ikäerolla, että leikkivät keskenään. Mies joskus leikkii, mutta mä etupäässä "vahdin" sekä ulkona että sisällä. Lapset 3v .ja 1,5v.

keskivertoporukkaa...? Leikin lähes joka päivä vähän. Legoilla, palapeleillä jne. Mutta en kyllä ihmeemmin pidä siitä ;) Lisäksi luen, jahtaan lasta, kutittelen jne., onhan sekin leikkimistä.. Mutta viihdekeskus en ole!

Jos enemmän, joskus vähemmän, riippuu aika lailla siitä mitä muuta on ohjelmassa ja miten lapsi pyytää. Jos on aikaa ja energiaa, niin minusta on kyllä ihan kivakin leikkiä! Lisäksi muistan itse miten kivaa lapsena oli kun vanhemmatkin välillä leikki, tosin olin ainoa lapsi (samoin meillä on vaan yksi lapsi) joten ehkä se selittää osin asiaa.Meillä myös isä leikkii, isin kanssa leikkiminen on fyysisempää, minä leikin yleensä rauhallisemmin. Muiden ihmisten läsnäollessa leikkiminen ei ole periaatteessa ongelma, mutta jos meillä on vieraita niin sitten osallistuminen on sellaistaistun ja otan lapsen leikkiruokia vastaan ja autan nukkien pukemisessa yms. vähemmän osallistuvaa. Kylässä olevat vieraat on myös ottaneet samalla tavalla osaa lapsen leikkiin (pyytämättä :) ). Kaveriperheen kanssa mökkeillessä on tullut katsottua että heillä näytti menevän aika lailla samalla tavalla (heillä 2 lasta, toinen 3,5 v ja toinen 6 kk), on sitä porukalla ryömitty erilaisssa tunneleissa jne :DJos taustatietoja haluat, niin me ollaan molemmat 30 v ja koulutus ylempi korkeakoulututkinto.Lainaus:

Teen tutkimusta lasten vanhempien osallistumisesta lapsen leikkeihin (ulko- ja sisäleikit).

Leikkiikö vanhempi ja kuinka aktiivisesti lapsen kanssa? Miksi leikkii tai ei? Minkälaisia asenteita isillä ja äideillä on, jos pitäisi esimerkiksi kontata lapsen kanssa lattialla tai tehdä hiekkakakkuja rannalla? Entä jos on muita ihmisiä lähistöllä, voisitteko esimerkiksi tehdä kuperkeikkoja mikäli muuten olisitte kykeneviä? Olisi mielenkiintoista kuulla erilaisia mielipiteitä suhtautumisesta leikkimiseen. Kerro vapaasti mitä mieleen tulee.

Joskus kyllä ajelen autoilla ja rakennan legoilla, sekä teen hiekkakakkuja. En kuitenkaan välttämättä joka päivä. En rehellisesti sanottuna pidä siitä.

Touhuan lapsen kanssa kotihommia yhdessä ja luen ja piirrän. Talvileikeistä, esim. mäenlaskusta, kyllä pidän ja silloin leikinkin varmaan enemmän.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat