Vierailija

Kolmivuotias pikkupoika hukkui rantalaiturin viereen maanantaina aamupäivällä Sysmässä Majutveden rannalla.Pääkaupunkiseudulta kotoisin ollut poika oli joutunut veteen äidin huomaamatta.Äiti etsi poikaa ja hälytti poliisin mukaan apua heti huomattuaan pojan kadonneen. Poika löytyi pelastuslaitoksen sukelluksissa vajaan tunnin kuluttua hukkuneena. Samea vesi vaikeutti pelastajien toimintaa.ILTALEHTI

Sivut

Kommentit (114)

Tuo tieto ei vielä riitä tuollaiseen syyttelyyn. Tietääkö kukaan teistä millainen paikka on missä tapahtunut?

Ei tietenkään voi 3-v hengailla missä vaan ilman vanhemman valvontaa. Sanoinko jossain niin. Mutta et sinäkään tiedä miten lähellä vanhempi on ollut, mutta ei vaan ole ehtinyt tehdä mitään, tai on mennyt paniikkiin, eikä ole heti osannut tehdä mitään. Et tiedä mitä on tapahtunut, vain että 3-v lapsi hukkunut.Vierailija:

Lainaus:

50 no tiedetään: 3-vuotias on hukkunut laiturin viereen.

Mikä sulla mättää? Sunko mielestä 3-vuotias on jo niin iso, että voi hengailla missä vaan ilman vanhemman valvontaa?
on menettänyt oman lapsensa. Toivottavasti äiti ei ikinä käy täälä lukemassa näiden ilkeämielisten ihmisten mielipiteitä ja syyttelyjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

omaa tyhmyyttäsi sä kuulutat kun koitat etsiä oikeutusta tapahtuneelle. Lapsi kuoli koska häntä ei vahdittu.

Todella surku käy kuollutta lasta koska hänen oma äitinsä joka on vastuussa lapsesta ei voinut häntä vahtia. Mikäköhän meni tällä kertaa edelle, puhelu, tupakka....

kun lapsi katosi. Vaikea on isää syyllistää jos ei mainittu oliko edes paikalla.Mummolan mökkirantaan se lapsi oli hukkunut.Emme tiedä kuka oli sillä hetkellä hoitovastuussa mutta helppoa sitä äitiä on osoitella koska olivat vierailulla siellä mökillä.Selvääkin selvempää on ettei lasta ole vahdittu riittävän huolellisesti kun näin pääsi käymään. Uskon että itsesyytökset on kovat sillä äidillä ja ihan ymmärrettävää.

Kuka arvostaa lastaan niin vähän, että jopa rannalla kääntää katseensa pois uimataidottomasta lapsesta??

Kyllä tuolla ajatuksella saakin ne lapsensa helposti kuolemaan.

Hyvä että aivottomilla vanhemilla on joku lohtu: onnetomuus, voihan sitä omaa tyhmyyttään tosiaan sanoa onnettomuudeksi, ikävä kyllä lapsen hengen hinnalla.

Olen nähnyt sellaista touhua rannalla että äiti on peitolla rasvailemassa itseään ja lapsi 5-10 metrin päässä ja ei todellakaan ehdi apuun jos lapsi kaatuu vedessä.Pienen lapsen hukkuminen on vanhemman laiminlyönnistä johtuva hukkui sitten pihasaaviin (kantta ei ole laitettu joka olisi kiinni niin ettei lapsi sitä saa irti tai ei suojattu mitenkään)Rannalla hukkuminen on sellainen juttu että lasta ei ole ohjattu käyttäytymään vedessä rauhallisesti tai hänen perään ei ole katsottu riittävästi.

Miten lapsen voi kadottaa silmistään rannalla. Sokea äiti ymmärtää pyytää mukaansa näkevän. Näkevät ei näe vaikka pitäisi.

Pikkupoika hukkui Sysmässä

23.7.2007 15:41Kolmivuotias pikkupoika hukkui rantalaiturin viereen maanantaina aamupäivällä Sysmässä Majutveden rannalla.Tänä vuonna hukkunut yli sataPääkaupunkiseudulta kotoisin ollut poika oli joutunut veteen äidin huomaamatta.Äiti etsi poikaa ja hälytti poliisin mukaan apua heti huomattuaan pojan kadonneen. Poika löytyi pelastuslaitoksen sukelluksissa vajaan tunnin kuluttua hukkuneena. Samea vesi vaikeutti pelastajien toimintaa.

STT

Pikkupoika hukkui Sysmässä

23.7.2007 15:40Kolmevuotias pikkupoika hukkui rantalaiturin viereen maanantaina aamupäivällä Sysmässä Majutveden rannalla. Pääkaupunkiseudulta kotoisin ollut poika oli joutunut veteen äidin huomaamatta.Äiti etsi poikaa ja hälytti poliisin mukaan apua heti huomattuaan pojan kadonneen.Poika löytyi pelastuslaitoksen sukelluksissa vajaan tunnin kuluttua hukkuneena. Samea vesi vaikeutti pelastajien toimintaa.

STT

Taidat olla aika yksinkertainen? Tietystikään mikään ei mene lapsen edelle, mutta vahinkoja sattuu. Onhan se varmasti sinänsä mukavaa elää tuollaisessa kuplassa. Olla varma siitä, että pystyy estämään kaiken.

sen aikaa vahtimatta että ehtii hukkua laiturin viereen?

Minusta tämä tapaus on esimerkki siitä, kuinka välinpitämätön vanhempi voi olla.

Jos tiedostaa riskin miksi silti ei voi toimia niin että lapsi ei huku?

Sekä ranta että laituri olivat hänelle tuttuja. SILTI lapsella ei ollut pelastusliivejä.En syyllistä, mutta sanonpa vaan, että meille ei moista voisi sattua. Lapsilla on laiturilla AINA pelastusliivit ja muiden mukaan emme lapsiamme rantaan tai mökille anna. Katsotaan tilanne uudestaan, kun osaavat uida. Uimahallissa lasten valvonta on sentään helpompaa kun on kirkkaat vedet, mutta laitureilla ja luonnonvesissä lapsen hukkumiseen riittää sekunti - se, että lapsi putoaa laiturilta - etkä välttämättä enää löydä häntä sameasta vedestä. Se kannattaa jokaisen vanhemman tiedostaa. Mieluummin jätetään ne " hauskat kalastus- tai venereissut" tai " rantaan sorsia katsomaan menot" väliin. Ehtii sitä isompanakin. Tai isommalla porukalla, että on valvovia silmiä enemmän.Toinen asia onkin se, voiko onnettomuuksilta välttyä: olihan ne Oittaalla hukkuneet teinitkin kuitenkin jo uimataitoisia...että näin monet äidit voivat sanoa etteivät tunne myötätuntoa toista äitiä kohtaan, joka on juuri menettänyt lapsensa?Niinkö paljon kuolema pelottaa?

Vaikka isä olisi seissyt vieressä, niin sinun mielestä syy oli vain äidin. Vain äidit ovat siis velvollisia vahtimaan?Uutisen mukaan PERHE oli mökillä. Uskon, että se isäkin oli tontilla, vaikka asiaa ei erikseen mainittu. Kuten myös äidin vanhemmat olivat todennäköisesti paikalla.

Mutta sinä ohitat nämä ja kaikki ja syytät äitiä?Ehkäpä syyllinen onkin se isä, joka huusi äidille sieltä terassilta, jolloin äidin huomio herpaantui ja lapsi joutui veden varaan?

Jotkut ovat vastuuttomia eivätkä katso pienten lastensa perään, mutta toisaalta myös vahinkoja tapahtuu. Emme tiedä mistä tässä oli kyse.Rannalla, kotona jne. tulee aina joskus tilanteita jolloin joutuu irrottamaan katseensa lapsestaan. Kenties vaikka puoliso tai toinen lapsi satuttaa itsensä tai vaikka sinä astut naulaan. Koskaan ei pysty estämään kaikkea. Mielestäni vanhemmuudessa on kauheinta juuri sen oman rajallisuutensa ymmärtäminen lapsen suojelussa. Voit vain tehdä parhaasi ja toivoa, että onni on sinun puolellasi. Riskejä saa kyllä vähennettyä pitämällä lapsi silmissä, mutta vahingoilta ja onnettomuuksilta se ei pelasta.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat